1. Cash z dotacji wejdzie dopiero w 2 połowie roku, na ten moment wynik nie jest, jak opisują to trolle spadkowe poprawiony przez dotację, jest ZANIŻONY ponieważ spółka ponosi koszty wytworzenia a dotacja jest rozliczana w ratach. Gdyby pozbyć się z rachunku wyników projektu w całości, wynik wyglądałby naprawdę przyzwoicie
2. Czekamy na zwrot pieniążka od US - 1,7 mln PLN nadpłaconego podatku
3. Kolejne dotacje
Tłumaczę to łbom od dwóch tygodni, ale łby swoje. No ale jutro ten akcjonariat powinien już zniknąć ze spółki. 6 mln wydają na projekt, 4 mln dostaną zwrotu, większość w 4 Q , a łby tu piszą że spółka zarabia na dotacjach. Co za łby.
Wbrew pozorom ja uważam że to nie są "łby" tylko kumaci którzy chcą odebrać akcje bardziej podatnym na takie nagabywanie akcjonariuszom po promocji. Taki to już urok tego forum
Do tego strasznie mało trolli naganiających na spadki. Zwykle jest prawdziwa burza i zero merytorycznych wpisów. Drastyczny zjazd jakoś mi nie wisi w powietrzu.
Niestety za małą mam wiedzę, ale to chyba ~jaja napisał jak dużo akcji się przemieliło na tych poziomach i czy teraz by drastycznie spadło? W sumie, najwyżej zawisnę na haku. Nie pierwszy raz na tej spółce, ale jak do tej pory zawsze kończyłem na plus. Mam jeszcze Bloobera na pocieszenie
Jutro jedziemy na 45 tylko 2 gosci chcialo tu dzis agresywnie naganiac na spadki nie kupili wczoraj jak byla okazja i teraz placza bo wiedza co tu sie szykuje
Na 37-38 mieliśmy mocny opór, teraz mamy mocne wsparcie. Space Symulator będzie w tym roku, niedługo powinny pojawiać się zajawki. Do tego drugi tajemniczy symulator. Więc tu będzie się jeszcze dużo działo w tym roku.
Po prostu zrobili, jak zawsze, drobnych w jajo. Na razie są tylko obietnice, a kurs napompowany, że 30 zł za akcję to za dużo na dzień dzisiejszy. Poza tym, z moich obserwacji, większość drobnych niedoświadczonych, dała się zwieść hura optymistycznym wpisom na niniszym forum.
To forum to pikuś nie wiem czy wiecie ile jest grup na FB na których radzono inwestycje w TB, jak myślicie na ilu się dzisiaj kurs zatrzyma o ile się w ogóle otworzy ?
Dużo zależy od tego, ile towaru ma na zbycie spółdzielnia wraz z inwestorkiem i czy dalej będą grać pod nowe informacje, o których teraz niewiadomo oraz czy będą chętni złapać akcje na poziomie -10%. Jeśli spółdzielnia nie ma prawie akcji i w najbliższych dniach wolumen się zmniejszy to kurs będzie opadał pod własnym ciężarem. Co do przewidywań, z rana może być wysyp, później niewielkie podbicie i powolne upychanie. Zależy czy znajdą się chętni na kupno - bo to może być spadający nóż. Zarabianie tej spółce zwyczajnie nie wychodzi, bo gdy gaminig w większości w IQ kosił kasiorę, tutaj nic nie zmieniło się.