• no i kaszana Autor: ~ABCD [83.28.218.*]
    :(
  • Re: no i kaszana Autor: ~hehe [31.175.41.*]
    dokładnie jutro na wyścigi będą sprzedawać i przez kolejne dni. Chciałem kupić ,ale dobrze że się wstrzymałem ,a tak wszyscy naganiali jak zarąbiście bedzie. Widać w raporcie -przychody niedość,że małe ,to jeszcze maleją .
  • Re: no i kaszana Autor: ~Maćko [94.246.153.*]
    Przychody maleją przy zwiększonej liczbie pobrań :(((
    Chciałbym widzieć raport bez dofinansowania spółka bez perspektyw xx
  • Re: no i kaszana Autor: ~Wiadomo [5.173.181.*]
    1 kwartal wiadomo ze na - w drugim będą duże zyski nowy sposób monetyzacji gry na steam
  • Re: no i kaszana Autor: ~Adam [31.1.80.*]
    Dnia 2020-07-02 o godz. 19:21 ~Wiadomo napisał(a):
    > 1 kwartal wiadomo ze na - w drugim będą duże zyski nowy sposób monetyzacji gry na steam

co masz na myśli pisząc nowy sposób monetyzacji gry na steam? Jakiej gry i jaki sposób? Masz konkrety?
  • Re: no i kaszana Autor: ~Wiem [5.173.181.*]
    Podopisali umowę z firmą ktora pomoże im w monetyzacji gier free 2 play a na steam masz gre w przedsprzedaży
  • Re: no i kaszana Autor: ~ABCD [83.28.218.*]
    tylko przejada publiczne pieniądze.

Do tego uważam, że Zarząd powinien napisać jakiś list do akcjonariuszy, wyjaśnić sytuację, nakreślić wizję rozwoju. A tu nic.

Z drugiej strony trzeba pamiętać, że spółka ma tylko 50 mln kapitalizacji. Gdyby miała zyski, to by była warta min. 350 mln zł

Ponadto nie jest jedyną spółką gamingową, która pokazała stratę za 1Q2020 r.
    Straty pokazały np. OML (-487 tys. zł), Farm 51 (-994 tys zł), CFG (-127 tys), ART Games czy VAR. Popatrzcie teraz na ich kursy
    Taki Farm51 to kapitalizacja 150 mln, OML 350 mln zł

Więc bez paniki, spółka wyceniana jest zgodnie z wynikami. Uważam, że potencjał spadków nie jest duży, a nawet jak spadnie, to odrobi. Spółka ma plany i strategię, co z nich wyniknie, zobaczymy, Ja nie wyrzucę. Kupowałem po 24 zł. Widać spółka potrzebuje czasu na rozruch. Jej zachowanie jutro dużo powie o akcjonariacie.
  • Re: no i kaszana Autor: ~Eszkebareszke [80.203.59.*]
    Od 10.06 mielismy ok. 10sesji z obrotami m-dzy 1- 2.4mln
    Patrzac na ta spolke byly calkiem spore i na prawde nie wydaje mi sie ze inwestorzy wchodzili pod ten raport, poza tym sadzicie ze ulica wlozyla w TB ponad 10mln przez ostatnie sesje.
    Zobaczymy jutro jak to rozegraja ....
  • Re: no i kaszana Autor: ~ABCD [83.28.218.*]
    dokładnie.
    te milionowe zyski za 1 kwartał to wymysł niepoprawnych optymistów tu na forum.
    Nikt nie twierdził, że będą jakiekolwiek zyski, bo ta spółka byłaby dużo droższa niż obecnie, szczególnie przy milionie zysku. Nawet Creepy Jar miał tylko 835 tys. zł zysku za 1Q2020
  • Re: no i kaszana Autor: ~Stiw [84.10.179.*]
    Przy Simfabric Tbull powinien kosztować że 200 zł. Przychody Simfabric za 1q2020 tylko 1.2 mln zł. A obecna kapitalizacja 624 mln zł. Kapitalizacja tbull tylko 49 mln zł. Więc nie za bardzo bym się przejmował tym raportem bo ssanie na rynku obecnie jest w zakresie gamingu.
  • Re: no i kaszana Autor: ~Zalamany [31.175.41.*]
    Zobacz sobie 2017 rok i kurs CIGAMES ,Tam inwestorzy zawiedli się bardzo, bo gry były wydawane i koszty przewyższały zyski ,a zamiast zysku straty od lat .Oczekiwania były wielkie ,a po bardzo złym raporcie kurs zapikował z 3 zł w ciągu kilku sesji na 1 zł ,a potem było jeszcze gorzej i już nigdy nie wrócił na tamte poziomy .
  • Re: no i kaszana Autor: ~Eszkebareszke [80.203.59.*]
    Nie siej zametu. Cigames spadlo po slabym przyjeciu gry, a nie po raporcie. Spadki zaczely sie w poniedzialek i ten zjazd trwal rydzien. Bylem tym szczesliwcem ktory w pore sprzedal akcje po bardzo zlym odbiorze gry przez testerow / youtuberow etc.
  • Re: no i kaszana Autor: ~True [89.64.92.*]
    Nie wrócił - jeszcze :) będzie okazja do skupu akcji, może nie po jakiejś wielkiej taniości bo wielkich spadków się nie spodziewam. Tak naprawdę benchmarkiem będzie raport za Q2. Cashowo jest stabilnie, a w wynik jeszcze najprawdopodobniej wejdzie zwrot citu na ponad 1,5 bańki do tego dotacje. Moim zdaniem the future is bright :)
  • Re: no i kaszana Autor: ~Zeno [5.173.208.*]
    Jutro leszcze wywala
  • Re: no i kaszana Autor: ~Jaja [89.231.91.*]
    Wklejam jeszcze raz tu, bo uciekło.

Co za łeb. Mnie poraża głupota tych co piszą że oni zarabiają na dotacji. Projekt kosztuje 6,2 mln i te 6,2 mln muszą na niego wydać. Stąd takie duże koszty wytworzenia produktów. Z powrotem dostaną 4,3 mln dotacji, a więc 1,9 mln i tak mają więcej wydane niż dostali z dotacji. Dotacje dostają w ratach i dopiero na koniec roku rozliczają dlatego w 4 Q pojawia się ostateczny zysk. Więc przez te dotacje to mają póki co minus a nie zarobek. Czy to jest takie trudne do zrozumienia? Prawdziwy dodatkowy zarobek będzie jak zaczną używać to co w tym projekcie zrobili. I tak samo będzie z następnymi dotacjami. Dlatego to jest spółka z przyszłością
  • Re: no i kaszana Autor: ~abcd [83.28.218.*]
    Na razie dramatu na kursie nie ma. Widać, że grubasy nie sprzedają. Jeśli kurs zostanie wyciągnięty na plus lub symboliczny minus, to będzie dobrze.
[x]
TBULL 9,63% 4,10 2025-11-05 11:20:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.