• dobra oferta na sprzedaż Autor: ~odp [77.114.109.*]
    Z doświadczenia inwestorskiego wiem, że Ci co mają akcje Radpol mają jedyną w swoim rodzaju okazję aby się ich pozbyć. Cena ofertowa funduszu jest bardzo dobra.
    A wiem to z tego powodu gdyż od wielu lat analizuję spółkę Seco Warwick. Tam kilka lat temu był skup po 25 PLN. Wiele osób nie sprzedało, za to oddali po np. 17 PLN a nawet dużo niżej 13-14 PLN. Kurs teraz jest w okolicach 14 PLN.
    Więc warto przemyśleć sprzedaż akcji po cenie 2 PLN niż później po np. 1,8 PLN.
    Oczywiście każdy zrobi jak chce - ważne aby zrobić to z głową i świadomie!!!!!!!
  • Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~ace_1 [195.93.143.*]
    Hmm dokładnie, wezwanie na Komputronik to jeszcze lepszy case (z 2017 r.).., każdy narzekał jaka to cena jest niska, a potem się okazało, żę te 6,5 to okazja życia, dziś 2,60 i problemy firmy..., ludzie zostali z akcjami albo sprzedali poniżej ceny z wezwania (może że stanowiła ułamek C/WK - to fakt).
  • Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~Frank_de_Hossa [109.241.74.*]

To po co wzywający daje 2zł/akcję ? Jeśli działa racjonalnie, to chyba uważa że firma jest lub w najbliższym czasie będzie tyle co najmniej tyle warta. Przy tak niskiej cenie i poprawiającej się kondycji firmy ryzyko dużych spadków jest male a kurs powoli zmienia trend.
    Jak ktoś może czekać i nie będzie COVIDOWEJ katastrofy to jest prawdopodobne,że w nieodległej przyszłości przebijemy 2 zł
  • Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~Jacek [5.184.85.*]
    Dobrze by było aby po wezwaniu w spółce zostały 1-2 fundy (powyżej 5%) aby kontrolować głównego.
    Nie można też wykluczyć, że wzywający będzie chciał skupić więcej akcji podnosząc cenę do 2,20-2,50.

Zobaczymy ile akcji kupi w wezwaniu.

• Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~odp [77.114.109.*]
    fundusz więcej już nie zapłaci To, że tyle podniósł cenę w wezwaniu, to fakt, że jest firmą zainteresowany. Fundusz robi dobre interesy, więc Radpol powinien się mieć dobrze. A cena 2 PLN jest dobra!!!!!
  • Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~er [165.225.207.*]
    dobra aby kupić czy aby sprzedać?
  • Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~aleksu [77.255.124.*]
    nie wiem czemu tak przekonujesz nas tu że to jest okazja kazdy ma swój rozum i ocenę a Ty samarytaninem chyba nie jesteś ?
  • Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~jason [89.64.79.*]
    „Cena jest bardzo dobra. A wiem to z tego powodu gdyż analizuje od wielu lat Seco Warwick”... Pomyliłeś spółki kolego. Tutaj dyskutujemy o Radpolu, a nie o Seco Warwick. Nie porównuj wezwania do skupu akcji przez spółkę... . Zastanów się chłopie co Ty piszesz za głupoty...

Jak ktoś chce oddać akcje znacząco poniżej wartości księgowej, to ma do tego prawo. Proszę jedynie o nie wypisywanie głupot.

A w miedzy czasie w 4 sesji ponad 2 miliony akcji (ponad 5% spółki) przerzuconych do rąk, które nie oddadzą po 2 złote spółki. Zostają 3 sesje do końca zapisów. Zapowiada się ciekawy przyszły tydzień :)
  • Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~re [37.47.34.*]
    Jestem trochę na giełdzie i wiem, że ludzie potrafią trzymać przy dobrej cenie i sprzedawać gdy cena spadnie o 60%. Więc jest okazja do sprzedaży dla tych co mają wątpliwości do RADPOL.
    Oczywiście każdy podejmuje decyzję jak chce - oby nie żałować.
  • Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~Xxx [89.64.12.*]
    Tu jest jeszcze jeden motyw jak fundusz nie skupi powyżej 66 % to wezwania nie będzie i fundusz może się wycofać z zakupu, to duży czynnik ryzyka.
  • Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~re [77.114.109.*]
    Z tego co wyczytałem to jeżeli nie osiągnie 66% to może się wycofać z zakupu ale nie musi....
    Popraw mnie jeżeli się mylę.
  • Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~Xxx [89.64.12.*]
    Nie musi, ale może i jest to istotny czynnik ryzyka.
  • Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~Jacek [5.184.74.*]
    W rękach 11 funduszy jest 58% akcji Radpolu. W praktyce już 30% daje kontrolę na firmą.

Musiałoby zapisać się mniej niż 30% aby zrezygnowali z wezwania.

• Re: dobra oferta na sprzedaż Autor: ~jason [89.64.78.*]
    To jest czynnik ryzyka dla wzywającego i dla spekulantów, którzy grają pod cenę w wezwaniu. Spółka bez nowego inwestora sobie poradzi jak do tej pory i da zarobić akcjonariuszom. Nie pisz głupot, dbajmy o poziom merytoryczny na tym forum.

Cena do wartości księgowej wynosi 0,76x, wiec jak na razie, to kupujący chce w promocyjnej cenie kupić 100% spółki, która w ciagu roku może wypłacić 10 milionów w dywidendzie jak upłynni aktywa po Wirbecie + z wypracowanego zysku z tego roku. Kapitalizacja spółki to 74 miliony złotych. To była zawsze dojna krowa i to fundusze pamiętają.
[x]
RADPOL -3,75% 1,93 2022-02-03 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.