• Czemu ludzie sprzedają poniżej ceny wezwania. Odp. Autor: ~Jacek [31.60.156.*]
    Czemu ludzie sprzedają poniżej ceny wezwania. Odp.

Mamy wezwanie po 2 zł (do 8 lipca) a obecny kurs 1,93

Kupując po 1,93 i sprzedając po 2 zł mamy 3,6% zysku minus koszty (prowizje i świadectwo depozytowe).

Czemu ludzie sprzedają poniżej ceny wezwania?

1. Nie chcą czekać 2 tygodnie na pieniądze, a chcą kupić jakieś akcje już teraz.
    2. Koszty i czas. Świadectwo depozytowe to koszt 30-50zł + trzeba poświęcić czas na bycie w dwóch biurach maklerskich (a czasem koszt dojazdu.) Przy dużych pakietach nie ma to znaczenia. Przy małych tak.

Patrząc na obecny kurs Radpolu ... trudno nie odnieść wrażenia, że fundy są dogadane po 2 zł
    Jeśli taki kurs utrzyma się do ostatnich dni wezwania ... to część osób może zmienić zdanie i zapisać się w ostatniej chwili po 2 zł.

• Re: Czemu ludzie sprzedają poniżej ceny wezwania. Odp. Autor: ~sa [185.93.72.*]
    3. Sztucznie utrzymywana, żeby dać sygnał, że wyżej nie będzie. Ja nie sprzedaję. Średnią mam 1,17
  • Re: Czemu ludzie sprzedają poniżej ceny wezwania. Odp. Autor: ~odp [77.114.109.*]
    Z doświadczenia inwestorskiego wiem, że Ci co mają akcje Radpol mają jedyną w swoim rodzaju okazję aby się ich pozbyć. Cena ofertowa funduszu jest bardzo dobra.
    A wiem to z tego powodu gdyż od wielu lat analizuję spółkę Seco Warwick. Tam kilka lat temu był skup po 25 PLN. Wiele osób nie sprzedało, za to oddali po np. 17 PLN a nawet dużo niżej 13-14 PLN. Kurs teraz jest w okolicach 14 PLN.
    Więc warto przemyśleć sprzedaż akcji po cenie 2 PLN niż później po np. 1,8 PLN.
    Oczywiście każdy zrobi jak chce - ważne aby zrobić to z głową i świadomie!!!!!!!
  • Re: Czemu ludzie sprzedają poniżej ceny wezwania. Odp. Autor: ~er [165.225.207.*]
    Nie ma co kombinować i się zastanawiać bo nikt nie ma szklanej kuli. Zasada jest prosta. Stoploss na 1 zł, takeprofit na 5.5 zł i wyłączam kompa. Wróce tu za pare miesięcy albo i dalej i sprawdzę która opcja sie zrealizowała.
[x]
RADPOL -3,75% 1,93 2022-02-03 17:04:48
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.