• Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~saruman [213.192.89.*]
    Po kilku latach doczekalismy się pozytywnej informacji ze strony Zarządu VTI.
    W tym momencie nie jest istotne czy skupią choc jedną akcję.
    Wazne jest to, że tego typu info daje nadzieję, że Zarzadowi zaczyna (?) zależeć na wyzszym kursie spółki.
    Liczę, że dojdziemy niebawem w poblize owych 3zł, a potem doczekamy się nie skupu akcji a konkretnych informacji o działaniach spółek portfelowych, które wywindują kurs w rejon 6zł.

PS:
    Misiek pasy zapięte? :-D
    W końcu jedziemy! ;-)

• Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~zx [188.146.101.*]
    Mój drogi, mylisz się . Im absolutnie nie zależy na wysokim kursie akcji, wręcz na odwrót . Na jaknajniższym , chcą za darmo skupić a potem wycofać z giełdy. Przecież nie chcą dzielić się zyskami. Zwoelkokrotnią wartość i potem wprowadzą na iełdę ale już spółki portfeowe i zrobią z nich kilka Livechatów. Zobacz jaki to potencjał , drogo sprzedadzą i potem będą dalej spijać śmietankę upajając się sukcesem.
  • Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~saruman [213.192.89.*]
    zx, wiem że jesteś tu ładnych kilka lat - kiedyś byłeś entuzjastą tej spółki :-)
    moim zdaniem nie chodzi o zdjęcie z giełdy; mają prawie 90% akcji, co im da te kilka więcej?
    a prestiż jednak jest
    mogę się oczywiście mylić ale jak dla mnie wiecej mozna zarobić na bujaniu kursem spółki w której masz 90% udziałow niż na opłatach za przebywanie na parkiecie

• Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~Lel [193.192.179.*]
    Jutro może być ciężko z otwarciem
  • Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~Misiek [37.47.51.*]
    Saruman,
    Oczywiście i miesiąc temu miałem nosa...
    Zx,
    Według mnie za krótko grali na zmęczenie akcjonariatu. Może ktoś dostrzegł jakie łakome kąski mają w portfelu i się zainteresował. A wtedy sky is the limit.
    Pozdrawiam
    Misiek
    Tobie się udało :-)
    Ja mam akcje jeszcze od czasu New Connect :-D

• Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~Laik [95.49.152.*]
    Ja pierwszy pakiet kupowałem na NC po 36 gr. I ciągle te akcje mam na rachunku :)
  • Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~saruman [46.151.143.*]
    a ja pewnego czerwcowego popołudnia, gdy zrobił się niebywały ruch na akcjach, to też było w okolicach 38-40gr
    ale nie ma się czym chwalić...
    ta spółka to mój prywatny Moby Dick - albo ja albo on (a)
  • Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~zx [188.146.101.*]
    3 lata trwa granie i działanie na spadki. Ta emisja do siebie po 2 zł to był początek , wepchnęli też coś jakimś funduszom ale nikt nie wie komu. Wiadomo tylko że sami wzięłi 80% tej emisji. W rekach nas drobnych jest pewnie własnie te 750 tys i dlatego chca nas wyr....
    Zmarnowałem kilka lat na tej spółce ale nie dam się zrobić w jajo. Moje akcje oddałbym kiedyż po 5 zł ale teraz zastnowię się przy 10. i tyle w temacie.
    Oni już nie sa w stanie tego utrzymać w tej cenie, Infermedika będzie robiła nową rundę finansowania , Exit wypuści grę, Timecamp jest liderem w swojej branży i też pewnie zadebiutuje na giełdzie.
    Ogólnie kombinatorzy i skąpcy , mają zszarganą opinię jeśli chodzi o VTI, choć to bardzo inteligentni i skuteczni biznemeni. Ale tutaj oszukiwać te 13% akcjonariuszy to granda.
    Podpisuję się rękami i nogami :-)
  • Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~egon [176.109.165.*]
    proponuję trochę ochłonąć
    zbyt szybkie wzrosty zawsze kończą się tak samo
    pump & dump
    Na pewno polityka informacyjna nie powalała. Z "moich" czasów szczytem była zerowa wycena spółek portfelowych bez słowa wyjaśnienia. Ale chyba teraz zobaczymy czy kurs będzie uziemiany. Oby czekał nas długi i wysoki lot.
    Pozdrawiam
    Misiek
    i proszę bardzo - jest info o dywidendzie na TimeCamp
    venture takich wiadomości o swoich spółkach nigdy nie podawał - to skoro dywidenda dla Timecamp to kamień milowy, to jakim kamieniem jest dla Infermedica współpraca z Microsoftem? Toż to KAMIEŃ ŚWIETLNY
    ale tego nigdy nie podawali - obstawiam więc zmianę polityki informacyjnej (mam nadzieję) funduszu w stosunku do swoich spółek portfelowych; a stąd tylko iskra by zacząć rajd na dwucyfrową kwotę (za jedną akcję!) czego sobie i Wam życzę :-D

(no chyba że nas znów zrobią w trąbę;-)
  • Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~zx [83.6.165.*]
    No właśnie gdyby to była inna spółka z taką umową do Microsoft i jeszcze do tego anti Covidto by się przez tydzień nie otworzyło.
    Ale jeśli nie wiadomo o co chodzi to...................zawsze są pieniadze. A nie wiem czy wiecie ale jeszcze wcześniej podan o do wiadomosci ze Alexa Amazona też uzywa oprogramowania Infermedica. JUż nie ma większych tuzów na tym swiecie i w obu Infermedica a my na dnie.

Wiemy, słyszeliśmy...
    To skoro wszedzie chodzi o kasę (teoria spiskowa mówi o tym ze akcje IGN od VTI przejęli ludzie królika i odczekali az kurs wzrośnie na kilkanaście złotych i zasypali rynek) to teraz pora w końcu rozbujac własną firmę. Prezes Jacek z IGN pokazał co można zrobić z kursem akcji umiejętnie szafując infami... :-D
    Czekamy na infa o Infermedice...
    To co lubimy, czyli batonik na sprzedazy (1,65), tym razem pozarty w przeciagu kilkunastu minut.
    Ci co mają nie sprzedają, a ci co nie mają wciąż czekają - pat na coraz wyższych poziomach...

Wczoraj było trochę fantazji, więc dzisiaj praca organiczna. Realizowano transakcje ponad 1,7 a najwyższa oferta K była zdaje się 1,52. Lubię ataki kiedy towarzyszy im ładny schodkowy popyt. I dzisiaj odrabiana jest praca domowa z wczoraj i coraz ładniej się układa. Myślę, że dzisiaj zamknięcie na zielono.
    Pozdrawiam
    Misiek
  • Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~Max [188.146.101.*]
    Jedynie ten skup akcji jest niepotrzebny bo ogólnie to moim zdaniem zatrzyma wzrosty
    info o skupie akcji moze zostać tylko tzw "podpaleniem lontu"
    spółce nie zalezy na tym żeby dodatkowo skupić 2% swoich akcji, a nawet jesli to mogą to zrobic bardzo szybko od tzw "słupów"
    co więcej do Walnego mogą zmienić jeszcze parametry skupu i podwyższyć cenę np na 5zł

• Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: start_gain [89.72.158.*]
    Panowie, czytam że niektórzy tu siedzą od ~0.35gr, a wspominają o kwotach sprzedaży 5 a nawet i 10zł.
    Perspektywy portfela VTI (z Infermedicą na czele) są potężne, ale w jakiej perspektywie czasu spodziewacie się takich kwot (i czy poważnie założyliście sobie siedzieć na akcjach do momentu "3000%+")?

Ja tu wskoczyłem stosunkowo niedawno w okolicach 1,4zł i dopiero się uczę "metodologii działań" spółki/zarządu - na pewno mogliby zrobić dużo więcej w celu popchnięcia kursu czy też wzrostu zainteresowania spółką, ale chyba obie te rzeczy są nieuniknione, pytanie tylko jakie Wy macie oczekiwania czasowe oraz założone pułapy zwrotu inwestycji?
    Pozdrowienia

• Re: Zaczynamy nowy rozdział Autor: ~zx [91.230.8.*]
    ja szacuję , że debiut Timecamp - myślę że to może być ten rok lub 2021 wywinduje ich na 5 zł. Pokażą że nie sa menadżerami jedenj gwiazdy czyli Livechat a wychodzą im duże grube projektu. Bebiut Timecampa moim zdaniem ca to kapitalizacja 100 mln . Wiem że wydaje się abstrakcją ale pamietam debiut Licechat po 18 zł i icniejsza wycenę bodajże na 700 mln a zyski wtedy były lichutkie. Wydawał się balon najwiekszy na giełdzie ever. Więc te 100 mln Timecampa to zachowawcza wycena. Do tego w tym samym czasie zapowiadana była runda A infermedica. Ale to było przed Covid, Microsoft, więc zważając co się wydarzyło myślę że apetyty i realia dla tej rundy sa mocno wzrostowe . przypominam runda seed w zeszłym roku to było 3,6 mln dolarów czyli ca 14 mln zł. Ja szacują tą A na 50 -100 mln. A to dopiero runda A. Rundy B to sa setki mln dolarów. Czego sobie i Wam życzę.
    Kolego mam akcje od 36 gr. i nie sprzedałem, gdy były po 6 zł. Myślisz, że będę teraz sprzedawał, gdy projekty są na dużo dalszym etapie rozwoju?
    BTW. Moim zdaniem ostatnie działania zarządu dążące do poprawy kursu akcji wynikają ze z.ebów, jakie zapewne dostali po sprzedaży Inno. A skup akcji wynika z 20 mln na koncie i braku oprocentowania na lokacie. Doszli do wniosku, że lepszą inwestycją jest skup niż trzymać kasę, która traci na wartości. I tak się dziwie, że dali tylko 1,5 mln
[x]
UNFOLD 0,83% 1,22 2026-05-14 09:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.