Firma jest wyceniona znacznie poniżej wk gdzieś w okolicach posiadanie gotówki dodatkowo około dekadę temu kupili działkę w Gdansku która obecnie jest znacznie więcej warta chcą tam budować biurowiech
Czyli fundusz zgodzil sie na wychodzenie w zasadzie niewiele ponad cena zakupu? Troche mi to smierdzi.
Dzis powinno sie otworzyc ok 1.5, ale co z tego... ile nabraliscie ponizej 1zl?
Hahah wlasnie tak mi sie wydawalo ze cos nie gra, zeby fundusz zgodzil sie na taka uchwale.
Zarzad manipuluje informacja (wpisania ze cos jest uzgodnione zamiast notyfikowane nie mozna tak po prostu uznac za blad), po to zeby upchac papiera za 20k pln? Jakos w to nie wierze, wiec czy jest tu w stanje ktos dac jakis komentarz co tu sie wyprawia?
tu nikt oprócz zarządu nie wie co się dzieje, i to od samego początku na parkiecie trochę poniżej zeta dobrałem z naciskiem na trochę a cały obrót też podejrzewam był mizerny
Czy szukasz odpowiedzi innej niz to ze oni mieli na tym zarobic, a nie Ty?
Patrzac na to co robili do tej pory, uwazam ze i tak oferta jak na nich jest hojna.
A ja myślę, że mają jakiś pomysł, którym nie chcą się póki co podzielić... tylko ktoś, kto musi się pozbędzie akcji za 1,60. Może jakaś nisza, może coś z gamingiem?Nie wiem, nie chcę wróżyć, zobaczymy ilu odda po 1,60. Historia rynku nakazuje nie oddawać. Każdy że bo jak uważa,ale czasem trzeba wyczuć czyjś spryt i zastanowić się dlaczego?
Niby masz racje, ale ich spryt niekoniecznie musi grac na nasza korzysc, a to ze w koncu zrobia cos co pozwoli zarobic tez indywidualnym moze sie nie ziscic. Moja pierwsza mysla jest by oddac czesc, ale zobaczymt co beda komunikowac pozniej.
przypominam że ładnych parę lat temu też skupowali . skupili ze średnią 2 z ładnym hakiem od tamtej pory kurs pow.2 zawitał tylko raz i to na chwilę prędzej zdejmą spółkę z giełdy niż nam dadzą dobrze zarobić
Przypomnę, że od 2014 nie płacili dywidendy. I anulowali animatora, przez co Procad trafił na 2 fixy, spadały obroty i wycena.
Teraz pewnie fundusz Familar chce wyjść z inwestycji i z nim ustali cenę 1,60.
Zwróćcie uwagę, że przez ostatnich kilka lat kurs poruszał się ok 1,50 czyli większość ma średnią ok 1,50.
Cena 1,60 sprawia, że ludzie mogą zamknąć inwestycję z małym zyskiem.
Pytanie jakie mają intencje? Wiedzą coś o czym nie wiedzą drobni? Czy może Familiar i ktoś jeszcze chce wyjść z inwestycji i dlatego się z nimi dogadali i stąd ta cena 1,60.
Tutaj widzę 2 opcje. Mega wzrost. Lub przymusowy wykup.
papier jest do wyjścia z giełdy. pytanie czy główni odpowiedzą. Na moje odpowiedzą bo i tak nie stracą włądzy a kasa się przyda.
Zaraz po wezwaniu jak papier zleci na 1 pln radzę znowu skupywać akcje powoli bez windowania ceny. Będzie trudno ale papier na 1 pln wróci. Na koniec będzie wezwanie od głównych i wyjście z giełdy po taniości.
OD małych zależy czy na to pozwolą po śmiesznej cenie czy będą walczyć o cenę godziwą a godziwa to ok 3-3.5 PLN.
Po obecnie planowanym skupie cena godziwa na pozostałe akcje będzie rosła!!!
Dnia 2020-07-15 o godz. 16:17 ~1234 napisał(a): > Kilka dni minelo, skup po 1.6 ogloszony, a my nie mozemy przejsc 1.34... ktos umie to racjonalnie uzasadnic??
Takie dyskonto może wskazywać, że duzi chcą się zapisać i będzie redukcja lub istnieje ryzyko że wezwanie może się nie odbyć lub być ogłoszone, na mniejszą liczbę akcji. Lub zwyczajnie mamy okres wakacyjny i nikt nie pamięta o tej spółce.
chcą skupić aż 33% wszystkich akcji, z czego procad już posiada 13% swoich akcji więc nawet jak wszyscy się zgłoszą to redukcja będzie około 50%.
Czy założyciele oddadzą? cholera wie, na pewno po skupie spółka wciąż będzie do kupowania i do brania, tyle, że akcji będzie mniej w arkuszu. będzie siętrydniej skupywało.
Popatrzcie na inną spółkę, drozapol, tam też idzie skup aż na 26% spółki czyli na wszystkie które są w obrocie nas rynku.
Kto ma kapitał i czas tam też może zbierać. drozapol jest wart 15% wartości tego co ma w środku. Ma na sprzedaż działkę wolną od kredytów za ponad 22mln!!! a prezes chce to skupić za grosze. Warto wziąć na tapetę.