THC ma do zaoferowania spółce o wiele więcej korzyści ale póki co twardo obstają przy swoim... wzywający nie zamierza zmieniać zasadniczo profilu działalności spółki ani lokalizacji prowadzenia działalności... 3, 4, 5...
...to jest giełda i tu wszystko jest mozliwe zarówno 1 zł jak i 10 zł. Technicznie kurs wybił z kilkuletniej konsolidacji i wygląda to dobrze na razie...
zalecam trochę logiki, : czy te 2 PLN za akcje to jest jakaś jakaś akcja dobroczynna dla posiadaczy akcji, a wzywający chce zrobić sobie jakąś stratę ? A może te akcje są w tej chwili co najmniej tyle warte ? Na rynku są całe wagony gotówki z którą nie za bardzo jest co robić, więc nie ma się co martwić o popyt
Ci co się nie znają, a spekulują, to oddają poniżej 2 złotych. Ci co grają pod perspektywy spółki i wysoka dywidendę w przyszłym roku, to kupują akcje. Jak wezwanie nie dojdzie do skutku, to kurs trochę spadnie, by w ciągu roku powrócić do poziomów sprzed 2016 roku, czyli kapitalizacji na poziomie 150-200 mln złotych. Prosta sprawa. Sytuacja jest win-win, dlatego takie obroty na spółce.
czy wykluczasz podniesienie ceny w wezwaniu, np. do ceny uznanej przez zarząd za godziwą ? W przypadku wezwania np. po 2,5 PLN to co z tymi co wcześniej odpowiedzieli na wezwanie po 2 PLN ? pozdr.
Ja kisze za 7.20. 3k papieru od kilku lat.
Ogolnie to z dodrukiem akcji ladnie zostalem wyleszczony. Ale trudno kazdy sie musial gdzies nauki pobrac. W każdym razie nie sprzedam za 2 zeta i ch..
Dnia 2020-06-30 o godz. 12:27 ~Benio napisał(a): > Ja kisze za 7.20. 3k papieru od kilku lat. > > Ogolnie to z dodrukiem akcji ladnie zostalem wyleszczony. Ale trudno kazdy sie musial gdzies nauki pobrac. W każdym razie nie sprzedam za 2 zeta i ch..
Jest nas powyżej 7 zł więcej.Złudzenia kosztuja.Pozdrawiam
Tak też myślę jak jeden z przedmówców że jak wezwanie się nie uda to niestety zjazd do 1-1,3 zł. Perspektywy są mgliste, kto wie czy kolejne dofinansowanie nie będzie potrzebne jak kryzys się przedłuży. Oczywiście poprawa sytuacji wewnętrznej jest możliwa, jak też powtórzenie rewelacyjnego 2019 roku, ale nawet to może nie zagwarantować wzrostów skoro to spółka z old economy, a nie z branż gaming, technologie, healthcare...