Dnia 2020-07-09 o godz. 14:37 males napisał(a): > Wskaźnik rewelacyjny w porównaniu z innymi balonami tu powinno być 6 zł.
no zostali z tym kursem faktycznie daleko w tyle ale było tu raczej sztuczne zaniżanie wcześniej.Z tym 6 zyla na obecną chwilę to przesadziłeś jak na ten czas powinno być nie mniej niż 2 zł.
spółka chyba i tak powoli powinna myśleć o przenosinach na GPW przy takich wynikach, rosnącej kapitalizacji i długiej historii na NC nie powinno być problemów
Ładnie się potwierdziło to moje 1,50zł, aż za szybko macie jakieś typy z NC? szukam kolejnych spółek, które przespały wzrosty dziś badam: Mineral (wyniki, niski free float), Hydrapres (wycofanie?, extremalnie niski free float), Szar (spekulacja), Eurosnack (wyniki i dywidenda jak na SFD, 1/3 ceny SFD) Plasma (jak wyjdzie z kłopotów, fajna branża i klienci) nie są to takie petardy jak SFD po 0,70-0,80, ale niewykluczone, że gdzieś coś się uda zarobić....
Polowe oddałem tj. 15 k, polowe trzymam na inne poziomy. Polecam spółkę Action z głównego parkietu. Tam jest jeszcze większe pole do wzrostów. Fundamenty, ogromny generowany cash flow, na poziomie obecnej kapitalizacji. Gotówki w kasie prawdopodobnie ok. 100 mln zł. 20 zł.
hmm SFD jak dla mnie znów bardzo atrakcyjne (konserwatywnie wyceniam na 1,50zł) z moich innych obserwacji z NC o których pisałem 4.08 Szar i Mineral już ładnie rosną Eurosnack (uchwalona dywidenda 0,01zł i fajne wyniki i branża) na razie wolniej przemysłowy Hydrapres na razie stoi
Spółka wzrosła od czasu opublikowania postu o 300 %, a co najlepsze ze przy obecnych wynikach i założeniu ich powtarzalności co jest bardzo prawdopodobne C/Z wynosi 3.
Warto tez zaznaczyć ze 80% sprzedaży to eCommerce do klienta finalnego, sprzedaż gotówkowa, nieodroczona, ogromny generowany cashflow. Spółka bezpieczna, rewelacyjnie tania. Przydałaby się dywidenda zaliczkowa. Przejście na główny parkiet. 8-10 zł za akcje jak najbardziej możliwe. Za kilka dni poznamy sprzedaż w lipcu. Zapowiadają się kolejne rekordy.