Długo czekaliśmy na na jakieś wieści i nic się nie wydarzyło już wszyscy wiedzą że to koniec. Zadziwiające jest tylko dla czego nie usuwają tego definitywnie z GPW? Na Krezusie KNF przyznał że zapomniał sobie że zawiesił :) a ty pewnie zapomnieli usunąć a straty nie ma jak rozliczyć. A może jeszcze zarobimy? Pozdrawiam.
Jeżeli akcje są nadal na rachunku maklerskim, to jak najbardziej można rozliczyć stratę - wystarczy te akcje sprzedać na umowę np. jakiemuś znajomemu za 1 zł całość. US nie powinien mieć zastrzeżeń, bo tyle są realnie warte.
Panowie/Panie mam tego „badziewia” 10 tysięcy akcji :D od kilku dobrych lat leży i kwitnie, gnije czy jak kto woli. W codziennym zestwienia doliczany jest kapitał w przeliczeniu na jedna akcje i tylko mnie to drażni. Są jakieś doniesienia? Fakty? Coś? Cokolwiek ? Co dalej będzie się działo ?
Może ktoś wybrał by się i zobaczył czy siedziba spółki istnieje i czy coś robią ,,, przecież to była grupa firm ,,, nie wierzę by upadły wszystkie !!!!!!!!!!!!
Dnia 2020-09-11 o godz. 08:37 ~GALTON napisał(a): > Panowie/Panie mam tego „badziewia” 10 tysięcy akcji :D od kilku dobrych lat leży i kwitnie, gnije czy jak kto woli. W codziennym zestwienia doliczany jest kapitał w przeliczeniu na jedna akcje i tylko mnie to drażni. Są jakieś doniesienia? Fakty? Coś? Cokolwiek ? Co dalej będzie się działo ?
Z Loydem nic się nie będzie działo bo nic nie ma. Ale Prezes Kaczmarczyk ma sie bardzo dobrze. Niektóre firmy, jak PHR International nadal działają a Kaczmarczyk ma dwie knajpy w Krakowie. Za pieniądze z giełdy i obligacji. To jest majstersztyk.
Dostałem odp od knf, ze oni takimi sprawami się nie zajmują. Jednocześnie poinformowali mnie ze rozpatrują każda indywidualna sprawę :o szok. Odpisalem, ze kto jak nie oni może się tym zająć? To oni mogą sprawdzić do tu się odwaliło. Oczywiście na pomoc z knf nie ma co liczyć :) może jakiś pozew zbiorowy, coś ruszy. Indywidualnie każdy swoje, nie ma szans.
W Polsce jest takie prawo , ktoś zakłada firm , nabierze kasy z różnych źródeł , a potem ogłasza upadłość , sąd go nie ściga bo nie ma na opłacenie upadłości ,, a taka menda zakłada legalnie nowy biznes ....co to qur..a jest za prawo ,,, KNF powinna żądać od niego kasy i tyle , za wyemitowane akcje i obligacje i powinni go puścić boso bez gaci !!!!!
Po co usunąłeś ten wpis ,,,, co prawda kole w oczy ,,, ten bandzior powinien siedzieć w pierdlu ale ani KNF ani giełda nie reagują na takie przekręty i tyle !!!!