Może byś tak przestał fantazjować i zszedł z obłoków na ziemię. Wczoraj wypisywałeś dyrdymały o rajdzie na 6 zł a dzisiaj piszesz kolejne koszałki-opałki o dobrej sesji i 5 zł. Nie widziałeś arkusza zleceń na koniec sesji ? Nie widziałeś jak zakończyła się piątkowa sesja w USA ? W poniedziałek kurs może runąć nawet poniżej 4 zł.
Arkusz zleceń to straszaki. Jak runie to na 5 minut i za 5 minut ponowny mocny wzrost do góry. Nic to nie zmieni . Po 15-20 lipca należy sie spodziewać mocnych wzrostów bo mogą już być podane przybliżone zyski za II kwartał . Czas gra tu dla trzymających akcje a Ci co chcą kupić taniej bedą pod presją silną bo czasu z dnia nadzień bedą mieli mało i któregoś dnia przed 20 lipca nie wytrzymają i ruszą na zakupy akcji . Tak to widzę .
Jak będzie drugi lockdown, to nikt nie ruszy na zakupy akcji. A niestety tendencję mamy nieciekawą. Teksas i Floryda już przywracają obostrzenia. Jeszcze okaże się, że Buffet ma rację siedząc na gotówce.
Tu nikt myślący nie myśli o Teksasie i Florydzie ,tylko czy w ciągu 2-3 miesięcy przebijemy kurs Torpolu. Tam gdzie pracownicy firmy mają styczność z miedzią i metalem są bezpieczni przed wirusem . W KGHM nie ma żadnych środków ostrożności. W domu kto ma klamki z miedzi w drzwiach , to śpi spokojnie. ZUE dużo kupuje kabli miedziowych na kontraktach kolejowych więc spokojnie kolego.
Jeśli fakt, że sprzedałem i ładnie zarobiłem na ZUE świadczy, że jestem trolem to nie ma sprawy. Po to jest to forum, żeby wymieniać się spostrzeżeniami. W USA indeksy odbijają się od sufitu, covid wraca, więc logicznym dla mnie jest żeby sprzedać wszystko poza brokerami i biotechem.
Na ZUE będzie zwała, bo nie ma tu płynności. Przypomnę się, kiedy będę odkupywał dużo niżej. A Ty zostań przy myśleniu życzeniowym.
PS
Większej bzdury niż o tej antycovidowej miedzi nie czytałem. Cały świat pracuje nad lekiem i szczepionką, a tu miedziana klamka wystarczy. Możesz dać linka do badań potwierdzających tę absurdalną tezę?