Teraz do dywidendy może być stagnacja. Po odcięciu pewnie lekki dół spowodowany wysypem idiotów (tak, tak, niektórzy nie wiedzą o odcięciu dywidendy i myślą, że na skutek podaży tak zleciał kurs, więc panikują), a następnie ostre zbieranie pod fotowoltaikę. Tak to widzę. Jeśli ta fotowoltaika to nie jakiś żart/blef, to kurs przecież musi wybić w kosmos.
Firma jest stabilna, innowacyjna z przytomnym zarządem, co było widać choćby po imporcie maseczek. To praktycznie pierwsza spółka która miała je w ofercie i nie było problemów z certyfikatami. W ratingach finansowych ma wskaźnik AAA i co najważniejsze szanuje akcjonariat. Jak wszędzie jest tu pewna grupa spekulantów którzy są zainteresowani rozchwianiem kursu, ale to jest spółka dla długodystansowych inwestorów. Ja śpię spokojnie, a środki z dywidendy zostaną przeznaczone na dokupienie akcji.
Spółka nie jest innowacyjna w żadnym calu. Zarząd jest niewiarygodny, nie dotrzymał ani razu słowa. Skąd wiesz o certyfikatach, wymyśliłeś to? Jeśli poszanowanie akcjonariatu to demobil spółki i wypłata dywidendy to ok. Poszanowanie to przekazywanie wiarygodnych informacji akcjonariuszom, a tu nie ma nic. Nie wiadomo co z Meizu, jak sprzedaż masek, o co chodzi z fotowoltaniką itp. Z jedną rzeczą się zgodzę, może mieć dobry rating, bo ma dużo gotówki. Ale pomysłu na biznes żadnego. Skąd się to znalazłeś? Żeby wydoić 2 zł i uciec, tak jak ja. Ale nie ma uzasadnienia dla wzrostu kursu w okolice obecne ani tego utrzymania.
Radzę zbierać póki coś leży. W tym momencie latają spółki z nc.Max jest idealny na zagrywkę. Mała ilość akcji brak funtów.Jak przyjdą konkretne infa z Eco, będzie za późno
Powiem tylko tyle... Śmieszą mnie dopisywane przez płatnych trolli te pozytywne informacje i rzekome wycieki "będzie grubo w górę". Byście się chociaż postarali, no chyba, że to dzieci piszą - to przepraszam. Obserwując Waszą całą historię na giełdzie, to jedyne co Wam wychodzi to spekulacje i wizjonerskie wizje, które nie mają poparcia w rzeczywistości, a kurs jak leciał tak poleci. Wymyślanie tych spekulacji na chwilę ratuje sytuacje, ale wszystko zostanie zweryfikowane już wkrótce. Kolejna firma, kogucik, na jednej glinianej nóżce...