• Jeszcze rozpatrują skargę Autor: ~Po_teście [89.228.11.*]
    Na tę chwilę, wg portalu zamówień Rosatom, prztearg nie jest rozstrzygnięty.
  • Re: Jeszcze rozpatrują skargę Autor: ~joseph [5.173.48.*]
    Przecież nie było żadnej skargi. Skąd takie info? Była tylko możliwość wniesienia odwołania od wyników przetargu. Do tej pory nie ma info, żeby ktoś takie odwołanie wniósł.
  • Re: Jeszcze rozpatrują skargę Autor: ~Po_teście [89.228.11.*]

• Re: Jeszcze rozpatrują skargę Autor: ~Jakub [5.173.120.*]
    Nic nie ma w Twoim komentarzu...
    Nie wiem, czy link do pisma dobrze zamieściłem?

W wolnym tłumaczeniu....

"[...] niniejszym ogłaszam zawieszenie zapytania ofertowego w związku z przyjęciem skargi dotyczącej tego przetargu konkurencyjnego do rozpatrzenia przez Komitet Arbitrażowy (CAC) stanu Rosatom Corporation w dniu 16 czerwca 2020 r.
    Wznowienie tego zakupu nastąpi po rozpatrzeniu reklamacji przez Komitet Arbitrażowy Rosenergoatom Concern JSC"
  • Re: Jeszcze rozpatrują skargę Autor: ~Umoczony [94.75.70.*]
    Jest jakiś termin tego rozpatrzenia ?
  • Re: Jeszcze rozpatrują skargę Autor: ~Dzeus [31.0.37.*]
    Czyli co? Zwałka i powrót do bazy 3,0?
    Nie mogę znaleźć terminu rozpatrzenia. Patrzyłem tylko na statystyki rozpatrywanych skarg z lat ubiegłych, przez tych właśnie arbitrów i wyglądało na to, że w większości odrzucali skargi.

We wcześniejszych postach wrzuciłem listę innych oferentów w tym przetargu na Akkuyu.

W każdym razie, z protokołu (8 czerwca) wynika, że (cytuję na podstawie google translator):

"11. Na podstawie wyników oceny i porównania wniosków o dopuszczenie do udziału w zamówieniu, każdemu wnioskowi, na podstawie zdobytych punktów, przypisywane są następujące miejsca (wniosek o udział w zamówieniu, który jest oceniany z największą liczbą punktów, to przypisane pierwsze miejsce):

Place
    Reg. ETP Application Number
    Bidder
    1
    8632179
    APS Energia S.A.
    2
    8646968
    Peace Atom JSC
    3
    8553129
    JSC "Inverter Plant"
    4
    8499935
    JSC RASU
    5
    8640925
    NPK Elliron CJSC

12. Na podstawie wyników oceny i porównania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu komisja przetargowa postanowiła uznać APS Energia SA (adres: 05-126, Польша, ul. Strużańska 14, Stanisławów Pierwszy) z ceną ofertową 21 767 400 (dwadzieścia jeden milionów siedemset sześćdziesiąt siedem tysięcy czterysta) 00 centów amerykańskich bez VAT.
    Wyniki głosowania członków Komitetu Zamówień: tak - 7 głosów; nie - 0 głosów; wstrzymali się - 0 głosów."
  • Re: Jeszcze rozpatrują skargę Autor: emptio_spei [185.80.58.*]
    Statystyka rozpatrywania skarg:

link

• Re: Jeszcze rozpatrują skargę Autor: ~Rybak [194.53.184.*]
    No cóż wynika z tego że jest nikła szansa aby poszło coś nie tak, umowa Aps została jednomyślnie przez skład złożony z co najmniej kilku osób. Powinno być grubo, pierwszy wpływy next year w międzyczasie drugi duży kontrakt i spółka wchodzi na inny level
  • Re: Jeszcze rozpatrują skargę Autor: ~joseph [5.173.32.*]
    A to pardon, nie widziałem tej informacji. Miejmy nadzieję, że to czysta formalność i skarga zostanie odrzucona.
[x]
APSENERGY 4,91% 2,78 2026-03-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.