Cytuje: "Zarząd SFD SA ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 24 czerwca 2020 roku w ramach Programu Skupu Akcji Własnych, o którym Emitent informował raportem bieżącym ESPI nr 6/2020 w dniu 23.06.2020 r., Spółka nie nabyła żadnych akcji własnych. Szczegółowe informacje dotyczące skupu akcji własnych w ramach realizacji Programu Skupu zostaną podane do publicznej wiadomości po jego zakończeniu"
do faneto:
Zarząd SFD SA ("Spółka", "Emitent") informuje, że w dniu 23 czerwca 2020 roku w ramach Programu Skupu Akcji Własnych, o którym Emitent informował raportem bieżącym ESPI nr 6/2020 w dniu 23.06.2020 r., Spółka nabyła 3.300.000 (trzy miliony trzysta tysięcy) sztuk akcji własnych za łączną cenę 1.485.000 zł (słownie: jeden milion czterysta osiemdziesiąt pięć tysięcy złotych) na podstawie umowy cywilno-prawnej.
kto może mieć 3mln akcji to ponad 5%? IMO miał zaparkowane na słupy ale to tylko moje przypuszczenia.
a poza tym znalazłeś gdzieś info jak sprzedać akcje nawet jakbyś chciał? bo ja nie.w komunikacie jest info ze dadzą komunikat jak zakończą skup więc może jeśli to nie od słupa tylko prezesa to wtedy się ujawnią.
a na walne nie dojechałem. doszedłem do wniosku że bez odzewu tutaj na forum i bez zebrania akcji do zgloszenia na walnym wniosku jechanie nie ma sensu zwłaszcza że z mazur do opola daleko