• Kiedy sprzedawać? Autor: lazar74 [37.47.33.*]
    Tylko poproszę bez hejtowania, chodzi mi o wymianę poglądów, a nie bluzgów.
    Moim zdaniem pytanie nie dotyczy wysokości ceny, ale momentu. Ja inwestowałem w SNT od miesięcy i nie sprzedam bez względu na kurs, przed ogłoszeniem:
    - szczegółów dealu testów i ewentualnej inwestycji w spółkę, która opracowała patent
    - kolejnych sprzedanych da vinci (2 zapowiedział już prezes)
    - system ZAP-X
    - Auxium
    - last but not least: III etap kardioznacznika, najlepiej z partnerem.Siłą Synaktika są świetne perspektywy, bo każda z powyższych pozycji jest w stanie podnieść kurs znacząco, a niektóre pozycje kiklukrotnie. A Firma dobrze zarabia z bieżącej działalności i wypłąca nawet dywidendę. Także nie jest firma "wszystko albo nic - zdobędziemy świat, albo zginiemy.
    Poproszę o Wasze typy, jakie stawiacie sobie cele inwestycyjne.

• Re: Kiedy sprzedawać? Autor: ~andrzej11 [195.227.136.*]
    w perspektywie 6 m-cy mysle,ze okolice 70pln realne , jak tylko rynek pozna jakosc testow od Genomtec
  • Re: Kiedy sprzedawać? Autor: ~Butelka [31.0.36.*]
    Myślę że teraz nieopłacalne się sprzedawać przed nami kilka istotnych informacji
    Odnośnie testów
    Sprzedaży robotów
    Sprzedaży radiofarmaceutyków
    Oraz 3faza badań.
  • Re: Kiedy sprzedawać? Autor: ~ktoś [5.173.40.*]
    No sam sobie odpowiedziałeś, jak większość tych celów zostanie zrealizowana, ja też to trzymam na dłużej i zobaczymy, może część kapitału spróbuję zrobić kółka po mocnych wzrostach
  • Re: Kiedy sprzedawać? Autor: ~Kafar [77.45.38.*]
    Warto wziąć pod uwagę czynniki, które w najbliższych latach będą generować popyt zarówno na (1) produkty i usługi spółki, jak i popyt na (2) akcje spółki na GPW.
    (1): - spodziewane uchwalenie Funduszu Medycznego, który będzie zasilał placówki służby zdrowia (oprócz środków NFZ) dodatkową kwotą po 4 mld zł rocznie, co musi się przełożyć na wzrosty zakupów sprzętu oraz dochody dla spółki z obsługi technicznej sprzętu,
    - wzrost stosowania radiofarmaceutyków w onkoligii jako najskuteczniejszego obecnie środka diagnostycznego, generalnie wzrost znaczenia radiofarmacji obserwowany już od kilku lat w Europie Zachodniej i USA,
    (2): - praktycznie przesądzony powrót spółki do indeksu sWIG80 po wrześniowej lub grudniowej rewizji składów indeksów, a w konsekwencji większy popyt na akcje ze strony funduszy, szczególnie PPK, które będą zasilane dodatkowymi środkami,
    - coraz lepsze wyniki spółki ze sprzedaży radiofarmaceutyków i sprzętu medycznego, 
    - 3. faza badań klinicznych kardioznacznika

• Re: Kiedy sprzedawać? Autor: ~AdrianMaliniak [37.47.234.*]
    Laz?
    to Ty?
    zmieniles sie....:))))
  • Re: Kiedy sprzedawać? Autor: ~Lazar1234 [37.47.1.*]
    Podpisuję się Lazar1234 albo Lazar74
  • Re: Kiedy sprzedawać? Autor: ~Iks [31.0.42.*]
    Na pewno nie sprzedam poniżej 120 zł. A kiedy to będzie - za rok, dwa czy więcej? Nieważne. Mam czas.
[x]
SYNEKTIK -3,45% 280,00 2026-03-06 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.