Tylko poproszę bez hejtowania, chodzi mi o wymianę poglądów, a nie bluzgów.
Moim zdaniem pytanie nie dotyczy wysokości ceny, ale momentu. Ja inwestowałem w SNT od miesięcy i nie sprzedam bez względu na kurs, przed ogłoszeniem: - szczegółów dealu testów i ewentualnej inwestycji w spółkę, która opracowała patent
- kolejnych sprzedanych da vinci (2 zapowiedział już prezes) - system ZAP-X - Auxium - last but not least: III etap kardioznacznika, najlepiej z partnerem.Siłą Synaktika są świetne perspektywy, bo każda z powyższych pozycji jest w stanie podnieść kurs znacząco, a niektóre pozycje kiklukrotnie. A Firma dobrze zarabia z bieżącej działalności i wypłąca nawet dywidendę. Także nie jest firma "wszystko albo nic - zdobędziemy świat, albo zginiemy. Poproszę o Wasze typy, jakie stawiacie sobie cele inwestycyjne.
Myślę że teraz nieopłacalne się sprzedawać przed nami kilka istotnych informacji
Odnośnie testów
Sprzedaży robotów
Sprzedaży radiofarmaceutyków
Oraz 3faza badań.
No sam sobie odpowiedziałeś, jak większość tych celów zostanie zrealizowana, ja też to trzymam na dłużej i zobaczymy, może część kapitału spróbuję zrobić kółka po mocnych wzrostach
Warto wziąć pod uwagę czynniki, które w najbliższych latach będą generować popyt zarówno na (1) produkty i usługi spółki, jak i popyt na (2) akcje spółki na GPW. (1): - spodziewane uchwalenie Funduszu Medycznego, który będzie zasilał placówki służby zdrowia (oprócz środków NFZ) dodatkową kwotą po 4 mld zł rocznie, co musi się przełożyć na wzrosty zakupów sprzętu oraz dochody dla spółki z obsługi technicznej sprzętu, - wzrost stosowania radiofarmaceutyków w onkoligii jako najskuteczniejszego obecnie środka diagnostycznego, generalnie wzrost znaczenia radiofarmacji obserwowany już od kilku lat w Europie Zachodniej i USA, (2): - praktycznie przesądzony powrót spółki do indeksu sWIG80 po wrześniowej lub grudniowej rewizji składów indeksów, a w konsekwencji większy popyt na akcje ze strony funduszy, szczególnie PPK, które będą zasilane dodatkowymi środkami, - coraz lepsze wyniki spółki ze sprzedaży radiofarmaceutyków i sprzętu medycznego, - 3. faza badań klinicznych kardioznacznika