Z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, patrząc na zachowanie kursu przed ogłoszeniem informacji z jutrzejszego walnego zgromadzenia, kilkutygodniowej konsolidacji po fali wzrostowej i całokształcie zmian wprowadzanych przez zarządzających z funduszu, że szykujemy się do przejścia na wyższe poziomy cenowe. Jest oczywiście minimalna szansa, że wymyślą jutro coś zaskakującego, nierozsądnego i niekorzystnego dla spółki i kursu, jak np. dywidenda, ale prawdopodobieństwo tego jest bliskie zeru. Wiem, że są głosy, które oczekiwały dywidendy, nie rozumieją jednak one, że to nie byłoby w niczyim interesie. Warto też zwrócić uwagę, że konsolidacja po fali wzrostów na uśrednionym poziomie 2,5zł, trwa już 7tygodni, a w tym czasie zrealizowano transakcji na około 330tyś akcji. Niby nic, ale cała fala wzrostowa wygenerowała mniejsze obroty, bo około 250tyś co wskazuje, że była ona tylko zachętą dla drobnych akcjonariuszy do sprzedaży na wyższych poziomach konsolidacji. Widać wyraźnie, że konsolidację wykorzystuję się do zwiększania zaangażowania. Łączny obrót na akcjach z okresu wzrostu i konsolidacji wynosi blisko 580tyś, a to daję niebagatelne okolice 35% akcji z free float. Szacuję, że niewiele zostało akcji w drobnych rękach, bo większość nieświadomie oddała zbierającym, licząc może, że uda się odkupić po głębszej korekcie. Podsumowując: w mojej ocenie zmierzamy niebawem w okolicę 5-6zł i na tych poziomach dopiero okażę się, jak rozległe są plany funduszu wobec tej spółki. Wątpię, by wcześniej fundusz wyłożył karty , a przewiduję, że będą one ciekawe i w perspektywie roku, wyciągną kurs na jeszcze wyższe poziomy.
Czas ma to do siebie, że weryfikuje nasze poglądy, ja się nie boję ani czasu, ani weryfikacji.
dołączam się, szczeghólnie poświeciony czas na jaj napisanie był wazny... bo zaraz zarzucą,że chwalimy opnie dotyczącą kursu i jego wzrostu. tez tak uwazam,bo wiem,z e wszystkie zgniłe jkablka wyleciały z hukiem z firmy i jest duzo lepiej. marze wzrosly 3 kronite i sa zlecenia... ktos kiedys zaniżal ceny i bral za to pod stolem od zleceniodawców. brawo spolka
co wazne i najwazniejsze z tych spostrzezen, to ilosci akcji ktore sie prxzemieliły, a kurs nie spadl tylko wzrósł... ta spolka ma tylko 2mln wolnych akcji. 580tys przeszlo z rak slabych wykonczonych do zdecydowanie wiekszych io mocniejszych - powód jest tylko jeden.,wzieli je, bo bedzie rosnoac...
Wszystko zaczyna się spinać w całość, zerknąć można na wykres AT by zobaczyć że to może być początek długiej kreski w górę;) Najbliższy opór dość daleko.
hmm...a jaka to różnica skoro zakładamy że kurs będzie niebawem wyżej, dużo wyżej... Sam w piątek dobrałem i to na górce, ale wiem że na tym nie stracę;) Proponuję wiec dobierać z prawej niż czekać na promocję, bo może być za póżno... takie moja zdanie a kreski ATprawdę mówią;) amen
Może się pojawi, może nie. Firma robi fundamentalne zmiany w swoich strukturach na różnych szczeblach. Zanim to się utrzęsie to trochę czasu minie. A jest ryzyko że może się nie udać - to też trzeba brać pod uwagę w swoich kalkulacjach. Myślę jednak, że są bardzo duże szanse na powodzenie.
Dokładnie coś ktoś powinien zaraportować... Marazm, totalny marazm a to nie zachęca do zakupów...na tym im zależy? Ja jeszcze trochę poczekam, ale nie będę wieczność zerkał jak inne spółki rosną, a tutaj.... Wiem, że jest duża szansa na solidny wzrost, jednak jakieś kilka zdań by się przydało;(