że akcje są powoli skupowane przez mocne, cierpliwe ręce, które pomalutku chcą mieć coś do powiedzenia na Walnym? Osobiście obstawiam scenariusz przejęcia DW przez, któregoś ze światowych Mocarzy i to w niedługim czasie. Nawet do głowy mi by teraz nie przyszło sprzedać. Ale cóż, każdy ma swój własny scenariusz.....
A przyszlo ci do glowy czytac komunikaty ze spolki? Albo patrzec na wypowiedzi prezesow z usa i z polski? Za mniej niz 1mld usd spolki nie oddadza. Jesli teraz ktos nawet skupuje to i tak bedzie musial czekac. A freefloat jest bardzo niski
A nie przyszło Ci do głowy, ze istnieje coś takiego jak strategia negocjacyjna.... Mówimy, że nie oddamy za mniej niż 1 mld, choć wycena na giełdzie jest 150 mln.... Takie coś daje szansę na spotkanie się w połowie drogi, np. przy 500 mln, co i tak przekłada się na cenę akcji ca. 450 PLN. Chyba jaśniej nie da się wyjaśnić.... Ale to jest mój scenariusz, niekoniecznie musze mieć rację. Zobaczymy co się będzie działo w poniedziałek.
Juz też tu niedawno pisałem że taki miarowy, konsekwentny marsz na pol oc wyglada na działa ia dużego inwestora.
Kolkowicze i krotkodystansowcy juz sie wyprzedali. To proste że skoro wycena ma być nie niższa niz 1 mld $ to dziś akcje są bardzo tanie i dadzą ogromną stopę zwrotu także dla inwestorów branżowych zakup w zktualnych cenach to niezła gratka
Czy dobrze liczę? 4465048 akcji * 150 zł = 672000000 zł - obecna wartość rynkowa DW, jeżeli docelowo ma być co najmniej 1 mld $, czyli 4 mld zł, to wychodzi ok. 6x więcej niż obecnie, a więc cena akcji ~900 zł?
Skąd Koledzy wzięli 1mld $? Dla porównania, Palantir to co najmniej 20 mld $... czy DW jest rzeczywiście 20x mniej warte ? :D
Jak nie wiesz skad to po co wogole inwestujesz w firme? Wiesz chociaz czym sie zajmuja? Czytales chociaz jeden raport ze spolki albo przeczytales cokolwiek na temat zarzadu i planow? Brak slow.
Brak słów to refleksja jaka nachodzi człowieka, jak się patrzy na Twoją interpunkcję i widoczną nerwowość... Spokojnej Niedzieli i więcej luzu w życiu. BTW - Akcje DW mam od 2014, więc może mniej protekcjonizmu typowego dla tzw. kucy
a nie przyszło wam do głowy ze chca podpompowac pod wyniki które beda masakra ,zreszta jak zwykle ,pompuja balona i on walnie i zaboli ,jak narazie wszystko to obiecanki a efektów w zyskach i przychodach brak
właśnie tego się boje bo juz nieraz pompowali a ponadto boje sie niewypłacalności spółek w USA i zanurkowania giełdy, 20% spółek w USA to zombie i to wypowiedzi wielkich inwestorów