• kącik plotkarski s.01 e.01 Autor: ~ksiadzrobak [89.64.25.*]
    no to nawijajcie, co tam się może wydarzyć w najbliższych tygodniach/miesiącach na spółce?

można teoretyzować, można polaryzować

mi osobiście ostatnie ruchy sporo dały do myślenia i utwierdziły w przekonaniu, obecnie siedzę na około 25% zysku ale ani w głowie mi tego ruszać.
  • Re: kącik plotkarski s.01 e.01 Autor: ~Transek1975 [176.106.34.*]
    Bardzo zdrowe podejscie.

Przebicie 18,6 nastapi predzej czy pozniej . Glupota jest opuszczanie pokladu przy tak sprzyjajacym otoczeniu i widocznym zbieraniu walorka. Pisze tu juz od paru miesiecy tez jestem teoretycznie na sporym plusie, ale tez nie mam zamiaru opuszczac statku kosmicznego prze decydujacym starcie w kosmos. Za dlugo sie to kisilo w konsolidacji, zeby wzroslo tylko do pierwszego oporu na 25-27. Zobaczymy co pokaze przyszlosc i na jakich informacjach beda teraz jechac. Jeszcze raz napisze ze warunki do przebicia pierwszego oporu na 18,6, sa bardzo korzystne.

To co juz widac to:

1. Wykres AT
    2. Co raz lepsze wyniki finansowe.
    3. Sentyment do branzy
    4. Innowacje, rozwijajaca sie robotyka ktorej u nas ciagle brakuje i jestesmy w ogonie UE.
    5. Narastajace nadzieje na zakonczenie badan z kardio znacznikiem

Nie jestem fachowcem w medycynie, ale akurat na akcjach znam sie bardzo dobrze i na pewno nie wysiade szybko z tych akcji.
    Kolek tez nie mam zamiaru na razie robic.
  • Re: kącik plotkarski s.01 e.01 Autor: ~JANUARY [195.54.188.*]
    Branża bardzo rozwojowa i niedoceniana przez inwestorów - jeszcze.
    Przeglądając arkusz zleceń widać, że jeden, dwa większe zakupy i cena ładuje pod 25 zł. W tych okolicach trochę przytrzyma i pojedzie dalej. To oczywiście w nieco dłuższym terminie.

Dlaczego Synektik rośnie i będzie rósł? Wg mnie:
    1. Jedyna firma, która ma wyłączność na sprzedaż robotów chirurgicznych da Vinci na Polskę.
    2. Rynek robotyki chirurgicznej kuleje, Polska jest daleko w tyle, szpitale będą się uzbrajały w tego typu sprzęt, bo to prestiż i nowoczesność i realne poprawienie jakości i czasu wykonywanych operacji.
    3. Ilość klientów Synektika rośnie, a więc z roku na rok wzrastać będzie ilość umów serwisowych i umów na dostarczanie podzespołów wymiennych do sprzedanego wcześniej sprzętu.
    4. Akcja z Covid daje i będzie jeszcze przez jakiś czas dawać ogromny zastrzyk finansowy służbie zdrowia. Szpitale, chcąc podnieść jakość wykonywanych usług i swój prestiż będą się zaopatrywały w nowoczesny sprzęt.
    5. Radiofarmaceutyki. Firma mocno stoi w branży medycyny nuklearnej, posiada własne akceleratory cząstek. Ten rynek również mocno się rozwija.
    6. Firma poczyniła zbyt duże nakłady jeżeli chodzi o kardioznacznik. Jest to chyba już ponad 5 lat pracy o ile się nie mylę i nie widzę możliwości, żeby ten temat nie był kontunuowany. Z tego co czytałem to prezes postawił sobie za cel wejście na rynek światowy i domyślam się, że to osiągnie. Wypowiedzi niejednoznacznie sugerują partnering. To jedyna możliwość, żeby podbić rynek amerykański z sukcesem i w krótkim czasie .

Podsumowując. Biotechnologia, medycyna nuklearna, robotyka w medycynie, to branże przyszłości. Synektik jest praktycznie liderem na polskim rynku. Ta firma wg mnie będzie rosnąć w długim terminie przez kolejne lata.
[x]
SYNEKTIK -0,08% 253,80 2025-09-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.