Może tak może nie ,
Było oczywiste ze po 1.32 nie dojdzie do skutku ,
Cena poniżej ostatniej emisji ,
Dużo poniżej wartości godziwej , realna cena na zebranie pakietu 50% akcji to Ok 2zl
Jeśli myślisz, że fundusze oddadzą spółkę osobie, która ich okradała przez kilka lat i na koniec chciała jeszcze bezczelnie oszukać z emisja akcji bez prawa poboru, to się grubo mylisz. Fundusze nie oddadzą tej spółki, a jak już to z solidna premia. Czas gra na ich korzyść, kasa leje się do funduszy akcyjnych, więc te 2 złote, to możesz sobie wsadzić w €&@ę. Zarząd jasno się wyraził, że w oparciu o WAN akcje są conajmniej 2,53 pln warte
Cieszę sie że tu pisujesz jeszcze. Myślałem że czmychnąłeś z tego forum. To wezwanie jest dziwne. Myślę że goście mają poparkowane dziesiąt procent. Nie rozumię tulko czemu tak nisko wezwali. Na pierwszy rzut oka bez sensu. Poczekamy zobaczymy
Jestem cały czas ale za dużo głupot się tu wypisywało, wiec byłem nieaktywny. Pisze tylko jak są jakieś ważne dla wyceny spółki informacje.
Przechodząc do sedna sprawy: Cena w wezwaniu jest niska, bo to normalna forma negocjacji.
Najważniejsze, ze zarząd został wybrany przez fundusze i to oni kontrolują spółkę, wiec nie będzie grać na ich niekorzyść. Jestem przekonany, ze dopóki wartość w wezwaniu nie odpowie wartości godziwej spółki dopóty zarząd będzie stał na stanowisku nieodpowiadania na wezwanie. Fundusze TFI/OFE, które odpowiedzą na wezwanie przy takim stanowisku zarządu będą działać na szkodę klientów funduszy na co nie mogą sobie pozwolić. Prosta sprawa i nie trzeba tu nic więcej pisać. Do końca zapisów wezwania zostało 2,5 tygodnia, wiec poczekajcie spokojnie. Jeśli się wycofa, to spółka i tak sobie poradzi, bo jest dobrze zrestrukturyzowana i ma przed sobą dużo inwestycji w kluczowych dla nich rynkach