bez przesady, starałem się pisać, to co myślę i tak naprawdę prawdę pisałem, bo sam widzisz jak jest, a jak zachowywały się inne spółki w tym czasie. W każdym razie Erg nadal posiadam jako inwestycje, a na innych spółkach gram i gdy patrze ile ugrałem na innych spółkach, to trochę żal, że tak długo miałem zamrożone środki na Erg'u, ale trudno się mówi, miejmy nadzieję, że i tu już niedługo przyjdą dobre czasy
Duszenie kursu? Nie sądzę, po prostu płynność jest bardzo niska. Choć zgadzam się, że władzom spółki chyba nie zależy na wysokim kursie, ale to się może zmienić w każdej chwili. Spółka jest na tak niskim poziomie cenowym, że nawet covid nie miał żadnego wpływu na notowania, cena była w miejscu. Tu musi być wola władz spółki do wzrostów, a do tego potrzebny jest impuls ze spółki, dobry PR, jakieś artykuły w mediach, wtedy kurs zacznie rosnąć, inwestorzy zainteresują się ERG'iem i dopiero wtedy może być grubo, bo tu nie trzeba dużego kapitału by kurs wystrzelił. Nie mam jakieś ustalonej ceny wyjścia, jak przyjdzie kapitał, to wtedy na bieżąco będę obserwował notowania i oceniał sytuację. Według mnie obecna kapitalizacja spółki, patrząc choćby na zysk ebitda i inne spółki z GPW jest na naprawdę bardzo niskim poziomie i to musi się zmienić. Od lat kapitalizacja spółki jest w okolicach 30 mln zł, a wartość pieniądza przez te lata znacznie spadła. Spółki z GPW, które można powiedzieć sprzedają marzenia są wyceniane na 200-300 mln, a taki Erg, który ma realny majątek i zarabia jest wyceniany na 30 mln, czy to jest normalne?
ja zakładam kurs co najmniej 2 dwukrotnie wyższy , cały czas zastanawia mnie ten nowy inwestor Knopik , jest w kilku firmach helio , produkuje śroski czystości , opakowania , może mu erg pasować taka firma , pewnie by kupił bez problemu taki erg , akcji w obrocie rzeczywiście mało pewnie z 400 tyś resztę trzymają duzi , ważne są wyniki za drugi kwartał ,