To zależy czy uda im się podpisać kontrakt z Turkami. Jak nikomu nie uda się odwołać od wygranego przetargu i podpiszą umowę, a potem wygrają kolejny przetarg, jak mówił Prezes w wywiadzie (że jest potencjał przebić wartość przetargu z Turcji), to spodziewałbym się kursu rzędu 6-10 zł. Dużo zależy od tego jak znaczna część akcjonariatu będzie realizować zyski na maksimach.
Kolejny spekulant??
Jak wygraja Kazachstan a w przyszlym roku ma ruszyć budowa elektrowni atomowych w Polsce (kolejny etap - wybór firm które w to wejdą wg projektu) to mają kontrakty jak w banku! Wtedy ptaszku zobaczymy 25 zl za akcję. Za 5 lat wartość akcji wyniesie 25 zł jak nic.
To jest przyszłość! Energetyka jądrowa i OZE.
Moim zdaniem spółka perła jak tu ktoś kiedyś powiedział. Amen
z tym atomem w Polsce do marzenia są, akurat siedzę w branzy energetycznej na codzień i wiem co nieco i niestety ale ona w Polsce nie powstanie nigdy, będzie tylko gaz + oze teraz budowane, a węgiel z roku na rok coraz mniejszych udział.
System energetyczny oparty w 100% na OZE jest niestabilny! Nigdy nie dojdzie do tego zeby wiecej niz 50% energii w systemie było z OZE. Jesli odejdziemy od wegla musimy go czyms zastąpić. Albo atom albo ITER. Nie ma innej możliwości na przyszłość!!! Więc tutaj popłynąłeś.
Pozdrawiam
pisałem GAZ + OZE, Atomu w Polsce nie będzie nigdy, po pierwsze jest za drogi, nie mamy na niego pieniędzy, musielibyśmy zrezygnować np. z 500+ na dwa lata żeby uzbierać na pierwszą elektrownie atomową (około 70miliardów pln ze wszystkim, 500+ - to około 40 mld na rok) a dwa sama budowa to przy optymistycznych warunkach min. 10 lat, znajac polskie realia to taka elektrownia budowała by się z 15 lat, wiem że cięzko w to uwierzyć ale siedze na codzień na budowach elektrowni wiem jakie wałki się odwala i jeszcze jest jeden aspekt - Ludność Polski nigdy się nie zgodzi na atom,
No to ITER za 10 lat będzie już kilka takich elektrowni działało i technologia stanieje. To jest przyszłość i konkurencja dla atomu. Gaz jest za drogi i podatny na sytuację geopolityczna na swiecie