Raczej lata. Dopóki spółka nie zacznie generować gotówki i nie ogłosi dywidendy o trwałych wzrostach można zapomnieć. Na zaufanie akcjonariuszy trzeba zapracować.
Nie szkoda okazji? Wszystko wokół rośnie, a wy kisicie pieniądze na agrolidze. Taki rok jak teraz był ostatnio w 2008. Przecież te ostatnie obroty to ewidentne wywalanie.
W tym momencie może Ci się słusznie wydawać, że nasz kapitał tu się kisi, bo wiesz, że od 6 lat nie przebiło na stałe 20 pln za akcję. To, że wzrost kursu w żaden sposób nie odzwierciedla rosnącej z roku na rok wartości spółki było nie do przewidzenia. Ale to, że tak było dotychczas nie oznacza, że dalej tak będzie. Prócz tego, liczę na dywidendę prędzej czy później. Mogę czekać nawet kilka lat. Biorąc pod uwagę C/Z, stopa dywidendy może być bardzo atrakcyjna zważywszy obecną cenę akcji.
Kiedyś miałem takie samo podejście tzn. trzymałem kilka lat i się zawiodłem, sprzedałem wszystko z małą stratą i zainwestowalwm w inne spółki. Teraz przynajmniej widzę że coś się z moimi spółkami dzieje A tu z ciekawości zaglądam co jakiś czas i niestety nadal marazm. Po ostatnim numerze prezesa że będzie dywidenda A nie było nie mam już do agroliga zaufania. Życzę Wam tej uprawnionej DVD wtedy może i ja tu powrócę. Pozdrawiam
Przy okazji wizyty inwestorów w Agrolidze, zebranych wokół grupy z stockwatch, padła deklaracja, że wypłata będzie za 2020 rok. Także temat jest aktualny. Aktualnie z rolniczych na Ukrainie dywidendę wypłaca Kernel oraz Imc. Dołączenie do tego grona przez Agroligę będzie napewno pozytywne dla kursu.
Wartość spółki sukcesywnie rośnie, linia do rafinacji oleju, nowa tłocznia na 100 tys ton, park maszynowy, uregulowanie umów dzierżawy, renowacja silosów.
Gotowy zakład do produkcji prądu ze spalania odpadów bio (min łuski słonecznika po tłoczeniu) - zakład bioenergii rozruch na dniach/tygodniach.
Moim zdaniem warto mieć spółkę w portfelu. Aktualnie surowce rolne w dołku co też jest idealnym momentem, wyniki przy tych cenach i tak bardzo pozytywne.
W sytuacji odbicia cen surowców, wyniki będą rosły skokowo.