własnie "stesty" :P najwięksi z tarczy dostaną najwięcej. Oni tez kryją pieniądz moim zdaniem. Tak duży podmiot to nie Mietek co nic nie może z byle jakim kimś.
Bez przesady, nie sytuowałabym wyjścia CCC z opresji w kategorii wydarzeń cudownych, raczej bardzo trudnych do realizacji. Szanse na przetrwanie firmy to max 10%. Co nie oznacza, że jeszcze przez dwa tygodnie nie będzie tu wzrostów. W końcu ktoś musi kupić akcje, aby zarobić mógł ktoś...
Swoete slowa, swoje urosl, musi odpoczac bo bie wierze ze dobicie do 77 to cel wiwkssych graczy. Jak dobrze schlodza i wezma rozbieg to na 5-10 sesji wystarczy sily. Za duo duzych tu penie umoczonych wyzej. Ale co ja tam wiem, ja tylko kreslarz jestem:)
tak, to moja opinia...opinia poparta danymi finansowymi , czynnikami wewnetrznymi i zewnętrznymi ....w końcu wiem co nieco o ekonomii i giełdzie , bo mam takie wykształcenie i ponad 20-letnie doświadczenie,,,,, :-)
a co masz Ty , Mario 89 czy taka Sylwia ?...nic !...nic poza ujadaniem na forum , pisanie inwektywów, sloganów i zwykłego naganiania na akcje spółki w bardzo złej sytuacji finansowej , gdzie praktycznie nie mają szans na poprawienie wyników i w drugim kwartale zaliczą najpewniej dużo większą stratę niż ponad 300 000 000 zł z 1-go ... i ci wtedy ? akcje pójdą w górę ????BUAHHAAHAHAHAHA
Hmm...a jak jeszcze podasz jakiś argument za wzrostami ....tylko merytoryczny ...a nie pana Zenka ...to nawet będziemy czytali Twoje posty z zainteresowaniem .......szczekanie zostaw swojej rodzinie i znajomym :-)
Zastanawia mnie po co mam podawać argumenty? Od naganianiaraz to na wzrosty raz to na spadki mamy Ciebie, nie muszę się dorzucać i nie mam w tym celu. Co do Pana Zenka to chyba nie zrozumiałeś, on też ma swoją opinię i jest tak samo ważna jak twoja
hehe....typowa odpowiedź płatnego trolla...posłuchaj sam siebie: " ...po co mam podawać argumenty...." .....no własnie po co ? ...skoro ich nie ma ...NIE MA ARGUMENTÓW ZA WZROSTEM ....jest tylko żałosna próba podważania faktów i smieszne próby dyskredytowania osób , które piszą prawdę o złej sytuacji spółki ..... :-) hahahahaha
Może wiesz o ile % spadło zadłużenie w kwietniu i maju w porównaniu z I kwartałem? Sprzedaż wysoka, koszty niskie (brak czynszów), Morawiecki z Sasinem prezent dali, a więc kasa się wlewa z kieszeni. Masz jakaś rzetelną informację o ile spadły zobowiązania?
sprzedaż wysoka ??? ...hmmm ...to znaczy jak wysoka ? ...co to jest wysoka ?...tu na forum przeczytałeś ,że wysoka - Sylwia czy Mario 89 tak napisał ???......wg komunikatu GUS sprzedaż w całym kraju była o 10 % niższa rok do roku ...a to nie jest "wysoka".....wg innych komunikatów prasowych galerie miały po otwarciu od 50 do 80 % wcześniejszego ruchu klientów.....więc to też nie jest "wysoka".....raczej niska
może przyzwyczajenia klientów się zmieniły i poszły wysoko do góry , bo może to ostatnia szansa kupić buty ( zapas butów ) zanim znowu pozamykają , bo będzie druga fala zachorowań zaraz po wakacjach ?......w sytuacji zagrożenia, strachu i niepewności o pensje, prace , przyszłość ludzie rzucą się do galerii kupować buty i odzież ???....którą możesz w najgorszej sytuacji kupić NA TONY już nie tylko na wystawkach/pchlich targach w krajach zachodnich , ale bez problemu w całej Polsce....
...hmmm powiedzmy straciłem pracę ...zmniejszyli mi wynagrodzenie lub wysłali na urlop na kilka miesięcy ...więc moim pierwszym "instynktem" będzie : HURRRRRRAAAAA....! SZYBKO DO CCC KUPIĘ SOBIE ze 3-4 pary butów , plus te 2 pary zaległe , których nie kupiłem w marcu-kwietniu ??? ..... :-)...no może Sylwia tak zrobi , bo dla niej buty są ważniejsze od jedzenia i musi dbać o linię ....ale większość Polaków tak nie zrobi .....
Kochana Sylwio ! - pisałem w innym wątku ...1. odkupiłem wczoraj akcje Kruka po105,4-105,5 czyli na samiuteńkim dołku ( pamietasz zapewne ,że sprzedawałem po 118 ? ) przy około -10,5 % , a kurs skończył na 114 zł i trochę więcej niż -3 % , więc w jeden dzień jestem 7 % do przodu ...2. dokupiłem za majową wypłatę , no to co mogłem z niej zostawić po opłatach , 15 000 zł, akcje Pekao po średnio 54 zł , czyli znowu na dołku + na drugim rachunku za ponad drugie tyle....3. pisałem ,że CCC spadnie wcozraj o 5-10 % ? ...jeszcze w czwartek - sprawdż posty !...pisałem ! i spadło nawet ponad 8 % w ciągu wczorajszej sesji .....widzisz Kochanie - 3 prognozy i wszystkie trafne ..... bo widzisz , ja zarabiam na bieżąco , a nie żyję marzeniami jak Ty .... powodzenia mimo wszystko !! :-)
Ja zarobiłem 1.750 zl na 100 akcjach ccc wystarczyło mi wy myślicie o milionach tutaj oj nie uda sie poleci dalej na 40 zl. Sprzedać lepiej ze stratą chlopaki teraz niz będzie jeszcze gorzej.
On się męczy i przy okazji innych też. Ale nie o to chodzi. Spółkę ratuje, ratują podatnicy (cała Polska) oddając kasę (oszczędności) poprzez prezenty Morawieckiego. I dobrze, trzeba ratować. Ale jest pytanie: ratuje sytuację szewców w Bangladeszu i Wietnamie, czy szewców polskich? Ale to też niech mu będzie, niech się cieszą, jest jak jest. Napisz zatem, co takiego zrobił Miłek i jego sitwa, by ratować spółkę? Wydrukowanie papiera i nazywanie to szumnie księgą popytu jest żartem. Chodzą plotki o zamyśle wydrukowania kolejnych śmieci na jesieni br. Czyli kolejne rozwodnienie akcji, z ketchupu robienie zupy pomidorowej. Zamykanie sklepów w galerii świadczy o wzroście popytu na sandały z Bandgladeszu, czy o spadku popytu? Na czym polega poprawa jakości oferowanych kaloszy przez CCC? O ile % spadły reklamacje na te niezwykle wysokiej jakości sandały, itd, itd. Gdzie jest poprawa, na czym polega ratowanie? Zamykaniem sklepów, które nie dają zysków, dopiero teraz gdy jest mizernie? A gdzie w tym ruchu mądrośc Miłka? Gdzie był np. w kwietniu 19r.
Podatek się płaci od zysków. I każda firma płaci, jeśli ma zysk. Laski nie zrobił. Tak być powinno na całym świecie. Pytam co zrobił i na czym polega geniusz tego biznesmena?
Dnia 2020-06-13 o godz. 12:28 ~devil napisał(a): > Trollu co takiego zrobił? Np. ZAPŁACIŁ w 19’ 0,5 mld podatków wystarczy? Jeśli to Vat i podatki od wynagrodzeń oraz cła to znaczy że nie zapłacił żadnego podatku. Podatek płaci się od zysku , w pozostałych przypadkach robi się za poborcę podatkowego
BRAWO ! Batuta - dokładnie !....tutaj już nie chodzi o ratowanie firmy ...pozamiatane....chodzi o wyciągnięcie z "truposza" tyle kasy , ile się uda.....a potem tzw doradcy w DM'ach powiedzą : " no wie Pan/Pani inwestycje w akcje obarczone są ryzykiem .....ryzykiem utraty całego kapitału początkowego....wiedziała Pani/Pan przecież ....bo wypełniła Pani/Pan naszą ankietę.....przykro nam ...." :-)
Tak powiedzą zgodnie z prawdą. A zresztą kto będzie pytał? Bez sensu. Ale póki co ta CCC nie upadnie, nie bój się. Szkoda mi tylko polskiego podatnika, który musiał wrzucić swoje oszczędności (prezenty z budżetu). Tak jak ktoś pisał wcześniej kasa poszła do zachodnich spółek. Kto skorzystał? A kto podarował pieniążki zachodnim spółkom? Polski podatnik. Kto daje kasę szewcom w Bangladeszu i Wietnamie? Polski klient ich badziewia.
Wystarczy sobie trend narysować - od 2 lat kurs spada. Czy upadnie??? moim zdaniem nie tak prędko - puki co to jedna z najlepszych spółek spekulacyjnych na gpw.
jesli rzad bedzie mial do uratowania LOT albo CCC - wszyscy wiemy co wybierze. Szanse na upadek oceniam na 50/50. Mam jak na razie 40% zysku na szorcie. Pewnie dojde do dubla po wynikach Q2. Zyskow szortom i longom zycze. Jak bedzie tradycyjnie zobaczymy.
Dnia 2020-06-17 o godz. 21:03 ~ZNAFCAgiełdy napisał(a): > dzisiejsze większe obroty niż wczoraj - spadkowe wieksze od wzrostowych , to typowy dowód na dystrybucję
obroty takie same, więc nie kłam jak ktoś gra na longach wystarczy, że będzie przesuwał granicę zakupu wraz z komputerem dziś 63, jutro 58 i tak aż do 37 moment do zmiany wajchy będzie widoczny: teraz jak wyłączą kompa wszystko stoi więc możliwa co najwyżej korekta spadków kiedy po wyłączeniu kompów na dole pojawi się popyt i wolumen to będzie ten moment tu w średnim terminie 100 zł należy się jak psu buda
chyba Ptasiek musisz zmienić okulistę jak dla Ciebie 58 mln zł i niecałe 55 mln zł , to dokładnie to samo.....hehe...3 mln zł chciałbym mieć tak dodatkowo...
"jak ktoś gra na longach wystarczy, że będzie przesuwał granicę zakupu wraz z komputerem dziś 63, jutro 58 i tak aż do 37".....hehe...TU SIĘ JUZ ZWYCZAJNIE KOMPROMITUJESZ , bo gra na longach bardzo się różni od akcji ...wystarczy wspomnieć ,że w długim terminie na longach zarabia zaledwie 2-3 % wszystkich graczy ...ZGADNIJ PTASIEK KTO WIĘC NA LONGACH CZY SHORTACH ZARABIA ???? :-)
"moment do zmiany wajchy będzie widoczny: teraz jak wyłączą kompa wszystko stoi więc możliwa co najwyżej korekta spadków"...buahahhahaha.....moment do zmiany wajchy ???? ...jeszcze raz przytaczam dane statystyczne 97-98 % TRACI NA KONTRAKTACH ....:-)
"tu w średnim terminie 100 zł należy się jak psu buda"...BUAHAHAHAHAHAHAAAA....firma potężnie zadłużona , zagrozona upadłością - rating 3" ccc" , wartość księgowa tylko 15,39 zł na akcję ....100 zł ??? BUAHHAHAHAHAHAAHA
DZIĘKUJEMY Ptasiek ZA WYSTĘP ......NASTĘPNY PROSZĘ..... :-)
...ubierania ciąg dalszy .... jak pisałem :-)...wzrost i tylko 27 mln zł obrotu ? ...kto w to uwierzy ???? hehehe...jak spadnie to 50 zł nie wytrzyma ....
pamietacie jak było z Titanickiem ?.....tam już nie chodziło o uratowanie statku ....tylko przydział szalup ratunkowych ...jak myślicie , komu duzi gracze , mający miliony akcji i miliony zł do ratowania , przydzielą te miejsca ratunkowe ...Wam , prostym ludziom z ulicy , którzy zarobili na zmywaku w Anglii swoje kilkadziesąt tys. zł i chcieli lepiej zainwestować na swoją przyszłośc niż na lokatach bankowych na 1-1,5 % ???
jeszcze raz powtarzam...nie mam akcji CCC, nie zamierzam ich kupować , bo to zbyt ryzykowny teraz papier ....ostrzegam "młodych" starzem inwestorów , bo wiem z doświadczenia co GRUBI będą teraz robić ,( co robią ) , by pozbyć się tego trefnego towaru....decydujcie sami , ale pamiętajcie ,że zwłaszcza na tych akcjach , to nie wy macie zarobić - tylko GRUBI.....Wy macie zostać z akcjami , kiedy się okaże ,że już nie ma ratunku , szanse upadku oceniam na ponad 90 %
tak się zastanówcie - czy jak byście mieli znajomego powiedzmy siedzącego blisko zarządzającego w którymś z fundów, to czy nie wypytalibyście go o plany wobec spółki was interesującej ?.....no i czy wierzycie ,że informacje poufne są naprawdę dla wszystkich poufne i niedostępne ?....hehe.....a kto je ma ten steruje kursami, nastrojami , cenami .....i Waszymi zasobami pienięznymi, tak by w końcu znalazły się na innym rachunku....... :-)