• Analiza NEWAG - 2019 r Autor: portalanalizpl [185.234.211.*]
    NEWAG S.A jest wiodącym polskim producentem elektrycznych i spalinowych pojazdów pasażerskich, lokomotyw elektrycznych i spalinowych oraz pojazdów metra i tramwajów.
    W 2019 roku spółka zarobiła 90 mln zł netto.
    Na wyniki negatywnie wpłynęło przesunięcie przekazania 8 lokomotyw Griffin PKP Intercity na luty 2020 r.
    Portfel grupy na lata 2020-2021 r. przekracza już 2 mld zł, co oznacza, że można oczekiwać mocnych wyników w tych latach.
    Zapraszam do analizy grupy NEWAG po wynikach za 2019 r.

link 
  • Re: Analiza NEWAG - 2019 r Autor: ~Bart [46.169.88.*]
    Fundamenty może ok ale w powietrzu wisi korekta na rynkach śwoatowych. Trochę za szybko rosło. Ja bym poczekał z pieniędzmi na boku
  • Re: Analiza NEWAG - 2019 r Autor: ~mjesn1 [95.41.152.*]
    No i miałeś rację. Był spadek. I ktoś natychmiast złapał taniej ten nadmiar i zaraz znowu powrót na 24. Dobre, he he. Jak to nazywają odleszczaniem czy wyleszczaniem? Pewnie dlatego, bo pierwsze wyniki za 2020 już w drodze ;)
    Ja już kupiłem i poczekam ale nie z kasą tylko akcjami na boku i to nieco dłużej. Odkupisz ode mnie po 30 i też jeszcze zarobisz ;)
    Firma ma pewnie ze 2-3 lata hossy przed sobą.
    Aha, a jak cały świat się zawali to nie będzie różnicy na czym stracę. Tu przynajmniej jest tak mały FF, że animator potrafi złapać sprzedająca drobnicę i faktycznie potrafi skorygować wartość spółki, aby nie było totalnych odpałów. Jednak to pewna forma stabilności w trudnych czasach.
    Cie nie mogę..., napisałem o Newagu bezpieczna przystań? :-P
  • Re: Analiza NEWAG - 2019 r Autor: ~Diana [89.64.92.*]
    a może jeszcze załapiesz się na dywidende bo ja na to licze, na razie cisza w tym temacie.
  • Re: Analiza NEWAG - 2019 r Autor: ~PPP [85.193.222.*]
    @Diana i ja na to liczę. Mam sporo tego siana i nie muszę sprzedawać.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.96.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Analiza NEWAG - 2019 r Autor: ~Zainteresowany [5.173.168.*]
    Wiecie co w tej analizie portalu napisali bo kurs od niej wzrósł ponad 20% więc całkiem sporo?
  • Re: Analiza NEWAG - 2019 r Autor: ~Ech [77.112.44.*]
    He he ha. Pytasz, czy kupić? Pisali, że jest dobrze, perspektywicznie i może być lepiej, bo są w ofercie hybrydy. Powoli się sprzedają w Zachodniopomorskim i chyba za chwilę na Dolnym Śląsku. To całkiem nowa informacja i z jaką marżą hejka!. I inne takie tam o przesunięciach, co ma wpływ na ładne wyniki w 2020.
    Na stronie newag.pl jest takie hasło "Przyszłość nabiera tempa". Mnie to pasuje, zamówień mają pod korek. Niech się wiedzie, to zarobię więcej. Za parę dni mają podać wyniki za pierwsze półrocze. Może być elegancko.
    Jest coś na rzeczy. Hybrydy staja się pożądane
    link
    Życzę Newagowi, aby zgarnął wszystko :)  
  • Re: Analiza NEWAG - 2019 r Autor: ~KOT [185.34.77.*]
    Z polskich firm hybrydy posiada tylko Newag, nie słyszałem o żadnej innej
    Dnia 2020-09-03 o godz. 14:30 ~KOT napisał(a):
    > Z polskich firm hybrydy posiada tylko Newag, nie słyszałem o żadnej innej

I o to chodzi :)
[x]
NEWAG -0,18% 110,80 2026-05-18 17:00:00