• Analiza DELKO - Q1 2020 Autor: portalanalizpl [185.234.211.*]
    Grupa DELKO zajmuje się sprzedażą hurtową i detaliczną chemii gospodarczej, artykułów higienicznych, przemysłowych kosmetyków oraz artykułów spożywczych. Prowadzi również dystrybucję produktów własnych marek z zakresu chemii gospodarczej.
    Grupa wywodząca się z sieci hurtowni rozwija się poprzez akwizycje (Wartość frimy w bilansie to już 36 mln zł). W ostatnim czasie mocno rozwinęła sprzedaż detaliczną przejmując kilka małych sieci.
    Wyniki 1 kwartału 2020 r. - przychody +32%, a zysk netto +139% r/r robią wrażenie.
    Ale w tym jest haczyk, a może nawet dwa.
    Zapraszam do zapoznania się z analizą Grupy DELKO po wynikach 1 kwartału.

link 

• Re: Analiza DELKO - Q1 2020 Autor: mazzo [185.28.248.*]
    Nie trzeba głęboko szukać, żeby dowiedzieć się, że analiza została przygotowana przez osobę nie mającą większego wykształcenia czy doświadczenia w kierunku analizy fundamentalnej.

Mam wrażenie, że portal nakierowany jest na lekko kontrowersyjne analizy, żeby zachęcić do wykupienia prenumeraty.
  • Re: Analiza DELKO - Q1 2020 Autor: tw_balagan [79.110.204.*]
    Ale dowaliłeś, Paweł Malik nr licencji doradcy inwestycyjnego 251, doradców inwestycyjnych w Polsce jest poniżej 1000, a egzamin jest 3-etapowy i koszmarnie trudny.
  • Re: Analiza DELKO - Q1 2020 Autor: mazzo [185.28.248.*]
    Masz racje, moja wina, pomyliłem Panów.

Jeśli chodzi o ten egzamin to nie uważam go za koszmarnie trudny, istnieją trudniejsze egzaminy. Część pytań w tych egzaminach to tak zwane killery, natomiast do zdania potrzeba 51% co nie jest niesamowicie trudne do uzyskania.
    Dodatkowo istniały swego czasu różne sposoby dostania się na tą listę w sposób inny niż egzamin.

Jeśli chodzi o Pana Malika, zwracam honor, po prostu pomyliłem osoby.
  • Re: Analiza DELKO - Q1 2020 Autor: tw_balagan [79.110.204.*]
    Na testach są punkty ujemne, więc to też nie takie łatwe utłuc nawet te 51%.
    Ale gratuluje kultury dyskusji internecie.
[x]
DELKO 0,95% 6,36 2026-03-13 16:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.