Ja osobiście czuję się jakby prezio dał mi w twarz śmiejąc się i mówiąc sprzedałem ci 14 razy drożej zapewniając, że zarobisz, a teraz oddaj mi to 1,5 bo i tak więcej nie dostaniesz. Mówię tu nie tylko o cenie ale również o ilości skupu, bo gdyby chciał kupić 5mln. po 1,5 to bym jeszcze zrozumiał.
Co podnosi? 100k ? Oni chyba ostatnio więcej wyemitowali w ramach pakietu motywacyjnego? To jest śmiech na sali, lepiej by było żeby przepili te 150k, może by wreszcie przyszły im do głowy lepsze pomysły. Za 150k to nawet porządnego auta nie kupisz. Ale jak pisałem wcześniej jaka spółka taki skup. Jak dla mnie to policzek i obraza dla akcjonariuszy. WSTYD.
Również uważam, że skala skupu jest mało poważna. Wg mnie są dwa potencjalne powody tej akcji: 1) prezes chce pokazać, że dotrzymał słowa i uruchomił skup do czerwca tego roku. 2) być może potrzeba właśnie 100 tys. akcji na najbliższą transzę programu motywacyjnego i postanowiono w ten sposób zrealizować opcję.
Z narzekaniem się wstrzymam, bo liczę na dywidendę lub dalszy, większy skup.
Myślę , że zaproszenie do sprzedaży skierowane jest do niecierpliwych akcjonariuszy , którzy muszą sprzedać po takiej cenie.Skup z reszty środków rezerwowych mam nadzieję zostanie zrealizowany przy wyższych cenach .Pytanie jakich ? . Można też część przeznaczyć na dywidendę.