tylko bazując na notowaniach innych spółek z FF 5 czy 10% łatwo zauważyć że zasokojenie popytu odbywa się po kilkunastokrotnym szybkim wzroście kursu co tu wskazywałoby okolice 5 - 6.4 zł, tu też powinny pojawić się dzienne obroty rzędu min 300-500 tys zł. ......................................... przeanalizujcie JRH więc analogicznie tu 5 - 6.4 zł nie jest tu bardzo wygórowaną ceną. zobaczymy czy niedługo popyt nie ruszy do ataku bo w hossie za parę lat tu będzie bardzo ciekawie.
wielu tu na krzywy R ale to ulica co kupuje 600 czy 100 sztuk i 30 gr wyżej oddaje, potem przegapi 50% wzrost i znowu kupi po 1.64zł żeby oddać po 1.72 zł itd. Ostatnio ktoś zbierał 2-3 razy na korektach. Jakkolwiek POPYT NIE JEST ZASPOKOJONY ale po drobnej KONSOLIDACJI powinien ruszyć. Analogia do JRH wskazywałaby na ruch od 5 do 6.4 zł. Tam zyski podobne a FF z 5.29%, wycena 5×XPL więc wyskubali JRH z 50gr na 15zł czyli 30 razy tyle. XPL miał taką bazę w okolicy 35-40 zł więc ×30 = ok.10 zł więc okolice 6 zł to połowa drogi.
Tak analizowałem, ale w jakim oni są sektorze? Jakie PKD? A co ostatnio robią? Przyrównywałeś ich do właściwego sektora. JRH to jest precyzyjnie rozplanowany projekt. ................................................................ Chwile przed dwa zyle, Zarząd przysnął
Tak, zgadzam się, a wejście w hossę może nastąpić szybciej niż przy poprzednich zawirowaniach na kapitałowym, większy dług, większy przepływ, większy obrót, większa dynamika.
Kiedyś, ktoś mi powiedział, są dwie niedostrzegane gałęzie w trakcie kryzysów, które wtedy się wykazują: - zarządzanie aktywami nieruchomości, zarządzanie projektami w sektorze nieruchomości - zarządzanie kosztami przedsiębiorstw poprzez systemy IT
start hossy najlepiej jakby się odbył z poziomu 8-12 zł na walorze.
przy tak małym FF powinniśmy tam być w max do 2 lat lub już przy kolejnej fali.
Pytanie: czy przypadkiem XPL nie interesuje się zakupem studia gamingowego za wypracowane zyski
z ubiegłych lat ?
OGAR odpaliłeś ogarka czy rometa masz ?
Naucz się czytać ze ZROZUMIENIEM bo wyraźnie tam jest: "Najlepiej......"
Ładnie odsysają wystraszonych leszczy w okolicy 1.50 - 1.65.
Tu wybiją leszczynę i ulica pociągnie kurs dalej.
Wystarczy ze wziete po 1.24-1.28zl - ten po 1.42zl sam sie przeceni bo ostatnio w piatek juz sie opuscil, poczekamy na niego a moze ktos go zgarnie przed nami - okaze sie na dniach. czy ktos sie przylacza czy stoicie na peronie na Glownym we Wroclawiu i czekacie ? dajcie znac na ktorym peronie to przyjdziemy i przyniesiemy goracy czaj :)
Dogłębna analiza wskazuje raczej na to, że obecny wzrost kursu jest chwilowy i spowodowany nadmierną euforią małych kilkudniowych spekulantów, aczkolwiek nie w całości. Myślę, że kurs wróci w ciągu kilku dni do poziomu ok. 1,64 - 1,76.
pełna zgoda. kurs poszedł za wysoko w stosunku do przedstawionych wyników. niestety spekuła robi swoje. ja tu i tak jestem na lata, w kółka bawić się nie zamierzam, spadnie do spadnie, najwyżej dokupię.
Dla przypomnienia po wynikach roku 2019 - 6 gr na akcję i informacji o dywidendzie kurs wzrósł spokojnie do 2,20 zł. Teraz mamy super kwartał i rok z zyskiem ponad 11 gr na akcję więc ile może być jak będzie raport roczny i plany dywidendowe. Po drodze będzie jeszcze raport Q1 2021 który może potwierdzić wejście trwałe na wyższy poziom przychodów i zysków. Giełda i kursy akcji powinny odzwierciedlać przyszłość więc dla tych którzy mogą myśleć że obecne poziomy kursu to są za wysokie to uspokajam bo w tym roku mogą być poziomy sięgające i 10 zeta co i tak nie może być drożyzną przy świetnie rozwijającej się spółce. Pozdrawiam wytrwałych i cierpliwych akcjonariuszy.
a jeśli naprawdę uważacie, że wycena jest realistyczna, to polecam zapoznać się ze spółką Netwise również, gdzie szykuje się zysk roczny na poziomie 4 mln, przy wycenie... zobaczcie sobie sami jakiej.
dlaczego o tym piszę? bo do spółki z podobnego sektora, dlaczego więc tutaj C/Z ma być astronomiczne, a tam nie?
po pierwsze Xplus jest kilka razy większy niż Netwise, po drugie piszą o tym, że skutecznie sprzedają swoje produkty (IP) nie tylko usługi a własne produkty w IT to podstawa wzrostu
@Doświadczony co ci napisałem 12/02/2021 --->> 2.8 do 3.4 zł i wychodzi że i tak się grubo pomyliłem bo 3.88 zł już śmigało.
Obym zawsze się tak mylił.
Obstawiam że tu będziemy mieli SBC - Smart Blockchain Contracts i tu będzie gruba kasa bo ExecutiveAutomats.com dopełnią wszystkiego a potem zainteresowanie Microsoftu i przejęciem.
>>>>>
>>>>>>>>
teraz troche konsolidacji, potem DYWIDENDA i przy nowych umowach kurs znowu bedzie kontynuowal trend a ten wiadomo jaki jest. kazda taka umowa na pare lat ktora jest wieksza niz obecne kapitaly wlasne rzedu 17.5 mln to mega osiagniecie.
3-4 takie umowy jak ta ostatnia i zyski sie podwoja jak nie potroja za kolejne lata --- >> dywidenda wtedy tez sie podwoi lub potroi.
tu nikt nie jest zainteresowany sypaniem na wieksza skale, wysypuja te 10k sztuk leszczyki bo kazdy z nich ma po 700sztuk i mysla ze kolka beda robic. pewnie 10% z nich sie to udaje ale juz kolka na 20k-30k sztuk ciezko bedzie im zrealizowac.
kolejna osoba do miedzynarodowej obslugi, bylo UK - Indie - Ukraina - Mexyk a teraz jest Rumunia.
Skoro szukaja takich osob to tam jest ssanie na ich uslugi. Jeste jeszcze inny fakt ze to wszystko rosnie jak na drozdzach, ale tego niech sie kazdy sam domysli. Podpowiem ze w ciagu ostatnich 5 miesiecy mielismy tego ewidentne potwierdzenie ze strony spolki jak i na wykresie. Kazdy chyba wie o co chodzi ? Rok temu ten sam czynnik dalo sie zauwazyc.
Billennium z tytułem Partnera Roku Microsoft w Polsce a w 2017 roku byli na ostatnim miejscu dostawców it w polsce czyli 100 miejsce . A teraz zatrudnia dodatkowo 300 pracowników bo wprowadzili oprogramowanie i lapneli x certyfikatów Tu będzie podobnie apka sie robi .Oferty pracy na bieżąco wystawiane z 30 pracowników strzelam około 130 mamy teraz . Tak ze uważam ze mamy jeszcze dużo miejsca na dynamiczny rozwój xplusa i naszej wyceny, jednym słowem wzrosty przed nami. https://crn.pl/aktualnosci/billennium-z-tytulem-partnera-roku-microsoft-w-polsce/
raz ze wyjechaliśmy nie na 3.88 a 4.9zł a po drugie kurs się skorekcił i odbił a przy okazji 10gr dywidendy wypłacili.
A teraz po III kw 2021 rekordowe zyski. Idzie szturm, czy wyczyszczą podaż do 5.8zł jeszcze do końca 2021 ?