Bedzie dobrze, a jak ktos ma akurat wolne srodki polecam obserwować Wikanę. Spółka jest ze stajni funduszu Value Fiz, z których wszystkie ostatnio mocno odbijają (np Sanwil czy Herkules). Tydzień temu spolka przedstawila fantastyczne wyniki 6mln zysku przy 27 mln przychodow w pierwszym kwartale 2020, dzieki czemu kurs odbil mocno w gore, po czym delikatnie sie obsunął bez obrotów, a aktualnie najwyrazniej konsoliduje sie przed drugą falą wzrostową.
No szef się wypowiadał ze raczej wzrost wartości niż dywidenda bo kurs powinien być na innym poziomie wiec nie wiem. Ja tez uważam ze powinien iść bardziej w model „Amazona” niż dywidenda... która raz jest a raz jej nie ma...
Będzie rozbudowa o kolejne hale, magazyny. Chyba się nie mieszczą już w tych nowych co wybudowali w 2016. Na mapach geodezyjnych widać, że dostali pozwolenie na dwa nowe budynki, ale co to będzie to nie wiem.
W długim okresie może spoko, ale muszą zainwestować kapitał żeby to zrealizować, bez inwestycji nie przebiją tego progu. Będziemy krążyć między 10,5-12 zł Jedyny plus że co miesiąc publikują wynik, a tutaj jest stabilnie i daje okazję do realizowania zysku, następnie pozostaje czekać na spadek i w dołku odkupić.
Dnia 2020-06-10 o godz. 09:27 ~Aro88 napisał(a): > W długim okresie może spoko, ale muszą zainwestować kapitał żeby to zrealizować, bez inwestycji nie przebiją tego progu. > Będziemy krążyć między 10,5-12 zł > Jedyny plus że co miesiąc publikują wynik, a tutaj jest stabilnie i daje okazję do realizowania zysku, następnie pozostaje czekać na spadek i w dołku odkupić.
jedno jest pewne, jak zejdzie w okolice do 10,5 to likwiduje inne inwestycje żeby dokupować :) Członek rady ma kupione 10k akcji w cenie 11,5-11 co warto podkreślić.