Dnia 2020-06-05 o godz. 08:15 ~Leo napisał(a): > Jest chetny?
Hmmm, w piątek w USA Milestone zaliczył kolejną lokalną górkę. Kurs już 2,07 USD - kapitalizacja w przeliczeniu - 444 mln złotych. U nas - 155 mln. Teoretycznie u nas powinna być masa chętnych. Trzeba próbować - wystawiaj, może chętni się znajdą.
Ale ponieważ na Carpathii ktoś napisał, że mam różowe okulary, to zaznaczę , że pewnie wyżej nż po 4-5 zł nie sprzedasz:-) Pozdrawiam wszystkich. Szczególnie tych zdziwionych - tak jak ja - obecnym kursem Milestone.
Leo, wystaw jutro po 5,00zł. 1000 akcji, chętnie kupię. obecnie o 18:45 akcje w Stanach 2,33$ co daje 9,15zl to tak dla Twojej wiadomości, żebyś nie czuł się oszukany.
Dnia 2020-06-08 o godz. 18:56 ~milos napisał(a): > Leo, wystaw jutro po 5,00zł. 1000 akcji, chętnie kupię. > obecnie o 18:45 akcje w Stanach 2,33$ co daje 9,15zl to tak dla Twojej wiadomości, żebyś nie czuł się oszukany.
Ale Milos obaj wiemy - i Leo pewnie też - że jedna akcja naszego Milestone Medical powinna kosztować sporo więcej od jednej akcji Milestone Scientific, więc i tak Leo może się poczuć oszukany :-)
Przyjemnie się patrzy na rosnące zyski z MLSS. MMD też musi ruszyć.
Carpathii rynek też długo nie dostrzegał skupiając się tylko na INC. Ale tam już się trochę zmieniło.
Doctore, dopiero teraz wspominasz o carpatii tutaj :( Wygląda to na super temat i co najmniej powtórkę z JRH. Pomimo remontu muszę wysupłać coś na chociaż 1k-2k akcji tam bo jak pociąg ruszy to z dzisiejszych 4 zł poleci na 40.
Dnia 2020-06-08 o godz. 21:37 lawyer_mz napisał(a): > Doctore, dopiero teraz wspominasz o carpatii tutaj :( Wygląda to na super temat i co najmniej powtórkę z JRH. Pomimo remontu muszę wysupłać coś na chociaż 1k-2k akcji tam bo jak pociąg ruszy to z dzisiejszych 4 zł poleci na 40.
Cieszę się, że nas nie opuściłeś całkiem, Lawyer :-) Co do Carpathii - istotnie, może być tak jak piszesz. Pomijając to, jakie spółka ma atuty, ludzie zapominają czym jest ASI. Te 300 tys. akcji Carpathii, które są notowana na NC trafiło tylko do 4 inwestorów. Niewykluczone, że to co mieli sprzedać sprzedali i rzeczywisty FF na NC jest jeszcze mniejszy - stąd pewnie taki wygląd karnetu na s. Ale wróćmy do Milestone - skończyli dziś na 2,5 USD po wzroscie o 20 procent i przy wolumenie 1,4 mln akcji. Zaprawdę zdolność naszego NC do olewania Milestone robi wrażenie :-) To nawet olewanie do niedawna Carpathii nie było tak zaskakujące.
Najważniejsze - dziś zaczął się nowy etap w życiu Milestone za Oceanem - awans do indeksu Russel 3000 oznacza radykalny wzrost zakupów ze strony nowych fundów. Myślę, że niebawem zobaczymy 10 USD
Dnia 2020-06-09 o godz. 05:07 ~2pac napisał(a): > Wczoraj na stockwits na spółce PAVM natrafiłem na tabelkę spółek należących do Russel 3000 i pod literka M jest MLSS
Ja zobaczyłem tylko tabelkę nie czytałem komentarzy. I nie znalazłem żadnego oficjalnego infa.
Tak czy inaczej Milestone wzrósł wczoraj w USA o 20 procent przy obrotach w przeliczeniu chyba 12,5 mln zł. A jeśli akcja MLSS kosztuje prawie 10 zł to jedna akcja MMD powinna kosztować najmniej 15 zł.
Doctore, widze, że po wczorajszym wyskoku na 2,50$ ozywilo się nieco forum MM. Wydaje się,że sporym wsparciem dla 20% up wczoraj jest wiadomośc,że od dziś przez 3 dni bedzie się odbywał tzw.wirtualny letni szczyt 47 wybranych małych innowacyjnych spółek z potencjalnymi inwestorami z całego świata. Wśrót tych prezentowanych spółek jest również MLSS. Investor Summit to ekskluzywna konferencja poswięcona lączeniu spółek typu smallcap i microcap z kwalifikowanymi investorami.Dziś swoje 5 minut bedzie miał Osser, będzie prezentował zalety Compuflo dla tej rzeszy investorów, myślę,że ma poważne argumenty za zaintyeresowaniem tych investorów. Jak to się przełoży na rozwój firmy, można się tylko domyślać, nie napiszę jak,bo moja wyobrażnie nie sięga tak daleko. Pozdrawiam wszystkich wiernych akcjonariuszy, Ciebie dr, szczególnie bo jesteś prekursorem naszego zainteresowania firmą.