• Wielka szansa dla MCI Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    "Unity Group prognozuje, że w 2020 roku polski e-commerce osiągnie wartość w przedziale 100-120 mld zł, a jego roczna dynamika w najbliższych latach przekroczy 20 proc. Co ciekawe, jeszcze w styczniu bieżącego roku prognozowano wzrost wartości branży do 70 mld zł.
    Jak wynika z badania, optymizm w e-handlu jest jak najbardziej uzasadniony.
    Jak napisano w komentarzu do badania, Polacy głosują portfelami: 8 na 10 z nas deklaruje, że w ostatnim czasie zrobiło zakupy online z czego 25 proc. zapewnia, że także po ustaniu epidemii będzie częściej korzystać z e-handlu. Co więcej, niemal 20 proc. osób kupując w sieci, zrezygnowało ostatnio na dobre z płatności za pobraniem na rzecz płatności elektronicznych....
     link

• Re: Wielka szansa dla MCI Autor: pluto85md [188.147.92.*]
    Z niecierpliwością czekam na danr Idosell za maj i później czerwiec, to już będą dane które będzie można ekstrapolować do końca roku.
  • Re: Wielka szansa dla MCI Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Jakiś czas temu myślałem, że IAI to lider rynku w Polsce. Jednak shoper jest sporo przed nim...
  • Re: Wielka szansa dla MCI Autor: ~Okatek [37.30.16.*]
    Bo shoper jest po prostu znacznie tańszy :) i tak o ile chodzi o ilość obsługiwanych Shoper jest większy, ale pod względem przychodów już niekoniecznie, bo w Ideosell przeciętny sklep jest większy, a i przychody z opłat i prowizji z pojedyńczego sklepu są znacznie wyższe.
  • Re: Wielka szansa dla MCI Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Być może. Tego akurat nie sprawdziłem. W oczy rzuciła mi się ilość sklepów: Shoper- 13 tyś, IAI- 5tyś( chyba stare dane).
[x]
MCI 2,08% 29,50 2025-10-17 17:02:30
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.