Może pod Techland jak pisał wyjek :D
A tak na poważnie to też nie wiem, może jednak mają jakąś wizję na tę spółkę.
Ważne, że spora wymiana akcjonariatu na tym poziomie, to moze niżej nie będą chcieli oddawać.
Jest szansa, ze faktycznie jakaś spółka z gaming tylnymi drzwiami może sobie wejść. Może KD dogadał coś i zbiera. A może po prostu chcą zrobić wyjazd na 1-2 złote. Tutaj to może być i 5 groszy i 2 zlote
Dokładnie, spolka nic nie robi wiec wykładając 1 milion mozna wejść tylnymi drzwiami na gielde.
Jak dla mnie to jest dość lakomy kasek... I myślę, ze oni także zdaja sobie z tego sprawę :) I nie zdziwie się jal za tydzień, dwa albo 3 cena akcji będzie po 50 groszy albo po 1 zl :)
Trochę matematylki i się gubisz. Najpierw trzeba spłacić zobowiązania, minimum mln a teraz może i więcej, potem kupić akcje, przy cenie 0,5zl to 50% kosztować będzie 1 mln a przy cenie 1 zl pakiet 50% będzie kosztować 2 mln i do tego dochodzi wykup udziałów od KD bo jego siła blokuje wszystko na walnym. Z tym łakomym kąskiem to przesadziłeś jak wszystko podliczysz.
Z ta Twoja matematyka też chyba nie jest do końca tak super. Skup akcji trwa tu już 2 miesiące przynajmniej i przez ten czas poszło ok 1.5 do 2 mln akcji w cenie powiedzmy średniej. 0.25 do 0.28. Stad juz kwota kupna ladnego pakietu jest nizsza Zwykła ulica tego nie kupuje bo nie wie co będzie kupuje to ktoś kto wie. Co do zobowiązań? Pamiętajmy że tu ktoś musi oddać pożyczkę. Jeżeli ona nie wróci to nowy inwestor chyba szybko sprawi że jednak wróci i zobowiązań nie bedzie. Czy zatem naprawdę to aż taki kiepski pomysł na przejmowanie?