Czy ktoś z Was kto posiada akcje będzie wnioskował do spółki po wycofaniu akcji z giełdy o przymusowy wykup akcji od mniejszościowych akcjonariuszy?Można to zrobić wspólnie byle razem nie posiadac więcej niż 5%.Bo ta cena na giełdzie to śmiech na sali...
Ktoś się pisze na przymusowy wykup przez Orphee akcji poza obrotem giełdowym.Moze lepiej zebrać się i wspólnie spytać jaka cenę zaproponują? Jak ktoś się pisze nie da znać zsumujemy i napiszę do nich ile osób i ile akcji gotowych jest sprzedać za uczciwa cenę.( Dla mnie będzie cena ok ta która proponowali prz wykupie czyli 1,96zł) Pozdrawiam
Na chwilę obecną nie są zainteresowani zakupem akcji ale nie wykluczają tego w przyszłości taka otrzymałem odpowiedź z Cormay i Orphee.Ale zawsze można sprzedać komuś innemu jak jest jakiś chętny na zakup.Ja podtrzymam parę lat i zobaczymy co będzie.
Oczywiście że mam emitent wystawia na życzenie akcjonariusza taki dokument gdy chcesz sprzedać akcje musisz jakoś zaświadczyc o ich posiadaniu są to imienne akcje.
Jeśli komuś baaardzo zależy sprzedać akcje to mogę odkupić (ale radził bym trzymać)bo od razu mówię cene bardzo niska...Ja trzymam myśle że nie stracę .
Jeśli Cormay jak twierdzisz nie jest zainteresowany odkupieniem akcji tzn. że nie widzi w tym biznesu nawet po 1,93zł/szt. więc pozostaniemy z wirtualnym zapisem bo szkoda nawet inwestować w zamianę na papierową.
Mylisz się jakby nie widziało interesu w Orphee to by nie miało 90% ich akcji a to że teraz nie chcą skupić jakiś resztek to inna sprawa ale nie wykluczają tego w przyszłości....Ja też widzę w tym przyszłość...