Draxar potocznie zwany DRACHĄ znowu w kosmosie buja. Dracha zejdz na ziemię bo jesteśmy w długoterminowym trendzie wzrostowym. Za 5 czy 10 lat kurs nie bedzie 1.65 tylko minimum 1.65zl na akcję będzie wynosiła roczna dywidenda. Policz Dracha razem z kolegami tam u siebie w akademiku po ile wtedy będzie kurs XPL ? Zaprezentuj na tu swoje kosmiczne osiągnięcia.
Jak zawsze obora na forum się pojawia, jak zwykle wiedzy brak ale już tak zwane zamki na lodzie buduje wiesz chociaż z jakiej książki jest ten tekst? Nie wiem ile masz lat ale intelektem zostałeś chyba w podstawówce. Szkoda mi dalej kontynuować z tobą jakąkolwiek dyskusję ponieważ jak to mawiają "Chłop ze wsi wyjdzie ale już wieś z chłopa nigdy". Przynajmniej taki ktoś jak ja nie opowiada takich głupawych historii o nie wiadomo jakich wynikach. Te twoje wyliczenia są tak śmieszne i tak bez sensu, że nie wiem czy się nawet z tego śmiać. Pozdrawiam i dalej nie będę z tobą dyskutował ponieważ nie ma z kim.
Faktycznie nasz kolega powyżej fantazjuje. Z ponad 67mln akcji zrobić dywidendę na poziomie 1.65zł to czysty zysk musiałby wynosić jakieś spokojnie 111baniek. Dobrego humoru Wam życzę i takiej dywidendy,którą też przytule.
a co dopiero kiedy 20 marca 2020 powiedziałaś DRASCE o 1.70 zł za 3-5 mcy. Wyśmiałby cię tak samo jak robi to teraz. Spółka będzie się rozwijać to i 111 mln zarobi. To nie jest niewyobrażalna kwota niedowiarki ale droga do niej długa więc chyba studenciki wyraźnie było napisane że za 5-10 lat. DRACHA przeliczyłeś już wartość kursu przy dywidendzie 1.65 zł ?
Czas pokażę co będzie, pożyjemy zobaczymy ale ja sztucznie nie chcę pompować kursu i opowiadać o dywidendzie 1,65. Radzę więc wrócić na ziemię i liczyć na dywidendę większą niż 3 grosze.
Ten papier to dobry wybór, nie ze względu na korektę, analizę fundamentalną, czy wysokie ROE, chociaż przemawiają za wzrostem, tylko jest jedna kwestia, która jest pewnikiem wzrostu długofalowego: partner w osobie MICROSOFT.