• GhostRunner one more level producent Autor: pawel12345678 [89.64.10.*]
    Witam,

Po forum One More Level widzę zakłopotanie , zdziwienie spowodowane brakiem czasu na analizę spółek OML i All in.

Spółki na grze GhostRunner zarobią. OML i All in! (Setanta SA)

One more level jest producentem gier AA (nie AAA jak Cd projekt)

All in jest wydawcą gry GhostRunner nie producentem.

Chciałbym uświadomić kto ile i na jakich zasadach.

https://www.bankier.pl/forum/temat_czemu-sie-dziwicie,37432551.html 

Zarząd ONE MORE LEVEL S.A. z siedzibą w Krakowie (dalej: „Emitent”) informuje, że w dniu 18 listopada 2019 roku otrzymał drogą e-mailową od zarządu spółki All in! Games Sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie (będącej wydawcą gry Ghostrunner; dalej: „All in! Games”) informację, iż All in! Games w dniu 18 listopada 2019 roku zawarła umowę o współpracy z Apogee Software Ltd (znana pod firmą 3D Realms; dalej: „3D Realms”) i Slipgate Ironworks ApS (dalej: „Slipgate”). Na mocy zawartej umowy All in! Games, 3D Realms oraz Slipgate dołączą do produkcji, dystrybucji i działań marketingowych związanych z grą Ghostrunner, która realizowana jest przez Emitenta.

All in! Games Sp. z o.o. podpisał z 3D Realms i Slipgate Ironworks ApS umowę na dystrybucje i marketing. Czyli będą musieli się dzielić ze swojej puli zysków ze sprzedaży GhostRunner.

OML będzie miał 50% ? 60%? reszta jest dzielona na All in , 3d Realms , Slipgate ...

Proszę nie hejtować takie są realia proszę poczytać i być świadomym. Polecam kupić dwie spółki każda da zarobić!

Pozdrawiam

• Re: GhostRunner one more level producent Autor: ~krzychu [37.47.166.*]
    Ghostrunner to tylko wisienka na torcie. Ja tu jestem dla all in! Games jako producenta gier. Widziałeś ich gry? Jeszcze w tym roku kilka premier :)
  • Re: GhostRunner one more level producent Autor: pawel12345678 [89.64.10.*]
    Z tego co wiem to all in produkuje jedna grę. Reszta gier występują jako wydawca. Ich główny profil to wydawca gier.
  • Re: GhostRunner one more level producent Autor: ~krzychu [37.47.166.*]
    https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/all-in-games-chce-wydac-co-najmniej-10-gier-w-2020-r,akcje,255464
    Ten link co wysłałeś potwierdza to co mówię.

Lista :

Little Racer
    (The Knights of Unity)
    2019 Nintendo Switch

Deadlings
    (One More Level)
    2019 Nintendo Switch

Space Cows
    (Happy Corruption)
    2019 PC, Nintendo Switch

Tools Up!
    (The Knights of Unity)
    2019 PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

Of Bird and Cage
    (Capricia Productions)
    2020 PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

It came from space and ate our brains
    (Triangle Studios)
    2020 PS4, Xbox One, Nintendo Switch

NYX: The Awakening
    (Black Sail Games)

Fort Triumph
    (CookieByte Entertainment)
    2020 PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch Wczesny dostęp od 2018

Ghostrunner
    (One More Level)
    2020 PC, PS4, Xbox One

Arboria
    (Dreamplant)
    TBA PC

Red Wings: Aces of the Sky
    (All in! Games)

The Protagonist: EX-1
    (3MIND GAMES)
    TBA PC

Metamorphosis
    (Ovid Works)

Space Company Simulator
    (INTERMARUM)
    TBA PC Wczesny dostęp od 2019

Alaloth - Champions of The Four Kingdoms
    (Gamera Interactive)
    2020 PC, Xbox One
  • Re: GhostRunner one more level producent Autor: ~spokoj [193.162.26.*]
    Nie wiem co ma na celu twoj post. Jesli chcesz naganiac na OML to zly adres wiekszosc tam juz zainwestowala.

Chciałbym uświadomić kto ile i na jakich zasadach. << twoj post absolutnie nic nie uswiadamia gdyz nie jest poparte absolutnie niczym poza twoimi domyslami skad pochodzi poziom podzialu zyskow ?

All In Games to wydawca kilku gier wiec nikt nie rozpatruje tej spolki jako wydawca jednej gry chociaz GR jest najbardziej medialny.
    Radze ci nie dzielic skory na niedzwiedziu bo nikt nie wie czy GR sprzeda sie w milionach czy setkach tysiecy czy w tysiacach
    "Nie wiem co ma na celu twoj post. Jesli chcesz naganiac na OML to zly adres wiekszosc tam juz zainwestowala.

Chciałbym uświadomić kto ile i na jakich zasadach. << twoj post absolutnie nic nie uswiadamia gdyz nie jest poparte absolutnie niczym poza twoimi domyslami skad pochodzi poziom podzialu zyskow ?

All In Games to wydawca kilku gier wiec nikt nie rozpatruje tej spolki jako wydawca jednej gry chociaz GR jest najbardziej medialny.
    Radze ci nie dzielic skory na niedzwiedziu bo nikt nie wie czy GR sprzeda sie w milionach czy setkach tysiecy czy w tysiacach"

Odpowiedz

Tak zgadza się większość osób która kupiła papier w all in ma papier w Oml tak samo i ja dla jasności wiec nie naganiam.

Mój post jest tylko po to żeby wyjaśnić że producent gier (przeważająca działalność spółki) to nie to samo co wydawca (przeważająca działalność spółki).

All in to wydawca i zysk z wydanych gier może się wahać od 60% (najlepszy przypadek) do 20% a nawet 15%. Tego się nie dowiemy!

Najczęściej jest to Producent / Wydawca: 40%/60% 50%/50% , 60%/40% , 70%/30%. Nie wiadomo jak dany producent gry z all in się dzieli zyskiem bo tego nie ujawnią.

Pytasz z kąt te informacje? Poczytaj branżowe artykuły jaki jest przeważnie procent podziału zysku między wydawca a producentem gier.

Warto wiedzieć, że zarobek twórców gier może się bardzo różnić w zależności od tego, jaki model współpracy z wydawcą wybiorą.

Pozdrawiam
  • Re: GhostRunner one more level producent Autor: ~Kwieq [37.47.187.*]
    Fajnie, że uświadamiasz ludzi czym się różni wydawca od producenta,ale wszystkie informacje są podane w internecie jak na tacy. Wystarczy wrzucić all in w wikipedie i już masz jakie gry wydają, a którą grę produkują. Niewiedza wynika z leniwosci. Ja jestem zdania, że i tak obie spółki dadzą zarobić, ale all in więcej w dłuższej perspektywie czasu. Pozdrawiam
  • Re: GhostRunner one more level producent Autor: ~michał [89.64.56.*]
    Cześć ,
    Zobacz prosze jacy są głowni akcjonariuszem w OML i ALL.
    Myslisz ze maja złą umowe pomiedzy sobą?
    Wątpie
    a kolejna sprawa spójrz na dema, trailery i wszelakie akcje marketingowe, myslisz ze kto bardziej wizerunkowo zyska na prognozowanym sukcesie gs?
    wszedzie logo all in games.
    tak jak ktos pisal obie spolki zyskaja ale na long to ja zakup zrobilem pod all.
    trzymam kciuki za oml i all
    powodzenia
  • Re: GhostRunner one more level producent Autor: ~Kwieq [37.47.187.*]
    Bo za marketing odpowiada all in. Był tu nawet raport, że po dobrym przyjęciu gry all in zwiększyło kapitał marketingowy. Także spokojnie, wszyscy na tym wyjdą dobrze. Pozdrawiam i życzę dużych zysków.
[x]
AIGAMES 3,19% 0,84 2026-04-13 16:17:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.