• bankrut Autor: grazka60 [90.156.100.*]
    Ponad 54 mln zł miała stracić katowicka huta Ferrum na skutek działalności byłych członków zarządu. Pięciu podejrzanych usłyszało zarzuty dotyczące przestępstw przeciwko obrotowi gospodarczemu i mieniu - podała w środę śląska policja
  • Re: bankrut Autor: ~Knuropatwa [176.115.87.*]
    Link? Jak tak to tylko może być lepiej. Świetny news! Gielda dyskontuje przyszłość nie przeszłość. Pamiętajcie
  • Re: bankrut Autor: ~marek11 [31.0.120.*]
    To jest skandaliczna spólka...totalna granda...ja sie z tego jakoś wyślizgałem (oczywiście ze stratą!!)
  • Re: bankrut Autor: ~ts-6 [83.28.215.*]
    piszesz w e wtorek wieczorem ze w srode podali ?
  • sprawa sądowa Autor: ~Bankier [37.47.220.*]
    Dnia 2020-06-02 o godz. 22:26 grazka60 napisał(a):
    > Ponad 54 mln zł miała stracić katowicka huta Ferrum na skutek działalności byłych członków zarządu. Pięciu podejrzanych usłyszało zarzuty dotyczące przestępstw przeciwko obrotowi gospodarczemu i mieniu - podała w środę śląska policja

Podajesz informacje z 2018 roku!!! z artykułu wynika że śledztwo trwa od dwóch lat (wg prasy) tak więc nie jest to sprawa bieżąca. poniżej lin do artykułu

https://www.wnp.pl/hutnictwo/byli-czlonkowie-zarzadu-huty-ferrum-z-zarzutami-straty-sa-wielomilionowe,322158.html

....jednakże słyszałem że mają być inne sprawy (dot. ZKS Ferrum ) dot. niesolidnego wykonania zlecenia....Nie wiem czy już spawy są na wokandzie? Proszę o info. jakby ktoś miał wiedzę. Nie wiem czy nie powinno być komunikatów ze spółki (jeżeli takie sprawy są znaczące) aby obecni akcjonariusze i inwestorzy wiedzieli co się dzieje w społce....
  • Re: sprawa sądowa Autor: ~Franek [91.214.37.*]
    Gaz-System twierdzi że Turcja wygrała przetarg zgodnie z prawem Unijnym o ile mi wiadomo Turcja nie jest w Unii Europejskiej. Natomiast Prezes Ferrum twierdzi że poniósł wysokie koszty zewnętrzne Może one wynikają ze współpracy z Izostalem,w dalszym ciągu dużo niejasności kto tu zarabia a kto Traci.
  • Re: sprawa sądowa Autor: ~Bankier [37.47.220.*]
    To jeszcze inne sprawy ...mi chodziło o sprawy które dotyczą ZKS Ferrum Prezes jest ten sam i ta sam grupa.
  • Re: sprawa sądowa Autor: ~Franek [91.214.37.*]
    Dodam jeszcze że Gaz-System zaprasza do przetargów Hurtownie takie jak Izostal i Stalprofil.Jedynym kryterium dostawy gazociągów jest cena ale istnieją jeszcze kryteria takie jak terminowość jakość, ochrona rynku własnego itd. Ale jak ma odpowiadać Izostal i Stalprofil za jakość skoro gazociągów nie produkują a jedynie konserwują.
[x]
FERRUM 0,98% 4,12 2024-09-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.