Ponad 54 mln zł miała stracić katowicka huta Ferrum na skutek działalności byłych członków zarządu. Pięciu podejrzanych usłyszało zarzuty dotyczące przestępstw przeciwko obrotowi gospodarczemu i mieniu - podała w środę śląska policja
Dnia 2020-06-02 o godz. 22:26 grazka60 napisał(a): > Ponad 54 mln zł miała stracić katowicka huta Ferrum na skutek działalności byłych członków zarządu. Pięciu podejrzanych usłyszało zarzuty dotyczące przestępstw przeciwko obrotowi gospodarczemu i mieniu - podała w środę śląska policja
Podajesz informacje z 2018 roku!!! z artykułu wynika że śledztwo trwa od dwóch lat (wg prasy) tak więc nie jest to sprawa bieżąca. poniżej lin do artykułu
....jednakże słyszałem że mają być inne sprawy (dot. ZKS Ferrum ) dot. niesolidnego wykonania zlecenia....Nie wiem czy już spawy są na wokandzie? Proszę o info. jakby ktoś miał wiedzę. Nie wiem czy nie powinno być komunikatów ze spółki (jeżeli takie sprawy są znaczące) aby obecni akcjonariusze i inwestorzy wiedzieli co się dzieje w społce....
Gaz-System twierdzi że Turcja wygrała przetarg zgodnie z prawem Unijnym o ile mi wiadomo Turcja nie jest w Unii Europejskiej. Natomiast Prezes Ferrum twierdzi że poniósł wysokie koszty zewnętrzne Może one wynikają ze współpracy z Izostalem,w dalszym ciągu dużo niejasności kto tu zarabia a kto Traci.
Dodam jeszcze że Gaz-System zaprasza do przetargów Hurtownie takie jak Izostal i Stalprofil.Jedynym kryterium dostawy gazociągów jest cena ale istnieją jeszcze kryteria takie jak terminowość jakość, ochrona rynku własnego itd. Ale jak ma odpowiadać Izostal i Stalprofil za jakość skoro gazociągów nie produkują a jedynie konserwują.