• PEM vs Quetcus Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Aktywa netto pod zarządzaniem podobne 2.2 mld zł w PEMie na 1Q2020 i w Quercusie na 31.05.2020
    Kapitalizacja
    PEM -36mln zł
    Quercus- 200 mln zł

Jak na razie większe zyski po stronie Quercusa, gdyby w PEMie powróciła opłata stała z TechV a jeszcze jakaś w miarę opłata zmienna to tu będzie kosmos....

• Re: PEM vs Quetcus Autor: pluto85md [178.235.184.*]
    Jednej strony to racja, a nawet na korzyść PEM przemawiają wyższe opłaty stale. Z drugiej strony przy ho ssie, do Quercusa na płynie kilka mld od nowych inwestorów. PEM nie ma takiego potencjału.
  • Re: PEM vs Quetcus Autor: ~marek [62.133.144.*]
    Do PEM też może popłynie. Z uwagi na niskie stopy łatwiej będzie przyciągnąć kapitał (na nowy fundusz?).
  • Re: PEM vs Quercus Autor: bialoczerwony1972 [91.202.175.*]
    Z tym funduszem nowym to słabo to widzę. Nie wiem czemu on ma problem z pozyskaniem kasy pod zarządzanie. Nawet Janik gdy już odszedł z MCI pozyskał chyba coś około 100 mln €.
    Nie wiem czy to nienajlepsze wyniki z ostatnich lat czy może coś innego ( osoba właściciela) nie pomagają w pozyskaniu kasy.
    Natomiast wzrost odbędzie się poprzez zwiększanie wartości aktywów w portfelach. Dopiero w 2023 planują poważne wyjście z TechV (Morele+Pigu, Gett, Azimo, AGAN). Więc zanim likwidacji TechV uszczupli środki pod zarządzanie to trochę ( mam nadzieję, że więcej niż trochę) doda do aktywów ale główny motor wzrostu to będzie EuroV.

[x]
PEMANAGER -2,37% 18,50 2021-06-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.