Z całym szacunkiem, ale według mnie Sygnity ma najlepsze lata za sobą, a XPLUS ma je przed sobą, nie trzeba wymyślać koła na nowo, XPLUS tego nie robi, bazuje na rozwiązaniach Microsoft i robi to co dzisiaj jest jednym wielkim trendem, remixuje, a nawet współpracuje i robi to dobrze, co pokazuje wpisanie na listę Inner Circle:
W lipcu 2019 roku Xplus, jako jedyna firma z Europy Środkowo-Wschodniej, został zaproszony do Inner Circle Microsoftu, skupiającego jedynie 1% najlepszych na świecie partnerów dostarczających rozwiązania biznesowe
drobni akcjonariusze to dostrzegają i dobrze, bo w takiej kolejności powinno to się odbywać, kierunek kursu 1,5 PLN jest realny, potem niewątpliwie zainteresują się spółką niektóre fundusze.
czyli uważasz, że w Sygnity ludzie nie wierzą, a tutaj wyceniają przyszłość? fair enough,
porównuję, bo jednak jest znacząca różnica w przychodach i zyskach, a kapitalizację już mamy tutaj większą. ja wiem, że to spółka bardzo perspektywiczna, inaczej bym w nią nie wchodził, tylko zastanawiam się, czy taki szybki wzrost nie pociągnie za sobą spadków. chociaż w sumie to płakać nie będę. chętnie dokupię.
PS a ja tam wierze, że Sygnity wychodzi na prosta. też mam w portfelu.
A ja się zastanawiałem czy po 1 PLN to nie za drogo, wyceniłem spółkę na 1,20 w ciągu kwartału, muszę przyznać że teraz trochę żałuję, że wcześniej nie dobrałem, ale może i faktycznie jest potencjał podjechać na 2,0 na razie Zarząd wykazuje spokój
muszą dobrze wytłuc ten uliczny smród co to wiecznie pisze na forum że ma pakiecik a jak wejdziesz w szczegóły to wychodzi że mają po 1000 sztuk za 700 zł wartościowo. Obroty już po 70k sztuk / 100k wartościowo więc jak dobiją z kursem do 3 zł to i obrót powinien sie conajmniej podwoić A wtedy bedzie lepszy handel. .................... porównajcie to: JRH z 50gr na 14.70 zł w 7 mcy a zyski podobne majä więc XPL powinien też śmigać min 100% wyżej.
Tak jak napisałem, już, uczyli mnie mądrzejsi, że są DWA SEKTORY PODCZAS KRYZYSU, KTÓRE ROSNĄ ZAWSZE - zarządzanie aktywami bezpiecznymi, to są nieruchomościowe, z większym portfolio jak JRH - zarządzanie projektami IT w oparciu i sprawdzone narzędzia - to jest właśnie XPLUS!!! partner MICROSOFT