Odnośnie terminów granicznych, to proponuję prześledzić komunikaty spółki Cannabis Poland SA odnośnie emisji z PP - seria F. Zarejestrowana w KDPW w październiku 2019 r. I komunikat z 20 maja 2020 r. "W odpowiedzi na pytania inwestorów dotyczące upublicznienia akcji serii F na rynku NewConnect, Zarząd informuje, że w terminie do końca czerwca 2020 r. akcje te nie zostaną wprowadzone do obrotu giełdowego. Zarząd informuje, że czyni starania celem wprowadzenie akcji do obrotu w roku 2020."
Też mam trochę tego towaru serii EE od Efektu do opchnięcia, więc mam nadzieję, że tu historia się nie powtórzy.
Ze swej strony liczę, że KDPW nie zarejestruje emisji co najmniej do ostatniego dnia rejestracji na NWZa i w ten sposòb da mocny sygnał 'widzimy', 'przyglądamy się'.
Oznaczałoby to odsunięcie emisji i to już na początkowym etapie. ... Do tego kolejna emisja będzie przeglądana przez KNF oraz będzie zaskarżona być może z zabezpieczeniem wstrzymania do rozstrzygnięcia jeżeli ròwniez sąd wnikliwie przejrzy tło projektòw.
Wg mnie akcje zostaną zarejestrowane w kdpw do ostatniego dnia zapisów na walne.
Jeżeli nie to spółka powinna umożliwić akcjonariuszom głosowanie z akcji niezarejstrowanych w kdpw. Wystarczy zwrócić się do spółki z zapytaniem jak taki proces przeprowadzić. Wystarczy pewnie pojawić sie na walnym i pokazać formularz zapisu na akcje albo wyciąg z konta.
Jeżeli spółka by takich akcji nie uwzględniła to zgłaszasz sprzeciw do każdej uchwały i każdy sąd ci to uzna, bo spółka nie pozwala głosować z wszystkich akcji.
Spółka o tym wie, więc głosowanie takie bez problemów powinna umożliwić.