• efekt Autor: ~pers [212.160.153.*]
    kiedy beda notowane akcje seri EE ktos wie mile widziana odpowiedz

• Re: efekt Autor: ~efk [159.205.245.*]
    podzielcie sie wiedza
    czy sa graniczne terminy?
  • Re: efekt Autor: ~Lol [150.254.157.*]
    nie ma. Sądzę że nie będzie.
  • Re: efekt Autor: ~pers [212.160.153.*]
    czy to jest mozliwe musza byc notowane
  • Re: efekt Autor: ~Wigo [89.75.69.*]
    Odnośnie terminów granicznych, to proponuję prześledzić komunikaty spółki Cannabis Poland SA odnośnie emisji z PP - seria F. Zarejestrowana w KDPW w październiku 2019 r. I komunikat z 20 maja 2020 r. "W odpowiedzi na pytania inwestorów dotyczące upublicznienia akcji serii F na rynku NewConnect, Zarząd informuje, że w terminie do końca czerwca 2020 r. akcje te nie zostaną wprowadzone do obrotu giełdowego. Zarząd informuje, że czyni starania celem wprowadzenie akcji do obrotu w roku 2020."

Też mam trochę tego towaru serii EE od Efektu do opchnięcia, więc mam nadzieję, że tu historia się nie powtórzy.
  • Re: efekt Autor: ~spek [5.173.104.*]
    Ze swej strony liczę, że KDPW nie zarejestruje emisji co najmniej do ostatniego dnia rejestracji na NWZa i w ten sposòb da mocny sygnał 'widzimy', 'przyglądamy się'.
    Oznaczałoby to odsunięcie emisji i to już na początkowym etapie. ... Do tego kolejna emisja będzie przeglądana przez KNF oraz będzie zaskarżona być może z zabezpieczeniem wstrzymania do rozstrzygnięcia jeżeli ròwniez sąd wnikliwie przejrzy tło projektòw.
  • Re: efekt Autor: ~Mirek [109.173.138.*]
    Chyba nie masz racji. Sąd zarejestrował podwyższenie kapitału więc akcjonariusze posiadający emisje EE mają prawa głosu z tych akcji
  • Re: efekt Autor: ~Waldek [79.184.168.*]
    Emisja serii EE została zarejestrowana przez sąd. Można wykonywać prawa z tych akcji, w tym prawo głosu. Rejestracja w KDPW to zupełnie inny proces.
  • Re: efekt Autor: ~spek [5.173.196.*]
    To jak mam zarejestrować się z tych akcji skoro na rachunku mam pda?
    Fizycznie nie mam jak potwierdzić, że posiadam akcje serii ee.
  • Re: efekt Autor: ~Waldek [5.173.56.*]
    Wg mnie akcje zostaną zarejestrowane w kdpw do ostatniego dnia zapisów na walne.
    Jeżeli nie to spółka powinna umożliwić akcjonariuszom głosowanie z akcji niezarejstrowanych w kdpw. Wystarczy zwrócić się do spółki z zapytaniem jak taki proces przeprowadzić. Wystarczy pewnie pojawić sie na walnym i pokazać formularz zapisu na akcje albo wyciąg z konta.
    Jeżeli spółka by takich akcji nie uwzględniła to zgłaszasz sprzeciw do każdej uchwały i każdy sąd ci to uzna, bo spółka nie pozwala głosować z wszystkich akcji.
    Spółka o tym wie, więc głosowanie takie bez problemów powinna umożliwić.
  • Re: efekt Autor: ~spek [5.173.196.*]
    To byłaby jakaś masakra zwłaszcza, że tutaj mają być pełnomocnictwa.
    Mimo wszystko wierzę, że na GPW nie cofamy się do XIX w.
  • Re: efekt Autor: ~efk [159.205.245.*]
    NewConnect to inna bajka. Ale zobaczymy. Bedzie ciekawie. Albo glosno i ciekawie
  • Re: efekt Autor: ~szama [89.229.210.*]
    a miałem to sprzedać i co jutro dzida do góry
[x]
EFEKT -0,81% 6,10 2026-05-15 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.