• Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [77.253.126.*]
    Witam nowych jak i starych akcjonariuszy, którzy chcieli by szybko sobie sprawdzić, czy też przypomnieć co się dzieje w spółce.

Ostatnie wywiady:
    21 maj 2020 CFO & Członek Zarządu Robert Wesołowski
    link

22 maj 2020 Prezes zarządu Michał Gębicki
    link

Odświeżony kalendarz wydawniczy na najbliższy rok:
    Lp. Tytuł Platforma Spółka Planowana data wydania
    1. Skyhill 2: Black Mist PC Wydawca 11 Czerwiec 2020
    2. Skyhill 2: Black Mist PS4, X0, NS Wydawca 27 Sierpień 2020
    3. This is Zodiac Speaking PC, PS4, X0 Wydawca 24 Wrzesień 2020
    4. Heliborne Enhanced Edition PC, PS4, X0 Producent/Wydawca IV kw. 2020
    5. Crossroads Inn Definitive Edition PC, X0, NS Producent/Wydawca IV kw. 2020
    6. The Moonshiners PC, NS, PS4, XO Producent/Wydawca IV kw. 2020
    7. Projekt „Animal Planet” PC, NS, PS4, XO Producent/Wydawca IV kw. 2020
    8. Projekt „Cyrk” PC, NS, PS4, XO Producent/Wydawca II kw. 2021 
    9. Spółka zapowiedziała, że będzie się starała wydawać jako wydawca, jedną grę zewnętrznego studia co kwartał. Tak wiec, powinny dojść jakieś gry w IV kw. 2020 r I,II kw. 2021

Najbliższe nadchodzące tytuły:
    This is Zodiac Speaking PC, PS4, X0
    link (1.342.087 wyświetleń!!!)
    Skyhill 2: Black Mist PC, PS4, X0, NS
    link

Mimo że przyszłość produkcyjna i wydawnicza Klabatera, to właśnie to co może mocno nakręcić spółkę do wzrostów, to trochę statystyk z obecnego portfolio w obecnym kwartale.

Statystyki ilości komentarzy wybranych gier, na platformie Steam za miesiące Kwiecień-Maj (kupione tylko poprzez Steam)
    Crossroads Inn 182 recenzje
    Heliborne 207 recenzji (możliwość zakupów w grze)
    Help Will Come Tomorrow 144 recenzje
    We. The Revolution 60 recenzji
    Regalia 9 recenzji ( wspominam o tej grze, bo mam wrażenie, że z niej można by wycisnąć dużo więcej, mimo upływających lat)

Zobaczymy jaki będzie progres na promocji letniej wyprzedaży.
    Pozdrawiam W3

• Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Abdu [5.173.20.*]
    Niestety ale to nic nie da, kurs jeszcze spadnie, zobaczymy do ilu
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Grzegorz [87.207.188.*]
    Ja właśnie wyskoczyłem z pakietem 5 tys akcji, być moze sie pomyle ale Bah którego zakupiłem dał w piatek 20% zysku. Moze tu wróce za kilka tygodni chociaz odnosze wrazenie ze branza gier jest juz troche przegrzana.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~gracz [193.25.0.*]
    Branża - CDP, JUJUBE, CREEPY JAR, ale nie KLABATER.
    5000 na kupno czy sprzedaż?
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Grzegorz [87.207.188.*]
    Juz sprzedałem 5 tys akcji w zeszłym tygodniu - kupione po 7,99 - sprzedane równo po 8 zł
    A spoko, no to zapraszam na pompę za kilka tygodni, na razie za wcześnie, obserwuj kurs
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Adam [62.182.215.*]
    Czy zodiak to gra kalabatera? Czy 1,3mln wyświetleń to duzo jak na taką grę? Czy wiadomo jaki jest koszt gry zodiak?? Jaka cena gry i ile sztuk aby się zwróciło? Znamy szacunkową sprzedaż? Duzo pytan
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [31.0.40.*]
    Klabater jest wydawcą. 1.3 mil wyswietleń to bardzo dobry wynik. Pokazuje że jest bardzo duże zainteresowanie tą grą, ale zainteresowanie to nie sprzedaż i trzeba bedzie dopiero to zainteresowanie odpowiednio wykorzystać. Dobra informacja jest taka, ze gra wychodzi też na konsole, a tu potencjał takich gier jest dużo większy niż na PC. Nie wiadomo, a przynajmniej ja nie wiem, ile Klabater wyda na marketing gry, wiec trudno szacowac przy jakiej sprzedaży on się zwróci. Zapewne bardzo szybko. Na to ile się gry sprzeda, ma wpływ wiele czynników. Nie wiem czy ktoś zdecyduje się już teraz szacować liczby. Kilka dni przed debiutem, a już napewno po debiucie, bedzie można coś więcej powiedzieć. Na teraz, jest duży potencjał, czekamy co dalej.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Hoho [188.147.36.*]
    Co to oznacza, że są wydawcą a nie producentem?
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Sam [5.173.20.*]
    To, że dostaną jakiś mały procent
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [77.253.109.*]
    Nie zawsze jest to mały procent. Nie wiemy jaka jest umowa, ale może być to 15% jak i 60%. Bywały przypadki, że wydawca dawał pieniądze na produkcje i w pierwszej fazie sprzedaży zabierał wszystko. Nie chce mi się tego już sprawdzać, ale z pamięci to chyba z Pszczółką tak było od Varsav, Get Even z Farm51. Jak coś pomyliłem to poprawcie.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Sam [5.173.20.*]
    Daj spokój, nie manipuluj, nie wiem jaki to dokładnie procent, ale jak spojrzysz na przychody jako wydawca to jest on niewielki
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [77.253.109.*]
    Napisałem że nie znamy umowy. W którym miejscu jest manipulacja? Sprawdziłeś to co napisałem? Wejdź na PlayWay i napisz im, że z wydawania gier nie ma kasy. Szybko cię z błędu wyprowadzą.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Sam [5.173.16.*]
    Na playwayu są sami debile poza Mario, który na 99% jest podstawiony przez firmę do naganiania
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Pikuś [83.20.228.*]
    Tak było z Farm 51 i Her Event, Bandai Namco dal im kasę na produkcję ale bierze wszystko z zysku za pierwsze 200tys sztuk sprzedanych jeśli dobrze pamiętam a później miał się dzielić z F51 tylko że przy okazji B Namco olał reklamę więc gra się nie sprzedala i 200kto oni nigdy nie sprzedadzą. Różnie to bywa z tymi wydawcami.....
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [77.255.32.*]
    Opublikowano przy kursie:  7,80 zł , zmiana od tamtej pory: 5,77%
    Podbijam do góry,żeby nie przepadło gdzieś na dnie.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Marsjanin [37.47.124.*]
    Trend is your friend
    link

• Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [31.0.43.*]
    Nie bede aktualizowal o "Effie" ale gorne widly dla tego tematu, bo balagan sie robi
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [77.253.98.*]
    Na tle tuzów, to Klabater i tak bardzo ładnie dzisiaj zakończył sesje.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~jbl [83.29.217.*]
    zero informacji ze spółki o sprzedaży...dramat co za zażond. myslałem, że pszełamiemy opur a tutaj lecimy na 50 groni chyba...
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [77.253.98.*]
    Prawie każdy robi jakieś błędy, ale ty chyba wcale do szkoły nie chodziłeś. Zabieraj jutro swoje 200 zł i będziesz miał problem z głowy.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [77.255.33.*]
    Szału nie ma, ale mały przyrost jest zauważalny. Zobaczymy jak to będzie póznym wieczorem wyglądać i jutro. (4114)
    link
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~gracz [193.25.0.*]
    A przepraszam bardzo o czym niby ma świadczyć ta grupa xD ? O sprzedaży? Dajże spokój. To, że ktoś tam dołączy nie znaczy, że zaraz kupi. Popatrzymy na peak graczy, recenzje i ocenimy, a nie z jakiejś grupy...
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [77.255.33.*]
    Lubie wszystkie możliwe dostępne informacje na tematy gier, a to też jest jakiś wskaznik czy zainteresowanie rośnie. Dziś giełda nie czynna, więc nie wiem w czym masz problem. Jutro i tak to będzie bez znaczenia, bo będą lepsze i bardziej miarodajne dane. Gdyby było 50 tyś to by Ci się podobało? Jestem tutaj zapakowany i nie puściłem nic, a przecież wielu przed premierą tak robi i statystycznie dobrze na tym wychodzą. Więc nie zaklinam rzeczywistości. Jest jak jest i przyjmuje to na klatę. Nie będę sięgał pamięcią daleko, ale z ostatnich czasów. Debiut gry Covid i i liczba obserwujących przed premierą 100+ osób. Mimo że ta gierka dostała całkiem niezłe oceny od graczy, to kto w to gra? 7 osób właśnie, a to i tak jest rekord od dwóch dni. Szczyt graczy było 31 osób!. Wychodzi na to że Skyhill z grupą 40 razy większą nie ma się co wstydzić. Nie wspomnę, ile Jujubee urosło pod tą gierkę. Druga sprawa że ja liczę że wieczorem w stanach ta grupa będzie już znacznie większa.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~klabek [178.235.255.*]
    Mam pytanie, czy skyhill już miał premierę? Jak wchodzę na steama to wciąż jest w nadchodzących i nie ma ceny
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~sds [194.49.105.*]
    Z tego co widze to dzis o 22 dopiero premiera
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~klabek [178.235.255.*]
    hmmm, no dobra, nie wiem jaki jest tego sens, ale jak tak jest to ok, dzięki :)
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~dg [5.173.96.*]
    poprostu w USA jest popołudniu, a Klabater ma parcie na USA a nie Europe
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [37.248.214.*]
    Podbijam temat bo coraz wiecej dziwnych tresci sie na forum pojawia. To dla tych co nie wiedza czego wydawca, a czego producentem jest Klabater. Jak i dla tych co nie wiedza skad sie biora przychody Klabatera (bez uwzgledniania gier z konsol) Za jakis czas zaktualizuje wszystko.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Ja [5.173.81.*]
    I to są fakty, a nie trolling, którego tu coraz więcej. Longterm. Pozdrawiam
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [77.253.113.*]
    Nikt podobno nie grał pod Skyhill, a okazało się inaczej. Skyhill debiut na PC spalił, ale konsole ciągle przed nami.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: carbonmilll [176.107.34.*]
    niech zabieraja swoje 20% jakby mieli przyplacic zdrowiem, poza tym mysle, ze to nie kwestia wylacznie premiery - na szerokim w tym okresie zwała
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~sds [194.49.105.*]
    mysle, ze nie grali pod Skyhilla ale po prostu strach oblecial przy spadkach. Ostatnio z -25% wrocilo na -5% wiec nie licze, ze te spadki dlugo potrwaja
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [31.0.70.*]
    Kazdy moze sobie obejrzec fundamenty, dodatkowo polecam raport. Co do innych wątków to prosze nie wmawiac mi ze pisze ze bedzie roslo. Caly czas powtarzam dla mnie wyniki, fundament i wycena wzgledem podobnych spółek jak i wykres pokazuje ze powinno za chwilę sporo urosnąć ale czy tak bedzie? Jak ekipa niechudego jest majetna to za chwile podbija i beda upychac z dwa zl wyzej. Za to ryzyko duzych spadkow chyba nas nie dotyczy.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~W3 [77.255.55.*]
    Już za kilka dni podsumowanie drugiego kwartału.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Boss [31.0.32.*]
    Jaki wynik za drugi kwartal?
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Pokorny [81.190.36.*]
    Na pewno na plus tylko nikt nie wie ile. Ważne że spółka cały czas generuje zyski i do tego nie jest zadłużona.
  • Re: Klabater zbiór informacji. Autor: ~Aha [31.0.35.*]
    Dobra spolka.
[x]
DEFENCEH -6,36% 0,62 2026-04-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.