• Dzisiaj raport Autor: ~Tomek [37.30.33.*]
    Jeśli faktycznie coś robią to powrót raz dwa na 20zl
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Void [37.30.58.*]
    Nic nie robią
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Zenek [188.146.229.*]
    To zes pocieszyciel :p istnieje według Pana szana dla tej spolki?
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~vito [94.246.180.*]
    to po co zatrudniają 40 chłopa
    skoro nic nie robią
    info z 4 kw
    Dla Spółki najważniejsze w obecnej sytuacji jest jak najszybsze rozpoczęcie procesu sanacji, gdyż przeprowadzenie jej umożliwi osiągnięcie celów zdefiniowanych w dokumentacji złożonej w sądzie. Działania obecne ukierunkowane są na restrukturyzację Spółki oraz utrzymanie Spółki w gotowości do planowanych działań po ogłoszeniu sanacji.
    W dniu publikacji niniejszego raportu kwartalnego grupa ONICO S.A. zatrudniała 31 pracowników. Ponadto, Spółka współpracuje z częścią osób na podstawie umów cywilnoprawnych.
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Void [37.30.58.*]
    Uwierz nic się nie dzieje. Dalej nie handluja. Odeszły ostatnie osoby mające coś wspólnego z handlem.
    Wcześniej dawałem im szansę w perspektywie 2-3 lat. Teraz powoli wygląda na to że ktoś wykupi aktywa (terminale) i spółka się zwinie.
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~RR [5.173.96.*]
    Tak byłoby gdyby sąd nie zgodził się na sanację i otworzył upadłość. Na szczęście tak się nie stało i spółka ma szansę na restrukturyzację czyli wykorzystanie majątku (terminale), pracowników, itd. do wznowienia działalności i spłaty wierzycieli.
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~RR [5.173.96.*]
    Są pozytywy i negatywy. Oczywiste negatywy to nadal brak handlu paliwem i duże długi.

Z drugiej strony, jak na spółkę w restrukturyzacji są w dobrej sytuacji. Mają prawie 6 mln gotówki na kontach, majątek trwały warty 30 mln i obrotowy warty ponad 60 mln. To powinno umożliwić powrót do normalnej działalności, dogadanie się z wierzycielami i udaną sanację.

Dobrze również, że robią porządki ze spółkami zależnymi.
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Baca [83.26.206.*]
    Ciekawe kiedy przełożą notowania na 2-xy , powinni to zrobić szybko , bo chyba już nie ma przeszkód !!!!!!!!!!!
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Znudzony [188.146.181.*]
    Też mi się wydaje że tragedii nie ma. Najważniejsze zacząć działać a to chyba miało się zacząć tylko czekali na decyzję odnośnie sanacji. I faktycznie mają środki, zaplecze także moim zdaniem będzie dobrze. Swoją drogą chętnie bym się tam zatrudnił bo wynagrodzenia całkiem niezle wychodzi średnią 16 tys. Trochę mogli się ograniczyć przy tych przejściowych kłopotach .
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Znudzony [188.146.181.*]
    No i jeszcze zobowiązania zmalaly o 15 mln a w aktywach mniej więcej tyle samo więc jest całkiem całkiem
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Void [31.0.36.*]
    Jeśli zaczną cokolwiek robić do września i przetrwają do końca roku to może coś z tego będzie. Na dziś dzień to zatrudnieni są ludzie w terminalach i zarząd
    W biurze i handlu ludzi już w zasadzie nie ma więc te 16tys. To dlatego że zarząd bierze po 50-30...
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~vito [94.246.180.*]
    cała prawda
    i na temat
    Nie macie papierków to po co tutaj warujecie , nie kumam tego , trolle forumowe !!!!!!!!!!
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Abc [78.11.147.*]
    Baca ty to masa chyba "papierki"... po cukierkach.

Void pisze cała prawde. Celne spostrzeżenia.

Chyba mocno wtopiłes i probujesz wyprzec rzeczywistosc.
    Chłopie , siedzę tutaj bo mam papierki i to brane po 2-3 zeta , i mam tego sporo , a wam nic do tego . Siedzicie tutaj i naganiacie na spadki bo co ??? tak dla jaj ..... no ciekawe !!!!!!!!!!!!!
  • Re: Dzisiaj raport Autor: daw1985 [188.147.46.*]
    po 2-3 zł masz sporo? To rozmnożyły Ci się cudownie. Z tego co pamiętam to wolumen był 5-10 tys zł na sesję. No chyba że to dla Ciebie sporo.
    Chłopie , mało wiesz i po co się napinasz , dla mnie 10 tyś to jest sporo , a jak nie masz akcji to po co tutaj warujesz , nie kumam tego !!!!!!!!!!!!!
  • Re: Dzisiaj raport Autor: ~Ja [37.30.52.*]
    Cisza spokój raport pokazał, ze spółka zmniejszyła zadłużenie 40 osób pracuje wiec coś się dzieje. Jak tylko na 2 fixy przejdą to śmiało 8-12zl stawiam
[x]
ONICO -1,37% 14,40 2026-05-08 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.