Kwik na peronie widze :) 2 mln zysku to nawet ja niepoprawny optymista nie przewidywałem :P Co z tego że 2 mln to dotacje, to są zwroty nakładu kosztów z poprzednich miesięcy/kwartałów przez które w tamtych raportach był mniejszy zysk. Do tego projekt G-camp zakończony i mogą zacząć tego używać... Idzie ku dobremu.
Jak można dotację wykazać jako zysk? Dotacje zawsze są celowe. Jesli cel jest niezrealizowany wówczas jest do zwrotu. Jeśli cel będzie realizowany w przyszłości to pojawią się kosztu, które tę dotację zjedzą. Z samej działalności operacyjnej widać to czego się spodziewałem. Z mikropłatności się nie zarobi. Boombit już to zrozumiał. Dla jasności. Na T-bull jestem zarobiony i akcje sprzedałem do 0 w dniu wczorajszym. Cieszę się z tego powodu bo jesli to odjedzie to akcjonariat i ci którzy to napędzą to czysta spekula która wystrzeli to w kosmos. Nie potrafiłbym się w tym odnaleźć.
Dobra Bart, nie tłumacz im. To są wszystko przygodne łby, które gdzieś wyczytaly, że w pandemii tylko gaming zarabia i zleciały się tu bo myśleli jak Tłumok i Dildo że tu zaraz będzie 20 milionów zysku. Wyrażenia takie jak dotacja, koszty, rozliczenie jej to dla nich za dużo. Na szczęście zaraz się wypstrykają i znikną. A wynik rzeczywiscie zaskoczenie na plus.
z jednej strony dobrze ,że przesunęli kwartalny ,który będzie dobry, także kolejna dobra informacja już za miesiąc. W przyszłym roku może być to czarny koń GPW szczególnie po publikacji rocznego raportu
Kończe posta i zamykam :). Ja patrząc na spółki długoterminowe koncentruję się na zysku i jego składnikach. Mam określone jakies zasady wejścia/wyjścia. Ze sprzedaży mają 1M straty. Z kluczowej działalności 1M straty! Naprawdę wygląda to jak patrzę na poprzednie kwartały, że mega jest im cięzko wyjść na sprzedaży na plus. W przyszłym kwartale jak nie pokażą dotacji to co będzie? Chyba nie trzeba mówić jak będzie bujać. Jeśli są osoby z free float które mają ochotę czekać długoterminowo i się przekonywać to bardzo dobrze. Życzę Wam stabilności na spółce jak najbardziej. Póki co będzie tutaj bujać jak na statku w sztormie i jeśli kurs zleci do 15-16 to chętnie sobie kupię bo wczoraj przyszło świetne info że raport za Q1 będzie 02.07 a to znaczy że za 2 tygi gdy akcjonariat się wymieni znów będzie szansa na to ze przed raportem wystrzeli bo przecież były potężne ilości ze ściągnięć i jest nadzieja, ale dnia 01.07 niestety ponownie mnie już tu nie będzie.
Raport jest kozak! Widać że gry na które w 2018 roku wydali kasę już procentują. Zysk jest liczony bez dotacji. Dzisiaj 2 cyfrowy wzrost będzie na luzie. Leszcze drogo nie kupią więc droga otwarta. Mega spółka!