myślę że masz rację dlatego że sprzedawali marketom po cenie niższej aniżeli w drugim kwartale co napisali w raporcie a ja założyłem osobny wątek do tego na tym forum.
no tośmy powróżyli!!!...... a wyszedl boczniak.
swoja droga trocheto dziwne, zwykle raport otwiera karty i kurs koryguje jesli byl przeceniony lub rosnie jesli byl niedoceniony. Tutaj jest ewidentnie niedoceniony, a nie urósł chyba że jeszcze nie dziś..... trzymam dalej, 2gi kwartal bedzie dużo lepszy, kurs wcześniej czy później dorówna do wartosci
Bez paniki co ma urosnąć urośnie. A co ma utonąć utonie. Drugi kwartał będzie lepszy , bo waluty zdrożały, to eksport będzie bardziej opłacalny.Ceny makaronów i popyt od kwietnia wzrósł. Stopy procentowe spadły, to tańsze będą kredyty. Widać że firma dużo inwestuje to też na plus. Wynik byłby o wiele wyższy gdyby nie odpisy. Przez te odpisy firmy sztucznie zaniżają wynik. Widać że komuś bardzo wpływowemu zależy na tym, żeby jednak nie rosło. Chce dokupić puki tanio, ogłosić wezwanie, albo inny bardziej niecny cel. Pierwszy raz widzę coś takiego że firma ma super wyniki i spada. O co tu chodzi.......