• Teoretycznie Autor: ~Baja [78.11.162.*]
    Powinien teraz nastąpić wjazd nowicjuszy na giełdę.
    Lokaty za 0,001 rocznie chyba będą
    A inflacja... hoho! No i budżet będzie stac niedlugo na 500+ i 15 tą emeryturę Może nauczyciele podwyzki dostaną
  • Re: Teoretycznie Autor: ~zniewolony [92.20.147.*]
    Teraz nastapi wymiana akcji ktorzy zarobili na tych co chca zarobic ,a tu nie mozna stracic
  • Re: Teoretycznie Autor: ~Ola [109.173.155.*]
    Duże obroty dzisiaj były. Baju, jesteś nauczycielką?:)
  • Re: Teoretycznie Autor: ~Baja [188.146.104.*]
    Nie!!! posta mi ucięło.
    Bo dalej było jaka to dobra i nowoczesna polityka monetarna w Polsce. Rodem z USA. Tylko warunki,gospodarka i otoczenie zgoła inne...
    Ale to mało istotny szczegół.
  • Re: Teoretycznie Autor: ~Mortimer [89.64.88.*]
    Bajunciu kochana. W usa polityka monetarna durna , u nas pomysł pwielany jescze gorszy. lczę tylko ze jestesmy na tyle zacofani ze duzo nie spieprzą, bo nawet euro nie mamy. Moze na zlotowce da sie to jakos odkręcić..waluta nieznana nikomu nawet z Birmy albo Somalii.
    A blk urosnie konkretnie. to nie są poziomy ktore będą za jakis czas. jescze nikt nie kuma :) zbieram kase zeby jescze dokupić
  • Re: Teoretycznie Autor: ~Baja [188.146.98.*]
    No właśnie mówię że durna. To nawet durne nie jest. To jest kryminał jakiś co te pacany robią by swoje dziury w budżecie pozamykać i prezydenta swojego wybrać. Pieniądze z emerytury 15 tej się zmarnowały to inne prezenty robią. Kupa nie tu! Jedyna szansa że może dojdą niektórzy do wniosku by w coś nowego inwestować nie wiem technologię, przemysł, a nie w mieszkania pod wynajem tylko. Oczywiście to nie jest złe ale ile mieszkań mieć można..
  • Re: Teoretycznie Autor: ~Mortimer [89.64.88.*]
    Mądrze prawisz. Ja częsc ładuję w zloto i krypto. Bo juz nie wiem co moze zostac z realną wartoscią. Ziemia chyba..byle rolna cobym sobie sam ziarno na chleb wyprodukował ;-)
    Ziemia też bdb. Trzeba dobre miejsce znaleźć tylko.
    No i czy rolna, czy pod inwestycje do odrolnienia.
  • Re: Teoretycznie Autor: ~defenetre [87.239.175.*]
    Krytykujecie ekonomię państwa. Proponuję zastanowić się, w jaki sposób odejść od polityki rozdawnictwa. Jakie są szanse? Każdy kto myśli racjonalnie wie, że naród odrzuci tą politykę tylko w przypadku głodu i totalnego bezrobocia. Jest jeszcze inna alternatywa. Prawdopodobnie postawili na nią zagraniczni inwestorzy. Proponuję zaobserwować jak inwestują w papiery związane z PZU i trochę pomyśleć.
    Ależ oczywiście że każdy bierze jak mu się daje, Najlepiej nie zaczynać dawać bo ludzie zawsze chcą więcej tak jak zawsze mają poczucie niesprawiedliwości. No i wg mnie polityka państwa jest właśnie taka by ograniczyć realne wydatki nic ludziom nie zabierając. Bardzo dobre posunięcie dla budżetu i partii, ba nawet jak napędza inflację to niedosc że oszczędza, to pewnie znów będą mogli dać. A do tego chwalić się jacy są dobrzy bo pomogli przez obniżenie stóp. Kowalski zyska na kredycie hipotecznym ( teoretycznie) a przedsiębiorca na obrotowym (teoretycznie). Cacy. A cała reszta to na covid pójdzie...Nawet wspominane wcześniej podwyżki dla nauczycieli pewnie będą. Bo są nominalne, ustalone procentowo od bazy.
    Wilk syty, tylko owca głodna zostanie, ale szczęśliwa bo nie pożarta.
    Bardzo, bardzo dobra polityka NA TERAZ Tylko co potem?
    Autentyczne bezrobocie głód maluczkich i modły "dumnego" narodu do Hameryki by zainwestowała. I znów będziemy niewolnikami i dziadami "dumnymi" zależnymi od znienawidzonego przez niektórych zachodu i jak to mówią " żydowskiej" kasy. A to już kolejny wątek No jeszcze potęga Chin moze pomoc i ich kasa.
[x]
BTCSTUDIO 0,54% 0,37 2024-05-16 15:46:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.