• Dalsze perspektywy Autor: ~Gallileo [83.6.200.*]
    Nadal cisza na forum? Chyba naprawdę już nas tu niewielu zostało. Jak tam wrażenia po kolejnej wzrostowej sesji? Mi się wydaje, że to wygląda naprawdę optymistycznie. Bałem się, że może wczorajsza sesja to jakiś pojedynczy wyskok, ale dzisiaj okazało się, że na szczescie nie. Z rana wyzbierali wszystko co się dało, ale tyle aby tylko nie wylądować na widłach i znowu nie utknąć na pół sesji w zawieszeniu. Potem odpuścili, ale i tak nie było komu oddawać i kurs wrocil na swoje miejsce ze sporym dziennym wzrostem. A Wy jak tam widzicie dalsze perspektywy? Jakieś opinie? Wrażenia? Spostrzeżenia? Zapraszam do dyskusji

PS. Jutro wyniki... obstawiam jakieś 35mln przychodu i 4 miliony zysku na czysto. Jeśli ta prognoza okaże się być trafiona to tylko jeden kwartał w ciagu ostatnich trzech lat był lepszy - I kwartał 2019 roku (głownie ze względu na opóźnienia z przekazywaniem mieszkań w kwartale IV 2018)
  • Re: Dalsze perspektywy Autor: ~Pablo [178.37.18.*]
    Według mnie przeciwko trendowi się nie gra. A tak jak widać trend jest wzrostowy.Wchodzi wiekszy kapitał.Myślę że do 5 pln dobijemy.
  • Re: Dalsze perspektywy Autor: ~Gallileo [83.6.200.*]
    dyskusja widzę jak zwykle żywiolowa
  • Re: Dalsze perspektywy Autor: ~Adam [77.65.78.*]
    wybicie Wikany było do przewidzenia, dla tych którzy śledzą regularnie kurs i wiedzą w czym rzecz. Chciałem jednak otworzyć i podjąć dyskusję o kolejnych poziomach cenowych, przy których ewentualnie można będzie częściowo wychodzić, aby uniknąć sytuacji sprzed lutego ,,,lecz tu było jasne ,,,wezwanie a dziś w jakim celu ktoś lub grupa podjeła podniesienie kursu i to przy naprawdę minimalnym obrocie dla mnie kluczowe będzie 2,50 zł
  • Re: Dalsze perspektywy Autor: ~Gallileo [193.102.79.*]
    W lutym ewidentnie zblokowali kurs na 1,80 (była chyba z jedna transakcja po 1,81) mimo ze byl duzy potencjal na dalsze wzrosty. Moim zdaniem w planach był trzeci skup prawdopodobnie w cenie około 1,80 I to była przyczyna tej blokady. Nie doszedł on ostatecznie do skutku z powodu koronawirusa. Teraz żadne skupy ich już nie ograniczały więc nie było potrzeby blokowania, a moim zdaniem wrecz sami w tych wzrostach maczają palce, bo to nie są zwykli drobni spekulanci. Poziom 2,50 jest rzeczywiscie kluczowy. Przebicie go otwiera zupełnie nowe horyzonty.
    a dziś patrząc ,,,,,czy nie jest oczekiwanie na wyniki ,,,lecz Ty je ogólnie policzyłeś,,,wiec na tą chwilę stop w obrocie
    Pamietajmy ze ja je policzylem z grubsza na tyle ile się dało bez dostepu do jakichkolwiek informacji ze spolki. Swoją prognozę wyznaczylem w oparciu o wyniki historyczne i komunikaty o sprzedazy, ale to nie znaczy ze trafię, mogę się pomylić, zawsze moga czymś zaskoczyc in plus i in minus. Zazwyczaj jednak udawało mi się trafaić. Zresztą moim zdaniem ktoś kto jest odpowiedzialny za te ruchy to te wyniki juz tak naprawde i tak zna. Bardziej bym to tłumaczył złapaniem oddechu I stablizcaji na tych poziomach, bo dzis po kilku dniach spadkow dla odmiany wzroila zielen na Sanwil I Herkulesa
  • Re: Dalsze perspektywy Autor: ~obywatel-M [37.47.46.*]
    jak już wspomniałem, spodziewam się dalszych wzrostów z przerwami na korektę. Zobaczymy, co w trawie piszczy po publikacji raportu ale niezależnie ceny będą rosły z różnych powodów, ponieważ mamy trend wzrostowy. dodam, że spółka umorzy część akcji, co podniesie cenę pozostałych akcji.
    No za duzo to ich nie umozy bo tylko jeden procent, ale dobre i to.
    no i ktos nie wytrzymal cisnienia… szkoda
    potężny opór ok 1,90,,,,,,,,ot kuszenie
  • Re: Dalsze perspektywy Autor: ~norbi [217.173.4.*]
    podbitka i sypanko...nic nowego
    Tyle że więcej było zachodu z tą podbitką niż zostało wysypane, gra niewarta świeczki, bardziej bym obstawial ze ktos kto liczył na dalsze wzrosty a ich nie widział stracił cierpliwośc i się ewakuował  cały dzisiejszy obrot na chwilę obecną to 53 000 zł, smiech 
  • Re: Dalsze perspektywy Autor: ~Kjeki [94.254.200.*]
    dlatego jak wzosty nie są poparte wolumenem to nie ma co się jarać
    Jakiś tam obrót był, zwłaszcza wczoraj, największy od 8 stycznia. No coż , czekamy na wyniki i dalszy rozwój sytuacji
  • Re: Dalsze perspektywy Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    te wzrosty były sondażowe ilu znużonych, wyczerpanych psychicznie, fizycznie i ekonomicznie, generalnie zmęczonych życiem na wikanie jest wstanie sprzedać z OGROMNĄ stratą w cenie 2,2 do 2,4 grosze , ilu sprzedało toto wiedzą Ci co sprzedali pozostałe to mielenie mąki przez młynarczyka nie mylić z MŁYNARZEM co robi przemiał kilkumilionowy złotowo/sztukowo/ilościowy
    To w takim razie ten sondaz wypadłby im wyjatkowo blado, bo obrot z trzech dni (całkowity a wiec i ten wlasny od mlynarczyka) to raptem niespełna 250 000 PLN
    Nie sadze jednak abys miał rację, bo przy takim obrocie to w zasadzie przy duzych pakietach nie bylo szans wyjsc nawet jesli kogos by te poziomy satysfacjonowaly.
  • Re: Do Gallileo Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Przepraszam za może aż nazbyt śmiałe przypuszczenie że może ten sondaż był skierowany do Ciebie w związku z niegdysiejszą Twoją deklaracją ewentualnej sprzedaży może części posiadanych akcji , a może do Porozumienia aby osłabić siłę głosu

Jeszcze raz przepraszam za moje (niedorzeczne) przypuszczenia
  • Re: Do Gallileo Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Dnia 2020-05-29 o godz. 16:10 ~nowynamastersie napisał(a):
    > Przepraszam za może aż nazbyt śmiałe przypuszczenie że może ten sondaż był skierowany do Ciebie w związku z niegdysiejszą Twoją deklaracją ewentualnej sprzedaży może części posiadanych akcji w tej cenie 2,5 zł, a może do Porozumienia aby osłabić siłę głosu
    >
    > Jeszcze raz przepraszam za moje (niedorzeczne) przypuszczenia

• Re: Do Gallileo Autor: ~Gallileo [188.147.96.*]
    Tego nie wiem, ale gdyby tak było to by to byla bardzo niezdarna próba, bo niby jak porozumienie miałoby oddać ponad 1 300 000 sztuk przy kilkudziesięciotysięcznym obrocie. Abstrahuje już kompletnie że nawet nie dotknęło 2,50 jedną sztuką. Poza tym nic by im nie dało gdyby sondaż kierowali do mnie, bo aktualnie nawet beze mnie porozumienie ma 5%. ps. Swoje zdanie podtrzymuje nadal... gdyby była szansa oddać cały mój pakiet w jednym kawałku po 2,50 jest szansa że bym sprzedał.
[x]
WIKANA -0,65% 7,65 2026-05-12 13:07:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.