Spółka pokazała zdecydowanie lepszy raport r/r i najlepszy w swojej historii
Przychody 13,629 mln wobec 7,275 mln w 2018 roku Zysk Brutto 4,254 mln wobec 559 tys w 2018 roku ---- MARŻA BRUTTO 31,21 % Zysk Netto 3,847 mln wobec 377 tys w 2018 --- MARŻA NETTO 28,23 % Należności krótkoterminowe 10,238 mln wobec 6,255 w 2018 --- wzrost o 4 mln zł Zobowiązania krótkoterminowe 2,356 mln wobec 1,814 w 2018 --- wzrost tylko o 540 tys przy tak dużym progresie działalności
1.Prace nad budową 17,5 MW elektrowni 2.Prace deweloperskie nad 200 MW elektrowni (10 z nich ma już wygrane aukcje) 3.Powołanie konsorcjum EKOS 4.Wejście w magazynowanie energii 5.Potencjał zaangażowania grupy Novavis na ten moment to KILKASET MW 6.Lada moment informacja o wygraniu przetargu na 30 MW (planowany 3 kwartał) - 28% MARŻY !! 7.Info sprzed kilku dni o przejęciu spółki Rubicon wraz z inwestorem i uzyskaniu aktywów wartych kilkadziesiąt mln zł. 8.Stworzenie dużego podmiotu branży OZE i wejście na rynek główny spółki VASCO S.A. 9.Od 2021 wejście na rynki zagraniczne
No chyba ktoś o problemach psychicznych może myśleć ,że spółka Novavis nie wykorzysta swoich szans i nie będzie jednym z głównych firm w branży OZE na Polskim rynku. Spółka nie mająca praktycznie zadłużenia i generująca 30% marże na swojej działalności.
Poważnie?? Jest tu jeszcze ktoś kto wątpi w Novavis po tym raporcie? Bo ja z rtomalą nie wątpiłem w tą spółkę jak ledwo zipała ,bo nie było sentymentu do OZE. Ale zarząd i rada nadzorcza dała radę w tamtych czasach , to jak może nie dać w momencie prosperity?
2020 ROK
W raporcie za 1 kwartał było jasno napisane ,że większość faktur nie została zaksięgowana z powodu grypy covid ,a mimo to zysk to 800 tys zł. Jeżeli NVV pisze coś ,to jak widać po rocznym - jest to prawda i nie okłamuje tak jak to zarzucają nam oldgeye i inne zubrzyki
Jakie marże mają ich Tesgas? 2?3% heheh Jakie marże ma Columbus? 5-6% ???
TESGAS : Przychody 127 mln zł Zysk Brutto 4,47 mln zł ---- MARŻA BRUTTO 3,5 % Zysk Netto 3,625 mln zł ---- MARŻA NETTO 2,85 % czyli na granicy rentowności ,a inflacja to 4,5%
Specjalne porównanie TesGasu dla naszej teletubusiowej maskotki OLDGEY
COLUMBUS 2019 : Przychody 204,25 mln zł Zysk Brutto 14,899 mln zł ---- MARŻA BRUTTO 6,14 % Zysk Netto 11,672 mln zł ---- MARŻA NETTO 5,7 % ZADŁUŻONY POD KOREK ŚRODKI PIENIĘŻNE Z KRETYDÓW KAPITALIZACJA 850 MLN ZŁ !!
COLUMBUS 2020 : Przychody 125,5 mln zł Zysk Brutto 18 mln zł ---- MARŻA BRUTTO 14 % Zysk Netto 13,5 mln zł ---- MARŻA NETTO 10,7 % ZADŁUŻONY POD KOREK ŚRODKI PIENIĘŻNE Z KREDYTÓW KAPITALIZACJA 1133 MLN ZŁ
Witam Matiz, milo sie czyta raport roczny za 2019 i bardzo bym chcial podziekowac Tobie i Rtomali za to jak pieknie sobie radzicie z tymi oszolamami ktorzy mysla ze da sie nas wyleszczyc ze spolki ktora jak wszyscy widzimy jest bardzo stabilna, a do tego nie widze na chwile obecna leprzej inwestycji na rynku new conect. Ktos kiedy powiedziam mi ze inwestycje na rynku new conect/ penny stock sa tylko dla biednych ludzi bo nie stac ich na zakup akcji powyzej 10 zl, i dla tego zainwestowalem wszystkie moje oszczednosci w Novavis ze srednia cena 1.14 zl Jestem z tej dezyzji bardzo dumny, bo teraz moge sie cieszyc razem z Wami ze spokla Novavis rozklada konkurencje na lapatki. 30% marzy swiadczy o tym ze jest to spokla w ktora kazdy majetny inwestor zainwestuje swoje pieniadze z pocalowaniem w reke nasz zarzad;-) Powodzenia w podejmowaniu kolejnych inwestycji, i jak zawsze kierowaniem sie swoim rozumem i intuicja.
Dnia 2020-06-01 o godz. 10:32 ~Bartek napisał(a): > "Moje zadania na dobry początek weekendu": > > - wstać rano > - zrobić kupę > - wypić herbatę > - napisać bluzga na forum bankier > - spojrzeć w lustro i pomyśleć sobie jak wielkim wygrywem życiowym jestem
Popatrz na wyniki columbusa, a to najwiekszy grajek na fotowoltaice jesli chodzi o gielde. Rynek PV ewoluuje, jest niepewnosc, a to na pewno nie pomaga. oczywiscie surowce to kula u nogi wieksozsci spolek. byly takie trupy jak Drozapol. ktory na hossie surowcowej dal sowicie zarobic. jak widzisz kapital krazy, moze jeszcze tu zawita, ale poki co ....