Odnoszę wrażenie, że wielu nie ogarnia co się dzisiaj stało. Kurs 82-83 gdzie mieliśmy już peak na 93. No cóż pewnie czekają aż prezes powie że upolowali mamuta ;)
Hm, zestawmy pare rzeczy: - wepchneli sie na dosc zatloczony i trudny rynek - IMO to raczej prestiz i mega mocny argument wskoczyc w ta nisze, zwlaszcza w momencie kiedy sprzedaz w firmie tak na dobra sprawe dopiero sie rozkeca. - wartosc calego programu to 0.5 mld na 5 lat - FED drukuje USD na potege - stad wnioskuje ze organy podlegle DOJ beda mialy za co kupowac oprogramowanie. Spodziewam sie kolejnych zlecen, tym bardziej ze.. - w komunikacie czytam: "Uzyskane przez konsorcjum zamówienie stanowi potwierdzenie atrakcyjności oferty, której kluczowym elementem jest platforma DataWalk". Czyli - jak rozumiem - konsorcjum ma oferte, i jej kluczowym elementem jest DataWalk.
..jesli to nie jest ten 'mamut' to nie wiem co mialoby nim byc.
IMO raport roczny powinien powodowac usmiech na ustach akcjonariuszy
Zgadza się. Należy się cofnąć do lutego gdzie został ogłoszony program współpracy z DOJ. Poszukam później linków ale tam było kilka konsorcjów. Datawalk był jednym z pięciu w konsorcjum RII. To jak uda się wdrożenie będzie rzutowało również na dalszą współpracę z RII jak i kolejnymi kontraktami w ramach memorandum z DOJ. Produkt Datawalk jak podkreślał prezes jest nie tylko wielokrotnie lepszy ale i wielokrotnie tańszy (COTS). Jak dodamy że wdrożenie jest też wielokrotnie krótsze to tego nie da się już zignorować. Datawalk celuje w niszę produktów mniejszej skali gdzie Palantir i IBM nie startują ze względu na małe wartości projektów. Nie wiem jak ten projekt z DOJ wpisuje się plany ale wejście na podwórko gigantów i zabieranie im tam rynku nie było chyba planowane. Jak będzie dobrze im szło to historia tej spółki może być bardzo dynamiczna i krótka.
A tutaj kolejny przypadek jak szybko może się zwrócić Datawalk https://news.yahoo.com/mexico-finds-links-over-1-222243970.html Ciekaw jestem jak będzie wyglądać sprzedaż w krajach Ameryki południowej
Zwrot po jednym kliknieciu myszka, i wygenerowaniu raportu :-))) Juz widze te tytuly, "Odkryl sekretne transfery nielegalnych pieniedzy i wszystkie mafie w meksyku go nienawidza" ;-)))