w kwestii konkurencji ze strony IBM-a i Palantira- jak to powiedział sam prezes firmy: "szybki zawsze wygra z większym". oby ich akcjonariusze zbili majątek..:)
Jak zwykle nie podają kwot , znaczy oddali za grosze. Tak wiem budowanie referencji, ale już mogliby coś zarabiać skoro to tak rewolucyjna i unikalna technologia.
To już nie są grosze. RII prawdopodobnie poda wartość kontraktu https://www.researchinnovations.com/news Datawalk powinien mieć conajmniej 20% z tego. Ale kontrakt dla DOJ to już mega referencja.
Oczywiście, wszystko w tej spółce jest żenujące, jak wskazujesz. Rozumiem i dziękuję, że mnie wyleczyłeś z zainteresowania, bo już patrząc na wskaźniki wyprzedzające i tego typu komunikaty emocje mnie dopadły, że może warto raz zainwestować zanim coś będzie warte dużo więcej. Masz jednak rację, już wracam do smuty i przestaję szukać prowzrostowych spółek na GPW. Dziękuję
Ten cały kontrakt dla Ministerstwa Sprawiedliwości USA to kwota 0,5 mld $ . Data jest jednym z konsorcjantów.. A to że nie podają wartości to trochę dziwne. Co prawda Swiss tłumaczył że kontrahenci nie życzą sobie podawania kwot, ale to pjc na wodę .Oni nie mają tu nic do gadania. Jak wartość kontraktu przekracza 10 % kapitałów własnych to muszą podać wartość kontraktu.
MAR to wiem, ale jak to z politykami, coś mogli pozmieniać i dodać jakieś rzeczy od siebie. :) Skoro te przepisy obowiązują to co najwyżej mogą poinformować o przekroczeniu kapitałów, a wartości jedynie możemy jakoś próbować wyliczać z raportów.