Ruchaś, jest jak jest :(. Wszyscy spodziewaliśmy się więcej. Ale przy tym co mają teraz w kasie, to tu naprawdę po tym fatalnym raporcie, spokojnie mogło spaść na 1.6zł. A jednak ktoś to zbierał, prawda? Póki kurs jest powyżej 2.19 to nie ma tragedii. A skąd wiesz, może dostaną te 5 baniek dofinansowania? Może wydostaną jakąś kasę od Epic. Może Ovid będzie mega sukcesem? Nie łam się. To 5 złotych :))) kiedyś będzie, kwestia czasu..... Jak nie przed gigantami, to przed arią. Choćby spekulacyjnie, ale tu jeszcze będą podbitki, spokojnie.
Widziałeś fun page Bee przecież to porażka. Nie dziwię się że to im się nie sprzedaje. Mogliby jakąś agencje mini social media mają lub dobrego social media ninja. Przez dobry kontent dla dzieci i rodziców by to sprzedali. Pszczoły miód owoce ciekawostki o świecie owadów... a tu nic. Zmarnował szansę bezmyślnie
Wers masz racje że raport im zbytnio nie zaszkodził....Z drugiej strony trzeba pamiętać że ich spółka zależna stworzyła całkiem ciekawa grę która niebawem ma miec premiere....
Myslisz Ruchas że ja tego wszystkiego nie widzę? Widzę i oceniłem spółkę po raporcie, prawda ? Też mnie to boli, bo jestem fanem tej gry. Ale my nic nie zrobimy z tym. Nie mamy wpływu! Jedyne na co masz Ruchas wpływ, to na swoją decyzję: zostajesz tu, albo sprzedajesz i idziesz gdzie indziej. Smutne ale prawdziwe :(.
Pomijając już słaby raport i niską sprzedaż, obecnie nie podoba się brak jakiejkolwiek reakcji, która mogłaby uspokoić inwestorów. A wystarczyło tak naprawdę udostępnić nowy trailer z giganów, który zdradziłby trochę więcej na temat gry oraz pokazał status zaawansowania prac. Niestety cisza. Osobiśnie nie pokładam nadzieji w Methamorphosis. Graficznie pewnie będzie petarda, ale nie będzie to gra dla szerszego spektrum graczy. Jak dla mnie, to najszybciej giganci mogą dać spółce zarobić, ale do tego czasu trzeba jakoś przetrwać.
Dla pszczoły to jedyny ratunek, o którym Ruchaś chyba kiedyś wspominał w innym wątku - przeniesienie gry na Android i iOS.
Podsumowując, najfajniejsze to na razie spółka ma forum. Reszta do poprawki ASAP :)
a po co firma miałaby uspokajać inwestorów? to dopiero byłoby wg mnie źle odebrane, gdyby po fatalnym raporcie zaczęli wypuszczać pozytywne informacje lub wywiady tylko po to, by przykryć raport.
Niech robią swoje, a każdy inwestor niech sam podejmuje decyzje na podstawie faktów
Po przejściu pod skrzydła BigBen marketingiem Bee zajmuje się tylko wydawca. BigBen zobaczył ze gra się słabo sprzedaje więc nie zwiększa już kosztów, jak nie chwyciło na początku, w tym w najlepszym okresie - świąt - to tym bardziej nie chwyci teraz. Widać ze VAR nie jest z tego zadowolony, cena bazowa też dużo ucięła potencjału ale w większości marketing gry prowadzi się przed premierą i szczyt jest zawsze w jej okolicach. Steam trochę dołoży i tyle z potencjału pszczoły, to już historia. Trzeba patrzeć ile z tego wynieśli i jak doświadczenie przełożą na gigantów bo tam już nie będą mogli się wytłumaczyć wydawcą.