Pytanie jesli No gravity games chce wprowadzic No Gravity Development na new connect to będą dwie spolki notowane z czego w tym wypadku NGG bedzię wiekszosciowym udziałowcem NGD wiec będą mieli spolke corke pod sobą ? Bedą mieli 'zysk' na wzroscie akcji NGD ktore bezposrednio tworzy i portuje gry poprzez NGD ? To jaką role bedzie wtedy miało NGG? Czy to innaczej ma dzialac?
no i wlasnie to zastanawia poniewaz wydawac gry mogą ale ich zrodłem czy narzedziem jest NGD ktore będzie notowane oddzielnie a w przypadku dalszej odsprzedazy mogą sie 'usamodzielnic' a wtedy wydawanie gier i warunki moga ulec zmianie. wiec mam nadzieje ze NGG zostawi ponad 50% udzialow w NGD. wedlug mnie NGD nie powinno isc na rynek.
NGG ma jeszcze prawie 10kk zobowiązań z ubiegłych lat które musi spłacić. Wprowadzenie firmy która na te chwilę jest warta prawie 8kk wpływa na poprawę wiarygodności spółki. Zgoda ze nie mogą jej oddać i muszą zachować minimum 51%.
hmm ... byle by sie nie rozpedzili z tą redukcja w NGD. Ale jak dla mnie te dwa kursy beda sie nieco klocic. Ngg moze byc marginalizowane lub na odwrot przez cos kurs jednej z nich bedzie wplywal na wyniki drugiej.
Mogą zejść poniżej 50% jeśli reszta akcji będzie rozwodniona, wtedy i tak będą rządzić. Ale wtedy trzeba pilnować żeby ktoś nie skupił pakietu większościowego, co i tak jest mało realne.