Zmianę 5 letniego trendu bocznego na wieloletni trend wzrostowy może spowodować tylko informacja o 3 fazie. To co się teraz dzieje z kursem, to raczej przygotowanie pod pozytywne wyniki raportu.
Tutaj zaległości które zaniżały poziom kursu powodowane były zmianą struktury akcjonariatu. W tym czasie rozwój spółki skumulował wzrost jej wartości, który teraz znajdzie wreszcie odzwierciedlenie w kursie. III faza i partnering to będzie skok do pierwsze ligi spółek i nagroda dla nas - cierpliwych akcjonariuszy.
Tutaj masz 100% racji, że kurs odczuł mocno aferę z Altusem, gdyby nie ten syf zupełnie niezwiązany z działalnością spółki (wynikający z problemów jednego z większych akcjonariuszy, który musiał wyprzedawać wszystko jak leci) moglibyśmy być w innym miejscu. Jest nadzieja, że te problemy za nami i nawis podażowy wyczyszczony.
No miałeś rację. Ja się zaliczam do cierpliwych, chociaż ręka mnie świerzbiła, jak wywaliło po tej informacji o testach. Ale postawiłem na swoim. Trzeba się trzymać planu. Miało być na długi okres, to na długi. :-)
Na pewno spodziewam się zagrania pod wyniki. Do wyników jeszcze trochę, więc nie wiem czy inwestorzy zaatakują już w tym tygodniu czy dopiero w następnym. Jedno jest pewne. 18 zł najpóźniej w czerwcu zobaczymy.
Spodziewam się, że będzie... Jest 2 tyg do raportu, to jeszcze trochę czasu. Ja liczę, że uda im się jeszcze robota sprzedać w tej połowie roku. Ktoś puścił plotkę, że jeszcze 2 szpitale są przygotowywane na DaVinci (szkolenia) No i gdyby 3 fazę badań w czerwcu ogłosili, to też byłoby ciekawie. Cierpliwość... Jak to na Synektiku... Wskazana... :-)
Eldo? Pomarzyć? O wynikach marzyć nie trzeba, będą za 2 tyg, to wszystko się wyjaśni. A 3 faza to jest kwestia czasu. Jest zaplanowana na ten rok, ale nikt nie zna dnia ani godziny jej ogłoszenia.
Będzie i 20 wcześniej czy później. Synektik trochę przewidywalnie się zachowuje ostatnio. Zauważcie sobie, że szczyty i wybicia ostatnio we wtorki, poniedziałki i czwartki. Z odstępem tygodniowym mniej więcej. Jutro czwartek. :-)
Dokładnie. Wykres bardzo nietypowy. Widać jak fajnie się papier broni.
Najlepiej wrzucić tygodniowy. Widzimy ten silny wzrost małymi schodkami, nikt praktycznie nie sprzedaje, później mamy górkę. I następnie schodzenie z górki silnym szarpaniem o dużych amplitudach. Czyli każde silniejsze pozbycie się akcji nadrabiane jest równie silnym zakupem. Jeżeli sprzedaż jest mocna również mocny jest zakup. Chyba trend się będzie powoli odwracał...
Takie zachowanie widac juz od dluzszego czasu. To jest akumulacja. Ktos na spokojnie zbiera. Ktos nerwowo wyrzuca. To jest dobry prognostyk na przyszlosc. Wazny jest teraz zysk do czasu, bo zysk jest pewny, ale ile to jeszcze moze potrwac ?
Papier jest madrze zbierany.
Myslicie dlaczego nie daja informacji na espi?
Same testy bez informacji wywolaly gwaltowny wztost o 30%. Co bedzie jak juz dojdzie do realizacji powazniejszych projektow? Do wynikow moga byc wzrosty nawet rzedy kilkudziesieciu procent.
Też to zauważyłem, że firma za bardzo nie chce się reklamować wśród inwestorów giełdowych. Na espi toteż portale giełdowe nie powielają informacji np o testach czy o robotach dezynfekujących, i jest cisza. Klienci są prawdopodobnie informowani innymi kanałami. No jeszcze ponad tydzień. Myślę, że inwestorzy zaczną mocniejsze zakupy w przyszłym tygodniu. Dokupiłem jeszcze troszeczkę Synektika wczoraj bo się pozbyłem jednej spółki. Póki jest taniej niż zakup pana MK, to chyba warto kupować. :-)
według mnie wszystko to co pojawia się w ofercie to pochodna dokładnie tego na co w danej chwili jest zapotrzebowanie - wszystko wiedzą bo to ich "bajka".
Dokładnie to samo pisałem. Synektik nie sprowadzałby żadnych testów na koronawirus, gdyby nie miał pewnych odbiorców. Podobnie prawdopodobnie będzie z tymi robotami.
Ale robotów raczej na wynikach nie zobaczymy, chyba, że już jakieś poszły....
Ale testy pewnie będą miały jakieś odzwierciedlenie.
Cóż, to będzie trudny tydzień... czekać na te wyniki :-)
Będę sobie musiał znaleźć jakieś zajęcie. :-)
No, na plusie. Ale dziś wiele spółek na plusie.
Z niecierpliwością czekam aż Synektik wyłoży karty na stół.
Kurs wyraźnie zmierza do tego wybicia na 18 zł.
Ale powoli i spokojnie.
Transek, bierzesz pod uwagę w tej wycenie tylko najbliższe wyniki+ew. sprzedaż kolejnego da Vinci, czy uwzględniasz już ogłoszenie partneringu z zagranicznym partnerem?
No, jeżeli by się teraz powtórzyła ściana z 2013 r. To faktycznie byłoby ostre wybicie. 20-22 zł. Jestem raczej pewny. Czy dojedzie aż do 25?... Kurde. Wszystko od tych wyników zależy. Tak czy siak, ciekawe czy będą chętni sprzedawać akcje w tym tygodniu? :-)
Może ktoś sprzedał. Może potrzebował na jedzenie. Może znalazł okazję i postanowił przerzucić na inny walor. Tak to działa. Może nie wiedział o wynikach. W każdym razie ciekawie będzie na tej spółce już niedługo.
Papier zachowuje się nerwowo. :-) Huśtawka na poziomie 16zł. Pewnie niejeden chciałby sprzedać, ale tydzień przed publikacją wyników, to strzał w kolano... :-)
Jeśli ktoś przetrwał boczniaka tak długi okres czasu to nie widzę sensu by sprzedawać na tych poziomach. Mnie 17zl albo 20zl zupełnie nie interesuje biorąc pod uwagę czym zajmuje się ta spółka :)