• Najtańszy/niedoszacowany gaming na GPW. Autor: ~mix [37.30.6.*]
    Drageus stał się najtańsza, najbardziej niedoszacowaną firmą gamingową. W ciągu najbliższych 2 tygodni dwie premiery gier tej firmy. Dnia np. 11 maja 2020r gdy do tych premier było ok. 1 mc, kurs wynosił 5,7zł i to - tradycyjnie- na tych najwyższych pułapach były najwyższe obroty ( ok. 60 tys szt. volumenu). Zysk za IQ 2020r wyższy wyraźnie niż przed rokiem.
    Sytuacja bardzo podobna do np t-bull, który był jeszcze ponad tydzień temu traktowany b. podobnie a dzisiaj jest ok. 30% wyżej.
  • Re: Najtańszy/niedoszacowany gaming na GPW. Autor: ~jhjh [37.249.248.*]
    przychody 308 tys strata 59 tys gdzie Ty zysk widzisz tu co kwartał straty
  • Przez 1 mc cena 5,80 - 5,40zł (ok. 20 IV-18 V 2020r. Autor: ~hola [37.30.6.*]
    j.w.
    Akurat przy w/w cenach obroty wyraźnie wyższe. Podobnie ujeżdżano t-bull-a jeszcze tydzień temu.
  • Re: Najtańszy/niedoszacowany gaming na GPW. Autor: ~Mercedes [178.43.29.*]
    Dnia 2020-05-25 o godz. 10:07 ~mix napisał(a):
    > Drageus stał się najtańsza, najbardziej niedoszacowaną firmą gamingową. W ciągu najbliższych 2 tygodni dwie premiery gier tej firmy. Dnia np. 11 maja 2020r gdy do tych premier było ok. 1 mc, kurs wynosił 5,7zł i to - tradycyjnie- na tych najwyższych pułapach były najwyższe obroty ( ok. 60 tys szt. volumenu). Zysk za IQ 2020r wyższy wyraźnie niż przed rokiem.
    > Sytuacja bardzo podobna do np t-bull, który był jeszcze ponad tydzień temu traktowany b. podobnie a dzisiaj jest ok. 30% wyżej.

Wprowadzasz w błąd pisząc ze nieoszacowana. Wg mnie wycena jest adekwatna do tego co reprezentuje spółka. Firma produkuje małe pikselowate g..nogierki i nie łudźcie się ze wyrosnie na molocha. Rynek wycenia zysk netto społki na 500k.Będą większe zyski to i kurs bedzie wyzej ale po jakosci produkcji nie zanosi sie...

• Re: Najtańszy/niedoszacowany gaming na GPW. Autor: ~Ropuch [77.254.255.*]
    Idź trollować gdzie indziej, zamiast rzucać liczbami bez żadnego znaczenia. Te pixelowe gierki są modne na mieli konsolach jak np switch który jest chyba najbardziej dochodowa platforma wśród małych firm game dev. Do tego wielki rozwoj firmy widoczny z kwartału na kwartał, masa premier które są dobrze odbierane... Ta spółka ma ogromne perspektywy wzrostu o kilkaset procent... Nie trolluj i nie żeruj na nieświadomych.
    Zerknij na swoja kopalnie złota buahaha

https://www.biznesradar.pl/raporty-finansowe-rachunek-zyskow-i-strat/DRG,Q

2017 - strata 74000zl
    2018 - strata 151000zl
    2019 - strata 145000zl

ulala :) piękna spółka nie ma co!
    Drogi leszczu nie daj się nagonić fałszywym prorokom zwiastującym wzrosty.
  • Re: Najtańszy/niedoszacowany gaming na GPW. Autor: ~Anitol [37.30.29.*]
    Drogi leszczu, alktualny minus to uwzględnienie wejscia na giełde. Nie ma to nic z nieprawidłowym zarządzaniem, czy długami. Firma się rozwija w dobrym kierunku , ma coraz to lepsze przychody i nie jest zadłuzona. Aktualna wycena jest bardzo niska i każdy kto się zna i jest w temacie, widzi tu spory potencjał do wzrostów.
    No właśnie ja się znam i mówię wam ze wcale nie jest tanio. Nie ma powodów sadzić że ujemne zyski netto nagle sie zamienią na wpływy dodatnie! niby czemu? Nie mówię że jest źle zarządzana ale obrany model biznesowy wydaje się być nierentowny!
  • Re: Najtańszy/niedoszacowany gaming na GPW. Autor: ~Hofens [37.47.0.*]
    Bo teraz są inne gry.

Wcześniej były jakieś Ruskie porty teraz mamy lepsze.

Kilka miesięcy zobaczysz o co chodzi.
  • Re: Najtańszy/niedoszacowany gaming na GPW. Autor: ~Bum [188.147.92.*]
    Hahahahaahaa wybawca i znawca giledy na forum bankiers hahaha
    Dnia 2020-05-25 o godz. 18:45 ~Bum napisał(a):
    > Hahahahaahaa wybawca i znawca giledy na forum bankiers hahaha

Jak widzę Twój zachwyt spółka od grafiki z lat 90tych i te "hahaah" to czuje się naprawdę doświadczonym inwestorem w tym towarzystwie :)
    Dzisiejszy obrót 10k !! tylko świadczy o tym jakie poważne "rekiny" tutaj siedzą :D

• Re: Najtańszy/niedoszacowany gaming na GPW. Autor: ~Bum [188.147.92.*]
    No ale w czym ty widzisz problem? Dla mnie to moze i byc jeszcze nizej :p
  • Podobną sugestię uczyniłem 2 tygodnie temu na t-bull Autor: ~mix-ice [188.147.45.*]
    te 2 tygodnie temu akcje t-bull kosztowały 14,65zł czyli ok. 7 zł taniej. dzisiaj tam zapytałem, warto było...
    sam mam dość wyrozumiałości, bo chociaż nikt nie dziękował- chyba i bywało na innych spolkach z tym wątkiem wobec t-bull sporo opryskliwości w tym też na tbull, to nalezy rozumieć, że zasługą jest też inwestoring samych graczy a przecież gwarancji nie dawałem. Pozdrawiam.
[x]
DRAGEUS 0,00% 1,48 2025-12-12 09:42:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.